Kodin saanut koira: TAMIR

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Romania (Onevet)
Kokoarvio:

 

14.5.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Huhti -toukokuussa Romanian matka kohdistui mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetiin jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat ja lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle koiralle. Yksi Onevetissa asuvista koirista on suloinen Tamir poika.

Tamir ei ole samasta pentutehtaasta, mistä on peräisin Martta ja Tirlittan. Tamir on ollut kotikoira, mutta omistaja ei ole kyennyt huolehtimaan siitä ja näin pikkuinen Tamir päätyi OneVetiin.
Kannattaa tiedostaa, että kotiolot Romaniassa voivat olla lähes mitä tahansa ja näin ollen ne eivät ole suoraan Suomalaisiin verrattavissa. Poikaa ei luovuteta perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Tulevan kodin on tärkeää tutustua shih tzuun rotuna, muun muassa yleisimpiin sairauksiin ja luonteenpiirteisiin.

Kuvaustilanne ja uudet ihmiset jännitti poikaa jonkin verran. Rotutyypillisesti Tamir tulee varmasti olemaan kovin ihmisrakas ja ystävällinen, mutta se tulee vaatimaan aikaa, omaa tilaa ja ymmärrystä. Pikkuinen Tamir etsii sitoutunutta ja osaavaa kotia, joka on valmis tarjoamaan sille sen arvoista hyvää kotikoiran elämää.

Tamir on kastroitu, mutta valitettavasti haava tulehtui. Se saa tällä hetkellä hoitoa siihen.
Pojalla on painoa noin 6 kg.

23.05.2017
Ihana Tamir on tänään varattu ikiomaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea pikkuiselle ja sen tulevalle kodille <3

13.06.2017
Reipas Tamir herra lensi Suomeen omaan kotiin 10.6.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tamir saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tamir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tamirin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: