Kodin saanut koira: STAN

Syntymäaika: 10/2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

31.7.2016
Rosiorin kunnallinen koiratarha sijaitsee 120 km pääkaupungista Bukarestista lounaaseen Rosiori de Veden kaupungissa, ja koiria tarhalla on pari sataa. Osa koirista asustaa kopeissa ulkona noin metrin mittaisessa ketjussa ja osa koirista tarhan takaosan häkeissä. Tarhalla vapaaehtoisesti työskentelevä eläinsuojelija Cornelia Stan huolehtii koirista päivittäin ja koittaa vaikuttaa koirien henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, niin hyvin kun se noissa oloissa on mahdollista. Onnekkaimmat näistä kovista kohtaloista asuvat juuri näissä pihan kopeissa ketjun päässä, ja mahtavan näköinen suuri Stan-koira on yksi heistä.

Stan kiinnitti huomiomme heti tarhalle tultuamme rauhallisella, lempeällä ja säyseällä olemuksellaan. Sen punaruskea turkki kiilsi auringossa, ja se suhtautui meihin vierailijoihin ystävällisesti ja luottavaisesti. Stan oli heinäkuun alussa ollut tarhalla kuukauden verran. Tarkistettuamme koiran sirun, se osoittautui vasta noin 9 kk ikäiseksi, mitä ei koiran vaikuttavasta ulkomuodosta ja leppoisasta luonteesta olisi osannut päätellä.

Stan on korkeudeltaan noin 65 cm ja se painaa arviolta noin 35 kg. Kokoa ja rotevuutta tulee varmasti vielä iän myötä hiukan lisää. Tarhalla ollessaan Stan ei sählännyt eikä hillunut pennun omaisesti lainkaan, mutta koirasta saattaa kuitenkin kotioloissa kuoriutua reppaampikin kaveri. Stan selvästi nautti rapsutuksista ja huomiosta, mutta ei varsinaisesti vaatinut niitä. Kun muut koirat haukkuivat tarhalla, ei Stan lähtenyt haukkukukuoroon mukaan, vaan katseli vain, mitä ympärillä tapahtuu.

Stania ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan kastroimaan ennen Suomeen matkustamista. Löytyisikö sinun luotasi koti tälle upealle nuorelle koiraherralle?

30.8.2016
Saimme kuulumisia Romaniasta ja erityisesti Stanista. Pojasta on kuoriutunut todella energinen pentu!  Stan hyppii, pomppii ja riehuu saadakseen huomiota. Jos Stanin ohi kävelee huomioimatta koiraa, tämä näykkäisee tai ottaa hampailla kiinni hihasta tai kädestä huomiota kaivaten. Se ei siis pure, mutta yrittää saada huomiota osakseen kaikin keinoin.

Löytyisikö valloittavalle Stanille viimein se oma koti, jossa sen kanssa jaksettasiin puuhailla, ja oma peti, johon se iltaisin voisi onnellinena rojahtaa? Komeasta Stanista lisätty muutama kuva.

29.9.2016
Kulkurit tapasivat Stanin taas syyskuussa Rosiorin tarhalla. Heitä vastassa oli riehakas ja iloinen jätti.  Stan on nuoren ikänsä mukaisesti todella leikkisä. Se villiintyy kun menee lähelle, mutta osaa kuitenkin rauhoittua hyvin hellittäväksi ja rapsuteltavaksi. Tilaisuude tullen Stan yrittää ängetä syliin ja jää siihen rapsuteltavaksi. Todellinen sydäntenmurskaaja.

Pojalla on kunnon räpylätassut, joilla pääsisi uimaan ja kovaa! Stan suhtautuu muihin koiriin sosiaalisesti ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Stan haukkuu muiden mukana, kun tapahtuu jotain ihmeellistä, mutta lopettaa haukkumisen nopeasti. Kulkureiden vierailun aikana Stan oli haukkunut äänensä käheäksi, kun odotteli niin malttamattomana omaa tervehtimisvuoroaan. Stan on kastroitu ja valmis matkustamaan Suomeen heti, kun sille löytyy oikea koti!

Stanille lisätty taas kuvia.

21.10.2016
Saimme uutisen, että Stan on varattu romanialaiseen perheeseen, ja se pääsee pois tarhalta. Toivomme sydämemme pohjasta, että Stanin tulevaisuus näyttää valoisalta, ja siitä pidetään hyvää huolta sen tulevassa kodissa!

————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Stan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Stan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Stanin yhteyshenkilö on Evi Koskinen.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: