Päivitetty 10.04.2021

Kodin saanut koira: DELIDA (nyk. Dee Dee)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu


Delida on aiheuttanut paljon kiinnostusta eikä siitä oteta enempää yhteydenottoja.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.2.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Delida on mitä ilmeisimmin hylätty noin 1,5 vuotta sitten. Se oli hyvin peloissaan alussa, mutta eräs koditon mies Luizan naapurustossa alkoi antamaan sille ruokaa ja voitti Delidan sydämen. Tästä lähtien Delida seurasi miestä kaikkialle. Luiza kertoo, että Delida suorastaan palvoi tätä miestä: vaikka Luiza olisi yrittänyt ruokkia tai kiinnittää Delidan huomion itseensä, katseli Delida silmät suurena koditonta miestä. Delidan kiitollisuutta miestä kohtaan ei vähentänyt edes se, että välillä mies kohteli Delidaa huonosti ja jopa pahoinpiteli sitä. Delida järkyttyi alussa suuresti, kun hänet siirrettiin Luizalle ja hän joutui eroon palvomastaan kodittomasta miehestä. Kesti tovin, ennen kuin Delida alkoi luottamaan Luizaan ja hänen mieheensä Stefaniin, mutta nykyään Delida rakastaa heitä!

Luizalla kesti lähes kaksi kuukautta voittaa Delidan luottamus, jotta hän sai sen viimein mukaansa tarhalle. Mitä ilmeisimmin Delida ei myöskään ollut kiinnostunut ystävystymään muiden ihmisten kanssa elellessään kadulla yhtä poikkeusta lukuunottamatta: koditon mies kertoi Luizalle, että ainoa kenen kanssa Delida oli leikkinyt sinä aikana, kun Delida liikkui hänen kanssaan, oli pieni tyttölapsi. Mandruilla Delida on asunut osittain heidän talossaan sisällä. Talossa asuu myös kissoja ja muita koiria, joista Delida ei oikeastaan välitä. Delida on tällä hetkellä n. 7 kg ja 30 cm.

Delida vaikuttaa koiralta, joka haluaa palavasti olla omistajansa kanssa. Tulevan kodin tulisi ehdottomasti huomioida tämä, koska tällainen piirre koirassa voi olla ennakkomerkki mahdollisesti eroahdistuksesta. Kodin olisikin hyvä olla tarkkana ja tietää hieman jo valmiiksi, miten lähteä harjoittelemaan yksinoloa. Lisäksi tulevan kodin tulisi olla valmistautunut siihen, että Delidalle siirtymä OneVetiin ja sieltä Suomeen tulee olemaan todella raskasta. Delida luovutetaan vain koirakokeneeseen kotiin. Vaikka Delida on leikkinyt kadulla lapsen kanssa, luovutetaan se vain harkinnanvaraisesti lapsiperheeseen. Ihanteellinen asuinpaikka Delidalle olisi omakotitalo taajama-alueella tai maaseudulla, mutta hiljaisemmassa kaupungissa Delida voisi viihtyä myös kerrostalossa.


Päivitykset

10.4.2021
Delida saapui oman perheensä luo Suomeen!

2.3.2021
Delida varattiin omaan kotiin!

14.2.2021
Delida aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Delida saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Delida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Delidan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.