Päivitetty 02.08.2020

Kotia etsivä koira: SEESAMI (Spice Team)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
2.8.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua Wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Sittemmin sekä emo Spice-Mama että sisarusparven muut pennut ovat matkustaneet omiin koteihinsa, mutta Seesami odottelee tarhalla yhä, monta vuotaa myöhemmin, että joku huomaisi hänet.

Seesami on kasvanut tähänastisen elämänsä tarhan vanhassa latorakennuksessa ja pojasta huomaa, että koko sen tähänastinen elämä on ollut hyvin suljettua ja se on uusiin tilanteisiin melko tottumaton. Tulevan kodin tuleekin olla valmis antamaan Seesamille aikaa ja rauhaa kotiutumiseen ja varautua siihen, että ulkomaailma saattaa näyttäytyä Seesamista hyvinkin pelottavalta. Seesami on iloinen, leikkisä ja rapsutuksia rakastava koira, eivätkä nämä piirteet pääse tarhaympäristössä oikeuksiinsa.

Seesamia ei luovuteta ensikoiraksi, lapsiperheeseen eikä vilkkaaseen ympäristöön. Kodilla tulee olla ehdottomasti aiempaa kokemusta aroista koirista ja paljon kärsivällisyyttä Seesamia kotikoiran elämään totuttamiseen.

Seesamilla on painoa arviolta noin 17-18 kg ja korkeutta noin 50 cm.

Päivitykset

2.8.2020

Voi Seesami-rakas! Iloiselle nuorukaiselle lisättiin hellyyttävä video, kun Seesami vastaanottaa Cosoban tarhalla toimivan, eläinsuojelija Ioana Bodean häkkiinsä. Seesami on selvästi kovin innoissaan vierailijasta, vaikka koko tilanne onkin hiukan jännittävä, eikä se ihan tiedä, miten tässä nyt pitäisi olla. Löytyisipä suloiselle Seesamille oma koti, jossa rapsuttajia ja leikkikavereita löytyisi päiviä ilahduttamaan.

3.7.2020

Seesami pääsi alkukeväästä muuttamaan ladosta ulkotarhaan asustamaan ja tämä muutos on tehnyt Seesamille pelkkää hyvää! Poika on iloisemman oloinen, vaikka onkin edelleen herkkä ja alistuvainen ja tulee tarvitsemaan tukea ja ymmärrystä tulevalta perheeltään. Oikeanlaisessa kodissa, riittävän ajan ja kärsivällisyyden myötä Seesami varmasti oppisi nauttimaan kotikoiran elämästä ja ilahduttaisi omaa perhettään. Toivottavasti sopiva koti pian huomaisi tämän vaatimattoman kultapojan.

Lisätty uusia videoita ja kuvia.

15.1.2020

Iloksemme voimme kertoa Seesamin jatkavan toistaiseksi adoptio-ohjelmassamme, sillä joulukuisella tapaamisella Seesamissa oli nähtävissä pieniä reipastumisen merkkejä! Seesamin toinen häkkikaverikoira oli joulukuisella vierailulla kovin kiinnostunut ihmisistä ja Seesami otti selkeästi kaverista mallia ja tuli rohkeammin tekemään tuttavuutta. Namit kelpaavat Seesamille jopa ihmisen kädestä, vaikka se ihmisen liikkeitä varookin ja herkästi säpsähtää. Lisätty uusi video.

22.10.2019

Seesami, tuo kovan onnen koirapoika. Seesami asuu kahden muun aran koiran kanssa ja on ottanut valitettavasti takapakkia. Se ei enää uskalla läestyä ihmistä entiseen tapaansa, vaan on aluksi melko hädissään, kun ihminen menee sen aitaukseen. Hetken kuluttua se uskaltautuu nuuskimaan ihmistä, mutta vetäytyy aina taaksepäin ottamaan happea, eikä uskalla esimerkiksi syödä kädestä. Mikäli Seesami muuttuu tästä vielä aremmaksi, joudumme valitettavasti poistamaan pojan adoptio-ohjelmastamme. Lisätty kuvia.

18.8.2019

Seesamin elämä rullaa eteenpäin tarhalla entiseen malliin. Se vierastaa ihmisiä, jotka tulevat aitaukseen sisään, mutta aitauksen toisella puolen oleviin ihmisiin se on selkeästi tottuneempi ja tulee luottavaisemmin tutustumaan. Seesami heiluttaa häntää ja tulee hakemaan namit vierailijan kädestä, mutta eristyksissä eletty elämä näkyy sen liikkeissä ja se on ihmisen seurassa varuillaan. Kosketusta Seesami väistää ja tuleekin tarvitsemaan tulevassa kodissaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä sekä rauhallisen ympäristön. Seesami ottaa paljon tukea häkin muista koirista ja toivottavaa olisikin, että tulevasta kodista löytyisi reipas ja tasapainoinen koirakaveri.

1.6.2019

Seesami jatkaa eloaan koiratarhalla jakaen aitauksensa kahden muun koiran kanssa. Ihmisten mennessä häkkiin on Seesami todella innoissaan, mutta myös kovin jännittynyt. Se ei oikein tiedäkään mitä tekisi, joten se saa hepulin ja juoksee muutaman kerran rallia aitauksen ympäri. Hepulin jälkeen se jää puntaroimaan tilannetta ja uskaltaa varovasti lähestyä ihmistä, joka tarjoilee herkkunameja. Seesamia kuitenkin jännittää siinä määrin, ettei se uskalla jäädä ihmisen lähelle syömään vaan perääntyy aina hetkeksi ja lähestyy sitten uudelleen. Hetken kuluttua uskaltautuu myös haistelemaan ihmistä. Seesami ilahtuu kovasti, kun sille puhutaan nätillä, innokkaalla äänellä ja sen häntä käy kovasti heilumaan. Lisätty uusia kuvia sekä ideo.

6.4.2019

Seesami asustelee edelleen kolmen muun koiran kanssa ja porukka tule loistavasti toimeen keskenään. Seesamia hieman jännittää, kun vierailijat saapuvat se aitaukseen ja se seurailee tarkkaavaisena hieman sivummalta, kun häkkikaveri intoutuu leikkimään ihmisen kanssa. Seesami voisi hyötyä, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri sen tukena. Lisätty kuvia ja video.

7.12.2018

Seesami jatkaa eloaan Cosoan tarhalla ja jakaa edellen aitauksensa kolmen muun koiran kanssa. porukassa on sekä uroksia, että narttuja ja koirat tulevat moitteettomasti toimeen ja aitauksessa niiden välillä vallitsee rento tunnelma. Kun häkkiin astelee vierailijoita, menee nelikko selvästi vähän hämilleen mutta rohkeasti ne tulevat tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Seesami on hieman ylikierroksilla ja siitä näkee, että se on tilanteessa hieman tottumaton. Jänntyksestä huolimatta se lähestyy ihmistä ja ottaa mielellään nameja. Ruoka tuntuukin edelleen olevan oiva motivaattori tälle nuorelle koirapojalle. Seesami on sisaruskatraan viimeinen pentu, joka edelleen etsii omaa kotiaan.

1.11.2018

Seesamilla on ilon päivät, kun aktiivimme saapuvat sen aitaukseen. Se pomppii maassa istuvaa ihmistä vasten ja osallistuu kaiken uuden tutkimiseen muitta mutkitta. Seesami motivoituu hyvin ruuasta ja se voisikin sopia vaikkapa harrastuskaveriksi johonkin lajiin. Aivan valmis paketti, jolta puuttuu enää vain se oma koti.

13.8.2018

Seesamista on kasvanut avoin ja reipas koira. Se asustelee yhdessä kolmen muun reippaan ja iloisen nuoren koiran kanssa ja aitauksessa on koirilla mukava ja avoin tunnelma. Sopisi varmasti monenlaiseen menoon. Lisätty video ja kuvia.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi onnekasta on matkannut omiin koteihinsa. Tarhalla omaa ihmistään odottelevat enää Seesami ja Pippuri. Sattumien kautta veljekset ovat päätyneet eri aitauksiin asumaan. Aktiivien tavatessa Seesamin se tutkailee uteliaana vierailijoita ja ottaa iloisesti rapsutuksia vastaan. Syliin nostettaessa se jähmettyy ja tilanne selkeästi ujostuttaa sitä. Maahan laskettaessa se juoksee helpottuneena leikkimään muiden koirien kanssa. Seesami vaikuttaa reippaammalta, kuin veljensä Pippuri. Olisi kuitenkin kovin tärkeää, että Seesamille löytyisi se ikioma koti, jonka kanssa se voisi turvallisesti tutustua maailmaan ja sen ihmeisiin.

18.4.2018

Seesami aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Seesami saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. LisäksiSeesami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa