Päivitetty 06.04.2019

Kotia etsivä koira: SEESAMI (Spice Team)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

7.12.2018

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Nämä pennut ovat iloisia ja vauhdikkaita viikareita, kuten pentujen kuuluukin olla. Uudet tilanteet ovat pentujengistä ihmeellisiä ja hieman jänniäkin välillä mutta pentumaisen uteliaasti koko seurue lähtee hännät viuhtoen tutkimaan ihmetyksen aiheita.

Seesami on reipas ja ystävällinen poika.  Se ilahtuu saadessaan vieraita ja jakaa huomion kiltisti häkkikavereidensa kanssa.

Seesamilla on painoa arviolta n. 15 kg.

Päivitykset

6.4.2019

Seesami asustelee edelleen kolmen muun koiran kanssa ja porukka tule loistavasti toimeen keskenään. Seesamia hieman jännittää, kun vierailijat saapuvat se aitaukseen ja se seurailee tarkkaavaisena hieman sivummalta, kun häkkikaveri intoutuu leikkimään ihmisen kanssa. Seesami voisi hyötyä, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri sen tukena. Lisätty kuvia ja video.

7.12.2018

Seesami jatkaa eloaan Cosoan tarhalla ja jakaa edellen aitauksensa kolmen muun koiran kanssa. porukassa on sekä uroksia, että narttuja ja koirat tulevat moitteettomasti toimeen ja aitauksessa niiden välillä vallitsee rento tunnelma. Kun häkkiin astelee vierailijoita, menee nelikko selvästi vähän hämilleen mutta rohkeasti ne tulevat tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Seesami on hieman ylikierroksilla ja siitä näkee, että se on tilanteessa hieman tottumaton. Jänntyksestä huolimatta se lähestyy ihmistä ja ottaa mielellään nameja. Ruoka tuntuukin edelleen olevan oiva motivaattori tälle nuorelle koirapojalle. Seesami on sisaruskatraan viimeinen pentu, joka edelleen etsii omaa kotiaan.

1.11.2018

Seesamilla on ilon päivät, kun aktiivimme saapuvat sen aitaukseen. Se pomppii maassa istuvaa ihmistä vasten ja osallistuu kaiken uuden tutkimiseen muitta mutkitta. Seesami motivoituu hyvin ruuasta ja se voisikin sopia vaikkapa harrastuskaveriksi johonkin lajiin. Aivan valmis paketti, jolta puuttuu enää vain se oma koti.

13.8.2018

Seesamista on kasvanut avoin ja reipas koira. Se asustelee yhdessä kolmen muun reippaan ja iloisen nuoren koiran kanssa ja aitauksessa on koirilla mukava ja avoin tunnelma. Sopisi varmasti monenlaiseen menoon. Lisätty video ja kuvia.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi onnekasta on matkannut omiin koteihinsa. Tarhalla omaa ihmistään odottelevat enää Seesami ja Pippuri. Sattumien kautta veljekset ovat päätyneet eri aitauksiin asumaan. Aktiivien tavatessa Seesamin se tutkailee uteliaana vierailijoita ja ottaa iloisesti rapsutuksia vastaan. Syliin nostettaessa se jähmettyy ja tilanne selkeästi ujostuttaa sitä. Maahan laskettaessa se juoksee helpottuneena leikkimään muiden koirien kanssa. Seesami vaikuttaa reippaammalta, kuin veljensä Pippuri. Olisi kuitenkin kovin tärkeää, että Seesamille löytyisi se ikioma koti, jonka kanssa se voisi turvallisesti tutustua maailmaan ja sen ihmeisiin.

18.4.2018

Seesami aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Seesami kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Seesami saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seesami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa