Päivitetty 15.05.2021

Kodin saanut koira: NERO THE BLACK (ent.Aapo, nyk. Einstein)


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
22.3.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle. Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle joko tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat usein  sanalla sanoen järkyttävt. Musta komistus Nero The Black on peräisin Bragadirun kunnalliselta tarhalta.

Nero muutti Suomeen 10.10.2020 ja sai nimekseen Aapo. Aapo muutti pariskunnan luokse, kerrostaloasuntoon. Jostain syystä Aapo ei onnistunut laskemaan stressitasojaan, eikä pystynyt nukkumaan kunnolla. Tämä johti siihen että Aapo alkoi reagoimaan voimakkaammin eri ärsykkeisiin.

Aapo on käytetty eläinlääkärillä, jotta on voitu poissulkea esimerkiksi kiputilat ja se on myös saanut hammashuoltoa. Joksus tilanteet vaan menevät siihen, että koiralle paras ratkaisu on saada aloittaa ns puhtaalta pöydältä ja saada siten katkaistua jo syntyneen käyttäytymisen kaavan tai käytöksen. Aapon kohdalla tämä tarkoitti sitä, että poitsu tuli uudelleensijoitukseen ja matkusti 5.3.2021 Tampereella kotihoitoon.

Kotihoitaja ei ole vielä joutunut todistamaan mitään sellaista käytöstä mitä Aapolla entisen perheen kertoman mukaan esiintyi kotonaan. Aapo on ottanut hoitokodin ihmiset vastaan erittäin hyvin, se tulee toimeen perheen muiden koirien kanssa ja myös kissojen kanssa oleskee hienosti. Alkuun Aapo kyllä jännitti kissoja mutta nykyään voivat jo oleilla samalla sohvalla. Kotihoitajan mieleen tuli ajatus siitä, että ulkonäöllisesti Aapossa saattaisi olla perimää jostain hieman voimakkaamasta rodusta. Tästä ei kuitenkaan ole mitään varmuutta, mutta haluamme kertoa asian vaan jotta mahdollinen tuleva perhe on täsäkin tietoinen. Se tulee kuitenkin hyvin toimeen muiden kanssa nyt hoidossa ollessaan ja on muutenkin ollut kiva uusi tuttavuus, hoitoperheen mielestä.

Aapo kävelee hyvin hihnassa, tykkää olla ulkona. Se myös ryhtyi haastamaan yhtä koirakaveria leikkiin melko pian saapumisensa jälkeen. Aapo on myös tarhalla sunut sekä narttujen kuin urosten kanssa ja tullut hyvin toimeen näiden kaikkien kanssa. Entinen perhe kertoi Aapon kuitenkin reagoivan voimakkaasti vastaantuleviin koiriin. Todennäköisesti siinä on kuitenkin käynyt niin, että Aapo on turhautunut kun ei ole päässyt tekemään tuttavuutta muiden kanssa ja kun alkoi olla univajetta yms on melko ymmärrettävää, että kaikki reaktiot olivat paljon suuremmat.

Kotihoitaja on huomannut Aapon reagoivan korotettuun ääneen lyhistymällä kasaan ja näyttää kovin onnettomalta, ikäänkuin ajattelisi että nyt hän on toiminut väärin, vaikka tilanne ei edes koskisi häntä vaan olisi sellainen, että hoitaja huutaisi yläkertaan ruoan olevan valmista. On tärkeää edetä ja ohjata Aapoa lempeästi, jotta hänen itsetuntonsa kohoaa ja hän uskaltaa olla varma siitä, että hänelle ei käy huonosti.

Aapo on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

15.5.2021
Aapo löysi uuden kotinsa ja kulkee nyt pää pystyssä nimellä Einstein 🙂 !

3.5.2021
Aapo varattiin omaan kotiinsa, jonne pääsee pian muuttamaan. Onnea Aapo ja perhe!

23.3.2021
Aapo pääsi tänään ensimmäistä kertaa metsälenkille isossa koiraporukassa kun kotihoitaja oli sopinut koiralenkkitreffit hyvän ystävänsä, hänen koiransa sekä hänen hoitokoiran Maliman kanssa.

Aapo nautti koko sydämensä pohjasta, juoksenteli pitkässä liinassa, oli iloinen, kohtelias muille. Ja Aapo oli onnellinen.

Aivan kuten kuuluukin ❤️ .

22.3.2021
Aapo (entinen Nero the Black) palasi adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen uutta omaa kotia. Aapo on kotihoidossa Tampereella, jossa sitä pääsee sovitusti tapaamaan mikäli adoptioprosessissa edetään siihen vaiheeseen saakka.

10.10.2020
Onnekas herra Nero matkusti tänään Suomeen ja pääsi suoraan oman perheensä hellään huomaan. Uusi elämä toi mukanaan myös uuden nimen, Nero tunnetaan jatkossa Aapona.

4.7.2020
Nero on varattu omaan kotiin Suomeen! Jes!

22.5.2020
Leppoisa Nero odottelee yhä yhteydenottoja, missä ne viipyvät? Eikö muka kukaan kaipaa mukavaa ja mutkatonta kaveria elämäänsä sulostuttamaan?
Lisätty video Nerosta!

Cosobassa Nero ei ole ehtinyt olla vielä kovin kauaa, mutta tässäkin ajassa on jo selvinnyt, että herra on oikein ystävällinen sekä ihmisiä, että muita koiria kohtaan. Nero elää yhdessä kahden muun koiran kanssa, uroksen ja nartun, ja yhteiselo sujuu kolmikolla oikein hyvin. Nero haukkuu välillä, mutta äänessä oleminen ei kuitenkaan ole herran elämäntehtävä. Kaikkiaan Nero on mukavan oloinen peruskoira, joka sopisi monenlaiseen kotiin perheenjäseneksi.

Ioana on otattanut Nerosta testejä, ja Nero on todettu sydänmatopositiiviseksi. Nero voi hyvin, sillä ei ole oireita, ja se saa tällä hetkellä lääkitystä, joka estää toukkien kehittymisen aikuisiksi madoiksi. Nero tulee saamaan myös kaikki madot tappavan hoidon Romaniassa, ennen matkustamistaan Suomeen. Lisätietoja sydänmadosta saat paitsi Neron yhteyshenkilöltä, myös sivuiltamme löytyvästä artikkelista.

18.4.2020
Nero etsii nyt kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Toivottavasti oma perhe löytyy pian.

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Aapo on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aapo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Alkuperäisenä yhteyshenkilönä toimi Jenni Ankelo, uudelleensijoitusta hoitaa Mia Takolander

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa