Päivitetty 12.05.2023

Varattu koira: SPOOKY


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.3.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Carmen löysi Spookyn joulukuussa 2022 tien varresta aivan kamalassa fyysisessä kunnossa. Vaikka Carpen tarha oli jo ääriään myöten täynnä, Carmen ei kyennyt jättämään huonossa kunnossa olevaa Spookya yksikseen kadulle, vaan otti Spookyn mukaansa eläinlääkäriin. Löydettäessä Spookyn iho oli pahasti tulehtunut, haavoilla ja arvilla ja sen vatsa oli todella turvonnut vaikka koria itsessään oli luurangonlaiha. Kuvia löytöhetken jälkeen löytyy Spookyn profiilin kuvagallerista. Luultavasti Spookyn keho oli sisäloisten valtaama ja iho ruvilla pahasta syyhypunkista eli kapista johtuen. Spookyn hoitoihin kerättiin varoja #OleToivo-joulukeräyksemme kautta.

Aktiiviemme tavatessa Spookyn Carpen tarhalla helmikuussa, koiraa ei ole enää tunnistaa kuvien reppanaksi. Loishäädöt, öljylisät ja hyvälaatuinen ruoka tekivät tehtävänsä ja parissa kuukaudessa Spookylle on kasvanut paksu, hyväkuntoinen turkki ja sen katse ja ilme ovat muuttuneet elämäniloisiksi ja innostuneiksi.

Carmen kuvailee Spookya “täydelliseksi koiraksi” ja kertoo Spookyn olevan hellä, lempeä, herttainen ja sosiaalinen seniori-ikää lähentelevä herrasmies. Myös vieraat ihmiset Spooky ottaa vastaan rohkeasti ja iloisesti ja tulee heti aktiivimme luokse nauttimaan rapsutuksista ja yrittää myös kiivetä syliin asti. Ihmisen huomio on Spookylle selvästi ihana juttu.

Spooky ei vaikuta mitenkään kovalta haukkujalta ja on muutenkin tasapainoisen oloinen tyyppi. Se osaa itse ottaa taukoja koirankopissaan jos kierrokset meinaavat nousta ja antaa innokkaalle häkkikaverikoiralleen mielummin tilaa, kuin änkeäisi edeltä. Kun muut koirat tarhalla alkavat haukkua jollekin intensiivisesti, vaikuttaa Spooky vähän hämmentyvän tilanteesta ja luikahtaa koppiinsa suojaan.

Spooky voisi varmasti sopia monenlaiseen kotiin ja perhekokoonpanoon ja olisi ihan valmis aloittamaan elämän rakastettuna kotikoirana. Adoptiosta kiinnostuneen on kuitenkin hyvä muistaa, että emme tiedä Spookyn aiemmasta elämästä mitään, ja että se on voinut jättää Spookyyn niin fyysisiä kuin psyykkisiä pysyviä jälkiä.

Spooky on kooltaan pienehkö keskikokoinen koira, noin 48 cm korkea ja 17-18 kg painoinen.

Päivitykset
12.05.2023
Herttainen Spooky on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Spookylle ja sen tulevalle perheelle!

21.3.2023
Spooky pääsee aloittamaan kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Spooky saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Spooky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Spookyn yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.