Päivitetty 03.04.2023

Kodin saanut koira: SULTSI


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Jyväskylä)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.3.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sultsi ja sen sisko Elsme tulivat Mihain hoiviin tarhalle alkukesällä 2022. Mihai kuvailee sisarusparia sanoilla “they are funny, fluffy and cute”.

Sultsi palaa Kulkurien adoptio-ohjelmaanetsimään uutta loppuelämän kotiaan. Sultsilla on haasteita yksinolemisessa ja kerrostalon ääniin tottumisessa. Sultsin kanssa on työstetty haasteita kouluttajan tuella, mutta perheen resurssit eivät valitettavasti riittäneet Sultsin haasteiden ratkomiseen, joten Sultsi etsiikin nyt uutta kotia.

Tällä hetkellä Sultsi asustaa keskusta-alueella kerrostalossa. Kerrostalossa kuuluvat äänet saavat Sultsin reagoimaan voimakkaasti haukkumalla ja tätä tapahtuu myös öisin. Haukkumista on pyritty hillitsemään koulutuksellisin keinoin vastaehdollistamalla ja huomion ohjaamisella muualle, mutta harjoittelu on vielä kesken. Sultsille etsitäänkin ensisijaisesti uutta kotia rivi- tai omakotitalosta. Myös hyvin äänieristettyä kerrostaloa voidaan harkita.

Yksin jääminen on Sultsille haastavaa ja se onkin ollut yksin vain hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan. Yksinolon ongelmat esiintyvät haukkumisena ja vinkumisena sekä levottomuutena. Yksinoloa on harjoiteltu kouluttajan ohjeiden mukaisesti ja Sultsi on editynyt jonkin verran. Sultsi ei kuitenkaan missään nimessä ole vielä valmis jäämään kotiin yksin ja sille etsitään nyt kotia, jossa olisi aikaa rauhassa työstää ongelmaa ilman, että koiran tarvitsisi harjoittelun aikana jäädä lainkaan yksin.

Sulti kiintyy vahvasti omaan ihmiseensä ja saattaa puolustaa omaa ihmistään resurssina muilta koirilta ja ihmisiltä. Sultsilla on näitä haasteita esiintynyt lähinnä tilanteissa, joissa toinen ihminen lähestyy esimerkiksi sohvalla tai sängyssä Sultsin kanssa olevaa Sultsin omaa ihmistä. Omaa ihmistään Sultsi puolustaa myös toisten koirien lähestymisyrityksiltä. Sultsi varmasti viihtyisi parhaiten ainoana koirana, jolloin sen ei tarvitsisi jakaa ihmisen huomiota toisten koirien kanssa. Mikäli uudesssa kodissa on toinenkin koira, niin tulee siellä olla ehdottomasti eristysmahdollisuus jo kotona olevalle koiralle ja kykyä työstää resurssitarkkuutta.

Sultsi on ihana ihmisiä rakastava ilopilleri, jolla on vielä paljon opittavaa kotikoiran elämästä. Yksinolon haasteiden, haukkumisen ja resurssitarkkuuden lisäksi monet uudet asiat jännittävät Sultsia vielä kovasti. Uusiin ihmisiin se suhtautuu lähtökohtaisesti innostuneesti, mutta miehet ovat siitä vielä aika jännittäviä. Toisiin koiriin Sultsi suhtautuu hieman pelokkaasti, mutta joitakin moikkaa mielellään.

Stressitasot ovat Sultsilla varmasti vielä korkeat ja nekin vaikuttavat osaltaan sen haasteisiin. Sultsi osaa jo monia asioita ja esimerkiksi julkisilla liikennevälineillä kulkeminen sujuu siltä hyvin. Sultsin uudelta kodilta tullaan vaatimaan paljon kärsivällisyyttä ja resursseja haasteiden työstämiseen ja Sultsin tukemiseen kohti tasapainoista kotikoiran elämää.

Sultsi on noin 35 cm korkea ja painaa arviolta 6 kiloa.

Päivitykset:
3.2.2023
Sultsin yksioloharjoitukset jatkuvat omassa kodissa, eikä sen tarvitsekaan etsiä uutta kotia.

18.3.2023
Suloinen Sultsi jatkaa yksinolon harjoituksia ja uuden kodin etsimistä. Olisiko sinulla resursseja treenata kotikoiran taitoja tämän pienen pojan kanssa?

8.3.2023
Sultsi palaa Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään uutta kotia.

17.12.2022
Sultsi sai maailman parhaan joululahjan, sillä se pääsi matkustamaan ikioman perheensä luo Suomeen! Onnea Sultsi ja perhe!

30.10.2022
Sultsi seuraa siskonsa Elsmen tassunjälkiä ja Sultsikin on varattu omaan kotiin Suomeen!

5.10.2022
Sultsi ja Elsme ovat aivan mahtava kaksikko! Niillä on kova meno päällä kun tarhalle tulee uusia ihmisiä ja ne hepuloivat ja sähläävät sinne tänne. Ne eivät meinaa vauhdissa huomata edes tarjolla olevia herkkuja, mutta syövät niitä kyllä kädestä mielellään kunhan malttavat vain hetkeksi pysähtyä paikoilleen.
Hieman nämä pörröpäät jännittävät uusia ihmisiä. mutta Mihain syliin Sultsi hyppää muitta mutkitta.

Sultsi on hieman Elsmeä reippaampi ja se tulee pussailemaan innoissaan myös Kulkurien aktiiveja.

28.8.2022
Sultsi aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Sultsi luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna sekä sisä- ja ulkoloishäädettynä. Lisäksi Sultsi on mikrosirutettu.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.