Päivitetty 15.05.2021

Kodin saanut koira: SEESAMI (Spice Team) (nyk. Sessu)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Lohja)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
15.5.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua Wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Sittemmin sekä emo Spice-Mama että sisarusparven muut pennut matkutivat omiin koteihinsa, mutta Seesami jäi tarhalle. Seesamista kasvoi aikuinen ja vähäiset kokemukset ulkomaailmasta tekivät siitä aran. Näin ollen kodinsaantimahdollisuudet pienenivät entisestään. Seesamia potkaisi kuitenkin onni, ja se pääsi 2020 loppuvuonna kotihoitoon Suomeen rohkaistumaan ja harjoittelemaan kotikoiran taitoja.

Kotihoidossa Seesami on rohaistunut hurjasti. Ensimmäiset viikot Seesami kyhjötti turvapaikassaan kauhusta kankeana ja pelkäsi kotihoitajaa ja ihan jokaista ääntä, mikä ulkoa kuului. Hiljalleen alkoi kuitenkin jää murtua ja Seesami alkoi ottamaan ympäristöönsä kontaktia. Nyt, kuukausia myöhemmin on Seesami aktiivinen, leikkisä ja utelias koirapoika. Seesamin tarhavuodet kuitenkin näkyvät, ja tulevat varmasti aina näkymään koirassa ja se on muutoksille herkkä. Uuet äänet ja uudet ihmiset jännittävät sitä ja tulevalta kodilta vaaditaan kohtalaista koirakokemusta. Seesamia ei luovuteta varmuuden vuoksi lapsiperheeseen, eikä myöskään vilkkaaseen ympäristöön.  Seesami sopisi hyvin tyttökoiran kaveriksi, uroskoiriin se suhtautuu tällä hetkellä hieman varauksellisesti. Seesami voisi sopia myös ainoaksi koiraksi rauhalliseen ympäristöön aikuistalouteen.

Seesamilla on painoa arviolta noin 17-18 kg ja korkeutta noin 50 cm.

Päivitykset

15.5.2021

Seesami siirtyi omaan kotiinsa 12.5, onneksi olkoon perhe ja Sessu <3

7.5.2021

Seesamin pitkä taival ilman omaa kotia on tulossa ihan pian päätökseen. Eilen se nimittäin varattiin omaan kotiinsa <3

15.4.2021

Seesami se vain rohkaistuu entisestään. Rohkaistumisen myötä Seesami on myös näyttänyt uusia puolia itsestään. Oma ihminen on Seesamille kaikki kaikessa ja tällä hetkellä se tukeutuu enemmän ihmiseen, kuin koirakaveriin. Seesami voisi siis sopia myöskin ainoaksi koiraksi. Viime aioina on myös näkynyt viitteitä siitä, ettei Seesami välttämättä nauti muiden urosten seurasta. Vaikka Seesami jakaa tällä hetkellä asunnon vanhemman uroksen kanssa, etsii Seesami nyt ensisijaisesti kotia joko nartun kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Ulkoilu on Seesamille todella nautinnollista ja se on päässytkin tekemään pitkiä metsäretkiä pitkässä liinassa. Ja voi sitä riemua! Myös talviturkin kävi Seesami jo heittämässä. Seesami suhtautuu uusiin ihmisiin kokoajan rohkeammin ja ottaa nykyään vieraisiin ihmisiin jo kontaktia. Kuitenkin, Seesamille se oma ihminen on kaikkein tärkein, eikä hänestä luultavasti varsinaista kyläluutaa koskaan tulekaan.

31.3.2021

Seesamin itsetunto kasvaa kohisten! kun vielä alkuvuodesta piti Seesami kantaa ulos ja kaikki yllättävät äänet säikäyttivät hänet, lähtee hän nyt ulkoiluvälineet nähdessään hänä pystyssä ovelle ja valloittaa metsiä, kuin vanha erämies konsanaan. Seesami suhtautuu ulkona ihmisiin ja koiriin uteliaasti ja menisi mielellään haistelemaan. Myöskään liikenne, tai esimerkiksi junat eivät enää tätä poikaa hetkauta, vaan hän suhtautuu niihin tyynen rauhallisesti. Seesami on osoittaut, että saadessaan edetä omaan tahtiin, on hänestä melkeinpä mihin vaan. Metsää Seesami rakastaa ja hänestä saisikin oivan eräkaverin patikkamatkalle.

21.3.2021

Seesami on ottanut viimepäivien aikana hurjia edistysaskeleita kotihoitopaikassa. Hän suhtautuu ympäristöönsä ja ihmisiin kokoajan rohkeammin, eikä turvanurkkauksessa enää juurikaan vietetä päivisin aikaa, vaan hän oleilee muiden seurassa. Ulkona Seesami on tavannut muita koiria puhuukin todella taitavasti koiraa, ja on ollut kohtelias niin uroksille, kuin nartuille. Ulkona rohkjeus on myös lisääntynyt ja nyt Seesamin kanssa voidaankin jo puhua ihan oikeasta lenkkeilystä! Hän nimittäin lähtee mielellään tutkimaan uusia ympäristöjä ja nauttii liikunnasta ja tekemisestä selvästi. Aktiivinen, nuori paimenkoira alkaakin nostella selvästi päätään aran kuoren alta ja tulevassa kodissa tuleekin varautua, että reipastuttuaan Seesami tulee tarvitsemaan paljon tekemistä ja liikuntaa. Kotihoitajasta on tullut Seesamille tärkeä, ja esimerkiksi yöaikaan Seesami saattaa vartioida sänkyä ja kotihoitajaa perheen toiselta koiralta. Tilanteet ovat kuitenkin olleet hyvin hoidettavissa ennakoinnilla. Kaiken kaikkiaan Seesamin eteneminen on ollut todella nopeaa ja suunta on hyvä. Huolestunut ilmekin alkaa jäädä kasvoilta pois ja tilalle on vaihtunut yhä useammin iloinen virnistys. Lisätty uusia kuvia ja video.

3.3.2021

Seesami kerää rohkeutta lisää päivä päivältä enemmän. Takapakkejakin tulee, muun muassa katolta tippuvat lumet sekoittivat Seesamin maailmaa hetkellisesti ja pelästymisten jälkeen, voi Seesamin olla hankala mennä esimerkiksi ulos heti. Sisällä rohkeutta on tullut lisää ja kokoajan vähemmän aikaa kuluu turvanurkkauksessa. Seesamilla havaittiin etujalan ontumista, ja hän kävi eläinlääkärissä. Jalkaa kuvattiin ja tutkittiin, eikä mitään löytynyt, joten kyseessä todettiin olevan pehmytkudosvamma. Seesami määrttiin lepoon ja kipulääkekuurille ja ontuminen onkin jäänyt pois. Seesamin luona on vieraillut nuori spanielikaveri, josta on ollut Seesamille ihan valtavasti tukea. Seesamin tulevassa kodissa onkin ehdottomasti oltava rohkea ja leikkisä koirakaveri.  Lisätty videoita Seesamista.

19.1.2021

Seesami jatkaa kotikoiraksi totuttelua kotihoitopaikassaan. Lumen tulo sai pojan hetkellisesti pois tolaltaan ja reipastumiseen tuli jonkin verran takapakkia, kun äänimaailma lumen tulon jälkeen hieman muuttui. Vaikka Seesami tarvitsee vielä paljon aikaa, rohkaisua ja tukea kehittyäkseen täyteen potentiaaliinsa, on siitä nähtävissä jo hetkittäin leikkisiä pilkahduksia ja iloisempaa ilmettä. Koirakaverin tuki tuntuu olevan Seesamille hyvin tärkeää ja se osaa kommunikoida koirien kanssa todella taitavasti.

22.12.2020

Seesami saapui kotihoitoon Suomeen 12.12.2020. Ensimmäiset päivät Seesami kyhjötti himeissään nurkassa, eikä uskaltanut liikkua lainkaan. Hiljalleen on jää alkanut murtua ja Seesami uskaltaa syödä, juoda ja tutkia asuntoa, kunhan pääsee aina halutessaan turvanurkkaansa prosessoimaan kaikkea jännittävää. Myös ulos aidatulle takapihalle Seesami on uskaltautunut ja tarpeet tulevatkin pääasiallisesti pihamaalle. Kaikki äänet jännittävät Seesamia ja paljon on vielä matkaa, että hän rentoutuu ja uskaltaa nauttia elämästään täysin rinnoin. Suunta on kuitenkin oikea. Seesamille etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä omakotitalosta. Kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri tukena. Lisätty videoita ja kuvia.

1.12.2020

Ihanalle ja sielukkaalle Seesamille aukeni elämänsä tilaisuus päästä kotihoitoon Suomeen. Seesami matkustaa Suomeen 12.12. kotihoitajan luo, ja aloittaa tottuttelun kotikoiran elämään hoidosta käsin.

2.8.2020

Voi Seesami-rakas! Iloiselle nuorukaiselle lisättiin hellyyttävä video, kun Seesami vastaanottaa Cosoban tarhalla toimivan, eläinsuojelija Ioana Bodean häkkiinsä. Seesami on selvästi kovin innoissaan vierailijasta, vaikka koko tilanne onkin hiukan jännittävä, eikä se ihan tiedä, miten tässä nyt pitäisi olla. Löytyisipä suloiselle Seesamille oma koti, jossa rapsuttajia ja leikkikavereita löytyisi päiviä ilahduttamaan.

3.7.2020

Seesami pääsi alkukeväästä muuttamaan ladosta ulkotarhaan asustamaan ja tämä muutos on tehnyt Seesamille pelkkää hyvää! Poika on iloisemman oloinen, vaikka onkin edelleen herkkä ja alistuvainen ja tulee tarvitsemaan tukea ja ymmärrystä tulevalta perheeltään. Oikeanlaisessa kodissa, riittävän ajan ja kärsivällisyyden myötä Seesami varmasti oppisi nauttimaan kotikoiran elämästä ja ilahduttaisi omaa perhettään. Toivottavasti sopiva koti pian huomaisi tämän vaatimattoman kultapojan.

Lisätty uusia videoita ja kuvia.

15.1.2020

Iloksemme voimme kertoa Seesamin jatkavan toistaiseksi adoptio-ohjelmassamme, sillä joulukuisella tapaamisella Seesamissa oli nähtävissä pieniä reipastumisen merkkejä! Seesamin toinen häkkikaverikoira oli joulukuisella vierailulla kovin kiinnostunut ihmisistä ja Seesami otti selkeästi kaverista mallia ja tuli rohkeammin tekemään tuttavuutta. Namit kelpaavat Seesamille jopa ihmisen kädestä, vaikka se ihmisen liikkeitä varookin ja herkästi säpsähtää. Lisätty uusi video.

22.10.2019

Seesami, tuo kovan onnen koirapoika. Seesami asuu kahden muun aran koiran kanssa ja on ottanut valitettavasti takapakkia. Se ei enää uskalla läestyä ihmistä entiseen tapaansa, vaan on aluksi melko hädissään, kun ihminen menee sen aitaukseen. Hetken kuluttua se uskaltautuu nuuskimaan ihmistä, mutta vetäytyy aina taaksepäin ottamaan happea, eikä uskalla esimerkiksi syödä kädestä. Mikäli Seesami muuttuu tästä vielä aremmaksi, joudumme valitettavasti poistamaan pojan adoptio-ohjelmastamme. Lisätty kuvia.

18.8.2019

Seesamin elämä rullaa eteenpäin tarhalla entiseen malliin. Se vierastaa ihmisiä, jotka tulevat aitaukseen sisään, mutta aitauksen toisella puolen oleviin ihmisiin se on selkeästi tottuneempi ja tulee luottavaisemmin tutustumaan. Seesami heiluttaa häntää ja tulee hakemaan namit vierailijan kädestä, mutta eristyksissä eletty elämä näkyy sen liikkeissä ja se on ihmisen seurassa varuillaan. Kosketusta Seesami väistää ja tuleekin tarvitsemaan tulevassa kodissaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä sekä rauhallisen ympäristön. Seesami ottaa paljon tukea häkin muista koirista ja toivottavaa olisikin, että tulevasta kodista löytyisi reipas ja tasapainoinen koirakaveri.

1.6.2019

Seesami jatkaa eloaan koiratarhalla jakaen aitauksensa kahden muun koiran kanssa. Ihmisten mennessä häkkiin on Seesami todella innoissaan, mutta myös kovin jännittynyt. Se ei oikein tiedäkään mitä tekisi, joten se saa hepulin ja juoksee muutaman kerran rallia aitauksen ympäri. Hepulin jälkeen se jää puntaroimaan tilannetta ja uskaltaa varovasti lähestyä ihmistä, joka tarjoilee herkkunameja. Seesamia kuitenkin jännittää siinä määrin, ettei se uskalla jäädä ihmisen lähelle syömään vaan perääntyy aina hetkeksi ja lähestyy sitten uudelleen. Hetken kuluttua uskaltautuu myös haistelemaan ihmistä. Seesami ilahtuu kovasti, kun sille puhutaan nätillä, innokkaalla äänellä ja sen häntä käy kovasti heilumaan. Lisätty uusia kuvia sekä ideo.

6.4.2019

Seesami asustelee edelleen kolmen muun koiran kanssa ja porukka tule loistavasti toimeen keskenään. Seesamia hieman jännittää, kun vierailijat saapuvat se aitaukseen ja se seurailee tarkkaavaisena hieman sivummalta, kun häkkikaveri intoutuu leikkimään ihmisen kanssa. Seesami voisi hyötyä, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri sen tukena. Lisätty kuvia ja video.

7.12.2018

Seesami jatkaa eloaan Cosoan tarhalla ja jakaa edellen aitauksensa kolmen muun koiran kanssa. porukassa on sekä uroksia, että narttuja ja koirat tulevat moitteettomasti toimeen ja aitauksessa niiden välillä vallitsee rento tunnelma. Kun häkkiin astelee vierailijoita, menee nelikko selvästi vähän hämilleen mutta rohkeasti ne tulevat tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Seesami on hieman ylikierroksilla ja siitä näkee, että se on tilanteessa hieman tottumaton. Jänntyksestä huolimatta se lähestyy ihmistä ja ottaa mielellään nameja. Ruoka tuntuukin edelleen olevan oiva motivaattori tälle nuorelle koirapojalle. Seesami on sisaruskatraan viimeinen pentu, joka edelleen etsii omaa kotiaan.

1.11.2018

Seesamilla on ilon päivät, kun aktiivimme saapuvat sen aitaukseen. Se pomppii maassa istuvaa ihmistä vasten ja osallistuu kaiken uuden tutkimiseen muitta mutkitta. Seesami motivoituu hyvin ruuasta ja se voisikin sopia vaikkapa harrastuskaveriksi johonkin lajiin. Aivan valmis paketti, jolta puuttuu enää vain se oma koti.

13.8.2018

Seesamista on kasvanut avoin ja reipas koira. Se asustelee yhdessä kolmen muun reippaan ja iloisen nuoren koiran kanssa ja aitauksessa on koirilla mukava ja avoin tunnelma. Sopisi varmasti monenlaiseen menoon. Lisätty video ja kuvia.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi onnekasta on matkannut omiin koteihinsa. Tarhalla omaa ihmistään odottelevat enää Seesami ja Pippuri. Sattumien kautta veljekset ovat päätyneet eri aitauksiin asumaan. Aktiivien tavatessa Seesamin se tutkailee uteliaana vierailijoita ja ottaa iloisesti rapsutuksia vastaan. Syliin nostettaessa se jähmettyy ja tilanne selkeästi ujostuttaa sitä. Maahan laskettaessa se juoksee helpottuneena leikkimään muiden koirien kanssa. Seesami vaikuttaa reippaammalta, kuin veljensä Pippuri. Olisi kuitenkin kovin tärkeää, että Seesamille löytyisi se ikioma koti, jonka kanssa se voisi turvallisesti tutustua maailmaan ja sen ihmeisiin.

18.4.2018

Seesami aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Seesami saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. LisäksiSeesami on mhttps://www.youtube.com/watch?v=JtFOe4lQReUikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:   Olga Karttunen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.