Päivitetty 10.10.2020

Kodin saanut koira: NERO THE BLACK (nyk. Aapo)


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
10.10.2020
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tavallisesti vastuullaan useita kymmeniä pelastettuja koiria, jotka ovat päätyneet hänelle joko tuttujen kautta, tai jotka Ioana on itse pelastanut pahamaineisilta kunnallisilta tarhoilta, joissa koirien olot ovat usein  sanalla sanoen järkyttävt. Musta komistus Nero The Black on peräisin Bragadirun kunnalliselta tarhalta. Cosobassa Nero ei ole ehtinyt olla vielä kovin kauaa, mutta tässäkin ajassa on jo selvinnyt, että herra on oikein ystävällinen sekä ihmisiä, että muita koiria kohtaan. Nero elää yhdessä kahden muun koiran kanssa, uroksen ja nartun, ja yhteiselo sujuu kolmikolla oikein hyvin. Nero haukkuu välillä, mutta äänessä oleminen ei kuitenkaan ole herran elämäntehtävä. Kaikkiaan Nero on mukavan oloinen peruskoira, joka sopisi monenlaiseen kotiin perheenjäseneksi.

Ioana on otattanut Nerosta testejä, ja Nero on todettu sydänmatopositiiviseksi. Nero voi hyvin, sillä ei ole oireita, ja se saa tällä hetkellä lääkitystä, joka estää toukkien kehittymisen aikuisiksi madoiksi. Nero tulee saamaan myös kaikki madot tappavan hoidon Romaniassa, ennen matkustamistaan Suomeen. Lisätietoja sydänmadosta saat paitsi Neron yhteyshenkilöltä, myös sivuiltamme löytyvästä artikkelista.

Nero on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset
10.10.2020
Onnekas herra Nero matkusti tänään Suomeen ja pääsi suoraan oman perheensä hellään huomaan. Uusi elämä toi mukanaan myös uuden nimen, Nero tunnetaan jatkossa Aapona.

4.7.2020
Nero on varattu omaan kotiin Suomeen! Jes!

22.5.2020
Leppoisa Nero odottelee yhä yhteydenottoja, missä ne viipyvät? Eikö muka kukaan kaipaa mukavaa ja mutkatonta kaveria elämäänsä sulostuttamaan?
Lisätty video Nerosta!

18.4.2020
Nero etsii nyt kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Toivottavasti oma perhe löytyy pian.

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nero The Black saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.