Päivitetty 03.09.2018

Kotia etsivä koira: SEESAMI (Spice Team)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

13.08.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Nämä pennut ovat iloisia ja vauhdikkaita viikareita, kuten pentujen kuuluukin olla. Uudet tilanteet ovat pentujengistä ihmeellisiä ja hieman jänniäkin välillä mutta pentumaisen uteliaasti koko seurue lähtee hännät viuhtoen tutkimaan ihmetyksen aiheita.  Pennut ovat vielä niin nuoria, ettei luonne-eroja kovin vahvasti erotu. Kaikki pennut vaikuttavat iloisilta ja mutkattomilta touhottajilta.

Seesami on reipas ja ystävällinen pentu. Ihmetys iski hiukan Seesamiin, kun se nostettiin syliin ja poikaa alkoi selvästi vähän jännittämään. Ihmekös tuo, kun ei ole sylittelijöitä jonoksi asti tarjoutunut. Tästä huolimatta antaa nätisti käsitellä itseään. Iloinen pojankoltiainen.

Seesamilla on painoa arviolta n. 15-18kg ja se kasvanee vielä jonkin verran.

Päivitykset

13.8.2018

Seesamista on kasvanut avoin ja reipas koira. Se asustelee yhdessä kolmen muun reippaan ja iloisen nuoren koiran kanssa ja aitauksessa on koirilla mukava ja avoin tunnelma. Sopisi varmasti monenlaiseen menoon. Lisätty video ja kuvia.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi onnekasta on matkannut omiin koteihinsa. Tarhalla omaa ihmistään odottelevat enää Seesami ja Pippuri. Sattumien kautta veljekset ovat päätyneet eri aitauksiin asumaan. Aktiivien tavatessa Seesamin se tutkailee uteliaana vierailijoita ja ottaa iloisesti rapsutuksia vastaan. Syliin nostettaessa se jähmettyy ja tilanne selkeästi ujostuttaa sitä. Maahan laskettaessa se juoksee helpottuneena leikkimään muiden koirien kanssa. Seesami vaikuttaa reippaammalta, kuin veljensä Pippuri. Olisi kuitenkin kovin tärkeää, että Seesamille löytyisi se ikioma koti, jonka kanssa se voisi turvallisesti tutustua maailmaan ja sen ihmeisiin.

18.4.2018

Seesami aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Seesami kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Seesami saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seesami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa