Päivitetty 22.03.2023

Varattu koira: SYMPPIS (Suomessa)


Syntymäaika: 3/2022
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

03.03.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Aktiivimme tapasivat ihastuttavan Symppiksen Romanian reissulla helmikuussa. Tyttö otti rohkeasti vieraat vastaan ja kävi reippaasti tervehtimässä aktiiveja. Symppis osoitti olevan todellinen Adinan sylikoira, joka tunki syliin aina mahdollisuuden salliessa vaikka itse sylissä olo olikin hieman jännittävää. Kuvien ottaminen tästä tytöstä ei myöskään ollut mikään ongelma sillä Symppis poseerasi mielellään aktiiveille ja hänestä saatiinkin otettua ihastuttavia kuvia.

Symppis nauttii huomiosta ja kerjää mielellään myös rapsutuksia sekä osaa ottaa mukavasti kontaktia. Nameista Symppis myös kovasti innostuu ja hyppii vasten saadakseen jokaisen herkun itselleen. Tästä on varmasti hyötyä myöhemmin Symppiksen koulutuksessa! Symppis vaikuttaa hyvin koira sosiaaliselta persoonalta, joka ei provosoidu muista koirista. Symppis ottaa mielummin itselleen tilaa ja poistuu tilanteista jossa hän ei viihdy. Symppiksellä ei vaikuta tarhalla olevan myöskään minkäänlaista resurssien vahtimista. Symppis ei vaikuta olevan kovin haukkuherkkä ja hänen ei kuullakkaan haukkuvan tarhalla.

Ihanainen Symppis saapuu kotihoitoon Helsinkiin 4.3. jossa tyttö pääsee harjoittelemaan kotikoiralle tärkeitä taitoja. Symppiksellä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Symppis tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin. 

Symppiksen säkäkorkeus on noin 40 cm ja hän painoi noin 10 kg. Symppis on steriloitu.

21.03.2023

Symppiksen onnen päivä kun hänet varattiin omaan kotiin.

04.03.2023

Symppis saapui Suomeen ja jatkaa oman kodin etsintää kotihoidosta käsin.

03.03.2023

Symppis tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa kotia. Symppiksestä päivitetään lisätietoa kunhan pikkuinen on saapunut Suomeen kotihoitoon.


Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Symppis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Symppis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.