Päivitetty 29.12.2022

Kodin saanut koira: SULTSI


Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.10.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Sultsi ja sen sisko Elsme tulivat Mihain hoiviin tarhalle alkukesällä 2022.
Sultsi ja Elsme tulevat hyvin toimeen keskenään ja myös muiden koirien kanssa. Ne ovat touhukkaita nuoria koiria, jotka antavat käsitellä itseään ja pitää jopa sylissä. Molemmat sisaruksista haukkuvat tarhalla jonkin verran saadakseen huomiota.

Mihai kuvailee sisarusparia sanoilla “they are funny, fluffy and cute”.

On tärkeää muistaa, että reippaasta suloisuudestaan huolimatta Sultsilla ja Elsmellä ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, kuten esimerkiksi hihnassa kävelystä, sisäsiisteydestä tai ylipäätään sisällä ihmisten kanssa asumisesta. Ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Sultsi on noin 35cm korkea ja painaa arviolta 6 kiloa.

Päivitykset:
17.12.2022
Sultsi sai maailman parhaan joululahjan, sillä se pääsi matkustamaan ikioman perheensä luo Suomeen! Onnea Sultsi ja perhe!

30.10.2022
Sultsi seuraa siskonsa Elsmen tassunjälkiä ja Sultsikin on varattu omaan kotiin Suomeen!

5.10.2022
Sultsi ja Elsme ovat aivan mahtava kaksikko! Niillä on kova meno päällä kun tarhalle tulee uusia ihmisiä ja ne hepuloivat ja sähläävät sinne tänne. Ne eivät meinaa vauhdissa huomata edes tarjolla olevia herkkuja, mutta syövät niitä kyllä kädestä mielellään kunhan malttavat vain hetkeksi pysähtyä paikoilleen.
Hieman nämä pörröpäät jännittävät uusia ihmisiä. mutta Mihain syliin Sultsi hyppää muitta mutkitta.

Sultsi on hieman Elsmeä reippaampi ja se tulee pussailemaan innoissaan myös Kulkurien aktiiveja.

28.8.2022
Sultsi aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sultsi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sultsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Elisa Laitonen

5

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.