Kodin saanut: SONIA S

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:


SONIA S.

* n. 2-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.09.2013

Erityisen kauniin värityksen omaava Sonia S on löytynyt hylättynä Bukarestin kaduilta, aivan kuten niin moni muukin romanialainen koira. Se asuu eläinsuojelija Anda Murgun pihapiirissä odottamassa omaa kotia.

Luonteeltaan Sonia S on juuri niin miellyttävä kuin mille se näyttää; erittäin ystävällinen ja hyväntuulinen. Sosiaalisena tyttönä se tulee toimeen mainiosti muiden koirien ja kissojen kanssa. Hyvän luonteensa vuoksi Sonia voisi sopia Andan mukaan monentyyppiseen perheeseen. Se ei ole kova haukkumaan, joten uusi koti voisi sijaita kerrostalossakin. Ns. pientä keskikokoa edustavalla neidillä on painoa n. 14 kg; se on kokoonsa nähden vähän pullea, mutta normaalilla liikunnalla sujakoituu varmasti pian.

Uuden kodin on ymmärrettävä, että Sonia tarvitsee kärsivällistä opastusta kotikoiran perusasioissa, kuten mm. sisäsiisteydessä ja hihnassa kävelyssä. Moni asia Suomen maassa tulee varmasti ihmetyttämään sitä, joten omistajan on osattava varautua tukemaan sitä kotiutumisessa. Aika ja maltti auttavat sopeutumisessa.

Sonia luovutetaan rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja EU-passin kera.

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan Sonialle loppuiän kodin, tutustu huolellisesti omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. Tarkkaan harkittuasi ota yhteyttä Taijaan.

27.09.2013

Sonia on varattu Iso-Britanniaan <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: