Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: TABITA


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa
steriloitu

 

 

9.12.2014
Vierailimme Palladyn kunnallisella tarhalla Romanian matkallamme lokakuun lopulla. Käynti oli lohduton, surullinen ja masentava, mutta hyvää oli se, että saimme mukanamme olleelle suomalaismedialle materiaalia paikan päältä, sieltä minne toivonsäteet harvoin paistavat.
Vaikkei Romanian koirien surullinen tilanne pelastu yksilötasolla toimimalla, vaan vaatii järeämpiä toimia, vaikuttamista ja loputtomiin sterilointeja, tartuimme epäröimättä tilausuuteen saada adoptoida tarhalta kaksi koiraa. Maailma ei muuttuisi, mutta niiden kahden koiran maailma kyllä muuttuisi.

Toinen onnekas yksilö valikoitui heti alkuun, kun häkkirivistön katolle vankilaansa paennut pikkuinen Aaron osui silmiimme. Aaron nostettiin häkkien katolta syliin ja tänä päivänä Aaron asustaa onnellisesti kotihoidossa Suomessa ja odottelee siellä omaa kotiaan löytyväksi.

Toinen valinta ei ollut niin helppo. On kammottavaa joutua katsomaan täyttä häkkiä täynnä toinen toistaan ihanampaa koiraa silmiin ja päättää, kuka niistä pelastuu elämään ja tietää, että muut häkin koirat todennäköisesti eivät pääse enää koskaan ulos. Valitsimme lempeän, nuorehkon koiran, joka työnsi päätään häkin verkon läpi ja painoi kuonoaan kättäni vasten. Se vaikutti päällisin puolin terveeltä, ystävälliseltä ja rauhalliselta.

Koira sai nimekseen Tabita. Se sterioitiin ja saimme sen ulos kuoleman tarhalta. Kuljetimme Tabitan eläinlääkäriklinikalle, se matkasi sylissäni rauhallisesti, hieman uteliaana ympärilleen katsellen, luottavaisena minuun painautuen. Klinikalla Tabita todettiin terveeksi, noin 2-3 vuotiaaksi tytöksi ja se sai jäädä klinikan hoitolaan odottamaan rokotusohjelman läpikäyntiä, oman kodin löytymistä ja valmistautumista elämänsä parasta matkaa varten, kotimatkaa Suomeen.

Tabita on nyt asettunut aloilleen hoitolaan ja elämänilo alkaa palautua siihen rankan kokemuksen jälkeen. Tabita on aina iloisena ja luottavaisena ottamassa ihmisiä vastaan ja sen leikkisä  puoli näkyy nykyään päivittäin. Tabita tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, niin urosten kuin narttujenkin. Kissoihin tai lapsiin suhtautumisesta emme osaa sanoa, mutta luonteensa puolesta Tabita menestyisi varmaankin myös lapsiperheessä, järkevän valvonnan ja ohjeistuksen alla alkuun tietenkin.

Tabita on kooltaan reipas keskikokoinen, noin 52 cm korkea ja painoltaan noin 20 kiloa.

4.5.2015
Maaliskuisella matkallaan Romaniaan yhdistyksemme aktiivit tapasivat myös OneVetissa edelleen kotiaan odottavan Tabitan. He kertovat Tabitan olevan kiva ja miellyttävä koira, joka leikkii innostuneesti muiden koirien kanssa. Vaikka se onkin välillä riehakas, se osaa myös rauhoittua. Tabita on tasapainoisen oloinen koira, joka ei turhista stressaa ja joka tulee klinikalla toimeen kaikkien koirien kanssa. Tulossa kuvia lähiaikoina.

8.5.2015
Lisätty maaliskuisen matkan kuvia Tabitasta. Tabitasta on tullut kaunotar, jolla on upea turkki.

14.7.2015
Aktiiviemme heinäkuinen reissu Romaniaan vei heidät myös OneVetiin ja Tabitan luokse. Tabita on huippusosiaalinen koira, joka rakastaa huomiota. Se hakeutuu aktiivisesti ihmisen luokse ja nauttii ihmisen seurasta. Innoissaan se hyppii hiukan vasten, mutta se lienee poisopetettavissa.

Lisätty myös pari kuvaa. Tarhaelämä on huono vaihtoehto paksuturkkiselle ja aktiiviselle koiralle, sillä Tabitakin on päässyt lihomaan eikä sen upea turkki kesällä ole parhaimmillaan.

31.7.2015
Kulkurien ja sen yhteistyökumppaneiden paitsi kunnianhimoisena, myös varsin realistisena tavoitteena on ratkaista yhden romanialaisen kaupungin kulkukoiraongelma. Ajatuksen innoittamana on syntynyt Rosiori de Vede -massasterilointi- ja avustusprojekti. 24.7. starttasi projektin kolmas sterilointipäivä ja mukana tunnelmassa sekä lisäkäsinä olivat Kulkurien kaksi aktiivia. Reissun tiimellyksessä aktiivimme tapasivat myös Tabitan.

Tabita on ystävällinen, se hyppii vasten, heiluttaa häntää ja pusuttelee. Koiran karva on ajeltu, jotta sen olo hiukan helpottaisi miltei neljänkymmenen asteen helteessä ja nyt se on leijonan näköinen karvaturri. Tabita antaa katsoa hampaita ja sillä onkin hammaskiveä aika paljon. Tulevan kodin tulee panostaa koiran suun terveyteen ja mikäli normaalit keinot, kun luiden jyrsiminen, eivät ole riittäviä, tulee Tabita käyttää hammaslääkärissä puhdistuttamassa hampaat. Näihin mahdollisiin ylimääräisiin kustannuksiin kodin tulee varautua.

Lisätty Tabitasta kuvia ja video.

3.9.2015
IVANAHelsinki on suomalainen muotialan tuotemerkki ja yritys. Nimen takaa löytyy muotisuunnittelija Paola Suhonen. Noin viisitoista vuotta sitten Paola matkasi Viroon ja adoptoi sieltä itselleen rescuekoiran, Affen, koiran. Affe matkusti sateenkaarisillalle ja Paolan sydämeen jäi aukko. Hän halusi täyttää aukon tarjoamalla apuaan Kulkureille, joka otti sen iloisena vastaan. Pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen Paola matkasi Romaniaan elo- ja syyskuun vaihteessa 2015.

Matkallaan Paola tapasi Kulkurien yhteistyötahoja ja osallistui eläinsuojelijoiden arkeen paahtavassa, miltei neljänkymmenen asteen helteessä. Vieraillessaan OneVetissä Paola tapasi Tabitan. Tapaamisesta voit lukea lisää Hobo Dogs meets IVANAHelsinki- blogista.

Ohessa ote blogista, Paolan ja Tabitan kohtaamisesta: “Tänään Tabita sai mieluisan vieraan Suomesta, kun Paola tapasi pörröturkkisen ystävämme. Tabita tuli ensitöikseen pusuttelemaan Paolaa ja Paola sai pian huomata Tabitan olevan hyvähermoinen koira, joka suuressa häkissä muiden koirien haukkuessa kallisteli päätään ja odotti mitä seuraavasi tapahtuu. Tabita pääsi Paolan kanssa häkistä ulos ja sekös teki päivästä aivan superhyvän. Paolan sanoin Tabita on aivan ihana, seikkailumielinen ja rauhallinen. Viisas ja luonteikas sopii adjektiiveihin myös Tabitaa kuvaillessa. Tabita ei pienistä hätkähdä, eikä se myöskään varmastikaan suostu ihan räsymatoksi, vaan omaa myös omaakin tahtoa. Ihmisen mieliksi Tabita on kuitenkin valmis tekemään mitä vain, ja sen kouluttaminen olisi todennäköisesti mukavaa puuhaa niin tulevalle omistajalle kuin koiraneidillekin”.

Lisätty myös kuvia kyseiseltä päivältä.

22.9.2015
Syyskuun puolessavälissä aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja OneVetiin. He tapasivat myös Tabitan, joka on odottanut kotiaan aivan liian kauan. Aktiivimme kertovat Tabitan olevan todella lempeä koira, joka pusuttelee ja tulee hellästi syliin. Se hakeutuu oma-aloitteisesti myös uusien ihmisten luo ja antaa vaikutelman, että tärkeintä sille on ihmisen lähelläolo. Tabita osaa myös kävellä hienosti hihnassa. Vaikka se on muiden koirien kanssa välillä topakka ja pomottelevakin, se tulee niiden kanssa toimeen. Aktiiviemme mukaan Tabita on suloinen tytteli.

29.11.2015
Marraskuu toi mukanaan OneVetin koirille kaivattua vaihtelua, kun aktiivimme saapuivat rapsuttelemaan ja tervehtimään heitä. Heidän joukossaan oli myös Tabita, jota voi hyvin kuvailla yhdellä sanalla: ihana. Tabita elelee tällä hetkellä yksin häkissään, sillä se vahtii omaa reviiriään määrätietoisesti ja murisee ohikulkeville koirille. Ihminen sen sijaan edustaa Tabitalle kaikkea mahdollista hyvää. Se tulee avoimesti ja oma-aloitteisesti tutustumaan ja kiipeää syliin ollakseen mahdollisimman lähellä rapsuttavia käsiä. Se on myös harjoitellut tarhan vapaaehtoistyöntekijän kanssa hihnakävelyä ja vaikka siinä onkin vielä tekemistä, niin edistysaskelia on jo otettu. Missä on tämän upean koiran koti? Lisätty kuvia marraskuulta.

23.1.2016
Tabita saapuu Suomeen kotihoitoon 23.1.16. Parasta tietenkin olisi, jos sen koti löytäisi sen ja se pääsisi lentokentältä matkustamaan suoraan omaan kotiin.

30.1.2016
Tabita on tänään tehnyt pitkän matkan ja lentänyt Romaniasta Suomeen. Kotihoitaja kertoo sen olevan ihana koira, joka ruokailun ja pesun jälkeen nukahti sohvalle. Tervetuloa Suomeen, Tabita.

17.2.2016
Tabita on varattu omaan kotiinsa.

17.3.2016
Tabita on saanut oman kodin toisen Kulkurien kautta kotiutuneen koiran kaverina. Lisäksi sillä on kaverina kissoja, joita se pitää paitsi kurissa ja nuhteessa, myös vertaisinaan ystävinä. Onnea matkaan, Tabita ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tabita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tabita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tabitan yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.