Päivitetty 16.07.2023

Kodin saanut koira: TAFFI


Syntymäaika: n. 3/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniasssa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.4.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Taffi löytyi vuodenvaihteen aikoihin haahuilemasta läheisestä kylästä. Carmenin ystävän äiti löysi tämän pienen koiran ja kaikeksi onneksi Taffille järjestyi kotihoitopaikka Carmenin ystävän luota. Siellä Taffi on nyt asunut kodinomaisissa olosuhteissa ja sosialistunut.

Aktiivimme tapasivat Taffin maaliskuussa tarhavierailulla. Taffi tuotiin erikseen näytille tarhalle, mikä oli sille tilanteena uusi ja outo – tarhaympäristö on koiralle kaikkine ärsykkeineen usein kuormittava, eikä kotihoitajan kertoman mukaan Taffikaan ollut tässä tilanteessa oma itsensä. Kotihoitajan kertoman mukaan herkut maistuvat Taffille hyvin, mutta jännittävässä tilanteessa uusien ihmisten ja koiralauman keskellä sekin hieman jännitti. Toisille koirille Taffi räksyttää hihnassa jonkin verran, mutta tämäkin selittynee osittain tarhaympäristöllä – Taffi ei ole sellaiseen ympäristöön tottunut vaan on lähempänä kotikoiraa kuin tarhakoiraa.

Ihmisistä Taffi pitää ja jopa vieraille ihmisille lämpenee nopeasti kun he lepertelevät Taffille. Taffi on muutenkin kuulemma ihmisrakas koira, joka kotihoitajan luona rakastaa sohvalla pötköttelyä. Taffi on ollut yksin kotona, mutta asuu tällä hetkellä koirakaverin kanssa ja tulee sen kanssa hyvin toimeen. Kotihoitaja kuvailee Taffia koirasosiaaliseksi tyypiksi joka on saanut kavereita hihnalenkeilläkin. Taffin kotihoitopaikka sijaitsee kerrostalossa kaupunkialueella, mutta Taffi on tottunut liikkumaan paljon ja onkin hyvässä fyysisessä kunnossa. Kissojen kanssa Taffi on myös tullut toimeen.

Vaikka Taffilla on kokemusta elämästä kotikoirana, on hyvä huomata, että se voi ottaa paljonkin takapakkia muutoksen aiheuttaman stressin vuoksi, eikä ulkoilu tai sisäsiisteys välttämättä heti onnistu. Kunhan tulevassa kodissa riittää kärsivällisyyttä kouluttaa Taffia lempeästi ja koiralähtöisesti, Taffi voisikin sopia monenlaisiin perhekokoonpanoihin ja olisikin aivan valmis matkustamaan kotihoitopaikastaan Romaniasta ihan oikeaan kotiin.

Taffin strategiset mitat ovat noin 12kg ja 42cm.

Päivitykset

17.6.2023

Taffi on saanut oman kodin!

4.5.2023

Taffi on varattu omaan kotiin!

10.4.2023

Taffia potkaisi onni jo kerran, kun se pääsi kotihoitopaikkaan Romaniassa. Se on elänyt nyt muutamia kuukausia kotikoiran elämää, kulkee hihnassa reippaasti, autoilee ja onpa Taffi käynyt trimmissäkin – monenlaisia kokemuksia, joita suurimmalla osalla rescuekoirista ei Romaniassa ole. Kuitenkin oma koti Taffilta vielä puuttuu, ja sitä hän pääsi etsimään Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Taffi saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi xxxx on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Oona Sildén

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.