Kodin saanut koira: SPICE-MAMA (Nyk. Halla)

Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
24.6.2018
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVet ylläpitää Cosoban kylässä tarhaa, jossa on satoja koiria odottamassa sitä päivää, kun ne pääsevät matkaamaan omaan kotiinsa. Moni entisistä cosobalaisista tarhakoirista onkin muuttanut Suomeen viettämään lokoisaa kotikoiran elämää. Toinen toistaan persoonallisemman oloiset ja näköiset hännänheiluttajat kuitenkin ovat vielä vailla oman ihmisen lepertelyjä, namien piilotusta ja sohvaa, jolle karvojaan voisi pudotella. OneVetin koiratarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yksi omaa vuoroaan päivästä toiseen odottavista koirista on kaunis Spice-mama, joka tuotiin tarhalle seitsemän pentunsa kanssa. Pennuista osa on jo muuttanut omiin koteihinsa, mutta ihmisperhettään vailla ovat vielä Timjami, MuskottiPippuri ja Seesami.

Spice-mama asuu tarhan navettarakennuksessa toisen koiran kanssa ilman pulmia, joten sen tulevassa kodissa voisi olla myös koirakavereita. Spice-mama ilahtui kovin, kun aktiivimme menivät tervehtimään sitä. Se halusi moikata kaikki ja tuli myös luokse, kun sitä houkutteli. Vieraat saivat myös varovaisia suukkoja Spice-mamalta. Spice-mama on ollut tarhalle tulostaan lähtien ihmisrakas, alistuva ja hyvin ystävällinen tyttö. Aktiivimme ihailivat myös tämän ihastuttavan koiran kullanväristä turkkia. Spice-maman suhtautui tapaamiinsa kissoihin rauhallisesti.

Spice-maman arvioidut mitat ovat noin 50 cm korkeutta ja painoa piirun verran yli 20 kg.

 

Päivitykset
25.8.2018
Spice-mama matkasi tänään Romaniasta Suomeen omaan kotiinsa vispaamaan vauhdikasta häntäänsä. Se myös sai uuden kauniin nimen: Halla.

 

23.7.2018
Maustemamman elämä hymyilee tänään erityisen valoisasti, sillä se on juuri varattu omaan kotiinsa.


24.6.2018

Spice-mama on aloittanut Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Spice-mama saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Spice-mama on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Spice-maman yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: