Päivitetty 15.01.2020

Kotia etsivä koira: SEESAMI (Spice Team)


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( Onevet)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

15.1.2020

Onevetin klinikka ja klinikan omistajien, eläinlääkäripariskunnan Adina ja Dragos Vladutin  ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat oman kodin löytymistä.  Muun muassa ei- toivottuja pentuja hylätään tarhan läheisyyteen ja tuodaan tarhalle jatkuvasti.

Spice Team eli seitsemän iloista pentua wasabi, Pippuri, Sahrami, Muskotti, Kaneli, Timjami ja Seesami tuotiin tarhalle yhdessä emonsa kanssa. Sittemmin sekä emo, että sisarusparven muut pennut ovat matkustaneet omiin koteihinsa, mutta Seesami odottelee tarhalla yhä, että joku huomaisi hänet.

Seesami on kasvanut tähänastisen elämänsä ladossa, pojasta huomaa, että koko sen tähän astinen elämä on ollut hyvin suljettua ja se on uusiin tilanteisiin todella tottumaton. Tulevan kodin tuleekin olla valmis antamaan aikaa Seesamille kotiutumiseen ja varautua siihen, että ulkomaailma saattaa näyttäytyä Seesamista hyvinkin pelottavalta. Seesamia ei luovuteta ensikoiraksi, lapsiperheeseen eikä vilkkaaseen ympäristöön. Kodilla tulee olla ehdottomasti aiempaa kokemusta aroista koirista.

Seesamilla on painoa arviolta n. 17-18kg ja korkeutta noin 50cm.

Päivitykset

15.1.2020

Iloksemme voimme kertoa Seesamin jatkavan toistaiseksi adoptio-ohjelmassamme, sillä joulukuisella tapaamisella Seesamissa oli nähtävissä pieniä reipastumisen merkkejä! Seesamin toinen häkkikaverikoira oli joulukuisella vierailulla kovin kiinnostunut ihmisistä ja Seesami otti selkeästi kaverista mallia ja tuli rohkeammin tekemään tuttavuutta. Namit kelpaavat Seesamille jopa ihmisen kädestä, vaikka se ihmisen liikkeitä varookin ja herkästi säpsähtää. Lisätty uusi video.

22.10.2019

Seesami, tuo kovan onnen koirapoika. Seesami asuu kahden muun aran koiran kanssa ja on ottanut valitettavasti takapakkia. Se ei enää uskalla läestyä ihmistä entiseen tapaansa, vaan on aluksi melko hädissään, kun ihminen menee sen aitaukseen. Hetken kuluttua se uskaltautuu nuuskimaan ihmistä, mutta vetäytyy aina taaksepäin ottamaan happea, eikä uskalla esimerkiksi syödä kädestä. Mikäli Seesami muuttuu tästä vielä aremmaksi, joudumme valitettavasti poistamaan pojan adoptio-ohjelmastamme. Lisätty kuvia.

18.8.2019

Seesamin elämä rullaa eteenpäin tarhalla entiseen malliin. Se vierastaa ihmisiä, jotka tulevat aitaukseen sisään, mutta aitauksen toisella puolen oleviin ihmisiin se on selkeästi tottuneempi ja tulee luottavaisemmin tutustumaan. Seesami heiluttaa häntää ja tulee hakemaan namit vierailijan kädestä, mutta eristyksissä eletty elämä näkyy sen liikkeissä ja se on ihmisen seurassa varuillaan. Kosketusta Seesami väistää ja tuleekin tarvitsemaan tulevassa kodissaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä sekä rauhallisen ympäristön. Seesami ottaa paljon tukea häkin muista koirista ja toivottavaa olisikin, että tulevasta kodista löytyisi reipas ja tasapainoinen koirakaveri.

1.6.2019

Seesami jatkaa eloaan koiratarhalla jakaen aitauksensa kahden muun koiran kanssa. Ihmisten mennessä häkkiin on Seesami todella innoissaan, mutta myös kovin jännittynyt. Se ei oikein tiedäkään mitä tekisi, joten se saa hepulin ja juoksee muutaman kerran rallia aitauksen ympäri. Hepulin jälkeen se jää puntaroimaan tilannetta ja uskaltaa varovasti lähestyä ihmistä, joka tarjoilee herkkunameja. Seesamia kuitenkin jännittää siinä määrin, ettei se uskalla jäädä ihmisen lähelle syömään vaan perääntyy aina hetkeksi ja lähestyy sitten uudelleen. Hetken kuluttua uskaltautuu myös haistelemaan ihmistä. Seesami ilahtuu kovasti, kun sille puhutaan nätillä, innokkaalla äänellä ja sen häntä käy kovasti heilumaan. Lisätty uusia kuvia sekä ideo.

6.4.2019

Seesami asustelee edelleen kolmen muun koiran kanssa ja porukka tule loistavasti toimeen keskenään. Seesamia hieman jännittää, kun vierailijat saapuvat se aitaukseen ja se seurailee tarkkaavaisena hieman sivummalta, kun häkkikaveri intoutuu leikkimään ihmisen kanssa. Seesami voisi hyötyä, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri sen tukena. Lisätty kuvia ja video.

7.12.2018

Seesami jatkaa eloaan Cosoan tarhalla ja jakaa edellen aitauksensa kolmen muun koiran kanssa. porukassa on sekä uroksia, että narttuja ja koirat tulevat moitteettomasti toimeen ja aitauksessa niiden välillä vallitsee rento tunnelma. Kun häkkiin astelee vierailijoita, menee nelikko selvästi vähän hämilleen mutta rohkeasti ne tulevat tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa. Seesami on hieman ylikierroksilla ja siitä näkee, että se on tilanteessa hieman tottumaton. Jänntyksestä huolimatta se lähestyy ihmistä ja ottaa mielellään nameja. Ruoka tuntuukin edelleen olevan oiva motivaattori tälle nuorelle koirapojalle. Seesami on sisaruskatraan viimeinen pentu, joka edelleen etsii omaa kotiaan.

1.11.2018

Seesamilla on ilon päivät, kun aktiivimme saapuvat sen aitaukseen. Se pomppii maassa istuvaa ihmistä vasten ja osallistuu kaiken uuden tutkimiseen muitta mutkitta. Seesami motivoituu hyvin ruuasta ja se voisikin sopia vaikkapa harrastuskaveriksi johonkin lajiin. Aivan valmis paketti, jolta puuttuu enää vain se oma koti.

13.8.2018

Seesamista on kasvanut avoin ja reipas koira. Se asustelee yhdessä kolmen muun reippaan ja iloisen nuoren koiran kanssa ja aitauksessa on koirilla mukava ja avoin tunnelma. Sopisi varmasti monenlaiseen menoon. Lisätty video ja kuvia.

4.7.2018

Maustepentueen seitsemästä pennusta jo viisi onnekasta on matkannut omiin koteihinsa. Tarhalla omaa ihmistään odottelevat enää Seesami ja Pippuri. Sattumien kautta veljekset ovat päätyneet eri aitauksiin asumaan. Aktiivien tavatessa Seesamin se tutkailee uteliaana vierailijoita ja ottaa iloisesti rapsutuksia vastaan. Syliin nostettaessa se jähmettyy ja tilanne selkeästi ujostuttaa sitä. Maahan laskettaessa se juoksee helpottuneena leikkimään muiden koirien kanssa. Seesami vaikuttaa reippaammalta, kuin veljensä Pippuri. Olisi kuitenkin kovin tärkeää, että Seesamille löytyisi se ikioma koti, jonka kanssa se voisi turvallisesti tutustua maailmaan ja sen ihmeisiin.

18.4.2018

Seesami aloitti kodin etsimisen kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Seesami kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Seesami saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seesami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa