Kodin saanut koira: NIPPE

Syntymäaika: n. 2017
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.4.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Suurin osa Cosoban tarhalle päätyneistä koirista on joko hylätty kadulle tai suoraan tarhalle. Nipen taustasta ei ikävä kyllä ole tarkempaa tietoa, mutta ihmisrakkautensa perusteella voisi olettaa, että hän on saattanut aiemmin elää omistettuna koirana. Emme kuitenkaan tiedä, millaisia kuluneet vuodet ovat olleet tai millaisia jälkiä ne ovat jättäneet. Onneksemme voimme kuitenkin nyt tarjota pojalle mahdollisuuden parempaan. 

Nippe asustelee ison Cosoban koiratarhan pihalla vapaana yhdessä kymmenien muiden koirien kanssa. Tavattaessa Nippe vaikuttaa suhtautuvat muihin koiriin sopuisasti, eikä esimerkiksi koe tarvetta reagoida tai haastaa riitaa, vaikka muiden välillä olisi kärhämiä / häsellystä. Tarvittaessa poika kuitenkin osaa pitää puolensa. Valitettavaa kyllä: Nippe jää muiden toverien varjoon sekä näiden menoissa jalkoihin ja taka-alalle. 

Tarhalla Nippe ottaa vieraat avoimen ystävällisesti vastaan. Poika tassuttelee häntä heiluen tulokkaiden luo näitä tervehtimään. Huomiota hakiessaan Nippe oikein puskee ja varoen hyppää syliin päästäkseen vielä lähemmäs. Nippe antaa vieraiden silitellä ja koskea häntä miten vain, ja poika silminnähden nauttii saamastaan hetkestä. Nippe vaikuttaa suhteellisen tasapainoisen ja reippaan oloiselta kaverilta, joka jännittävästä tilanteesta huolimatta uskaltautuu pysyttelemään siellä missä tapahtuu.  

Jotkut rescuekoirat saattavat pelätä muun muassa miespuolisia henkilöitä, mutta tarhalla Nippe pitää heistä kuten muistakin: työntekijämiehet ovat pojan mielestä mukavia ja jopa miespuoleiset vierailijatkin ovat ihan okei. Havainnot tehdään kuitenkin tarhaympäristössä, joten uudenlaisen elämän edessä tilanne voi olla toisenlainen. 

Rescuekoiran kotiutuminen on pitkä prosessi ja onkin tärkeää, että tuleva koti on valmis antamaan Nipelle aikaa, positiivisia kokemuksia sekä kannustavaa tukea uuden elämän edessä. Kaikki meille tutut jutut ja asiat ovat Nipelle uusia ja erikoisia. Nippe voisi sopia monenlaiseen perheeseen – niin koiralliseen kuin koirattomaankin kotiin. Perheen tulee olla sitoutunut käyttämään positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä, jotta Nippe saa parhaan mahdollisen loppuelämän omassa kodissaan. 

Ulkomuodon sekä suhteellisen siistissä kunnossa olevan karvan perusteella voimme arvella Nipen olevan mahdollisesti jonkinlainen lagottomix. Nippe on tällä hetkellä aika laihassa kunnossa, ja kotioloissa lihaskunnon sekä laadukkaamman elämän mukana poika saisikin kerryttää hieman lisää massaa. Nipen hampaissa on jonkin verran hammaskiveä, ja tulevan kodin pitää olla valmis tarkistuttamaan sekä hoidattamaan pojan hampaat Suomessa.

Nippe on arviolta noin 35 cm korkea ja 10 kg painava karvapallero.

Päivitykset

17.6.2023

Pikkuinen Nippe matkasi ikiomaan kotiinsa Suomeen ja uusi, paljon parempi,  sivu elämässä kääntyi. Paljon onnea Nippe ja oma perhe! <3

3.5.2023

Onnenpäivä! Hurmaava Nippe on tänään varattu ikiomaan kotiin. <3

24.4.2023

Pieni Nippe tassutteli mukaan adoptio-ohjelmaan!

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nippe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nippe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Nipen yhteyshenkilö: Enni Rantala

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: