Päivitetty 05.10.2019

Kodin saanut koira: TANON, ERITYISADOPTIO (nyk. Ivar)


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / One Rescue)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

1.8.2019
Yhteistyökumppanimme Ioana Bodea on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheensä kanssa omistanut kaiken vapaa-aikansa auttaakseen eläimiä. Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association. Ioanalla on tavallisesti noin 45-55 koiraa vastuullaan ja näistä moni myös löytyy Kulkurien adoptio-ohjelmasta.

Ioana on löytänyt Tanonin Bukarestista kadulta. Sen kaulaan oli jäänyt paikka ja merkit ketjusta, joten se on ollut ketjun päässä pitkään ennen löytymistään.

Aktiivimme tutustuessa tähän hurmuri poikaan helmikuun lopulla, on Tanon häkin aidan läpi todella uteliaan ja kiltin oloinen.  Tanon tulee reippaasti tervehtimään ja se on avoin ja luottavainen vieraita kohtaan. Aktiivimme mennessä kauemmas aidasta, kiipeilee Tanon häkin kattoon saakka verkkoaitaa pitkin kokeillaakseen pääsisikö siten lähemmäs ihmistä ja juoksemaan vapaana pihalla. Tanon on tyypillinen huskymainen koira, sillä riittää energiaa touhuta ja se on hyväntuulinen, iloinen ja seurallinen. Se antaa hienosti koskea itseään ja rapsutella. Tanon on ihana koira ja sen mielestä kaikki on kivaa ja jos se saisi valita viettäisi se tulevan omistajansa kanssa paljon aikaa pihalla ulkoillen. Tanon ei pelkää kameraa kun aktviimme kuvasit sitä, välillä se jopa ikään kuin poseeraa. Tanon asui helmikuussa tavatessa Bellasin kanssa, nyt Bellas on jo saanut oman kodin Suomesta ja Tanon on saanut nartun uudeksi häkkikaverikseen. Tanon tulee toimeen narttujen kanssa, uroksista ei ole tarkkaa tietoa, mutta häkin ulkopuolella käyviin muihin uroksiin se suhtautuu neutraalisti. Tanonin tulevan kodin tulisi omata huumorintajua sekä kenties varmuus lukkoja oviin sillä huskyt ovat yleisesti ottaen nerokkaita keksimään karku reittejä asunnosta ulos. Aikaisempi husky kokemus on eduksi, mutta ei välttämätön.  

Tanonin oikean etujalan metacarpaalit eli kämmenluut ovat ennen löytymistään menneet poikki ja tästä syystä sen oikea etujalka on eri muotoinen kuin vasen jalka. Adina uskoo, että jalka tulee aina olemaan tällainen. Ioana on käyttänyt Tanon ortopedillä Bucarestissä josta sanottiin ettei jalalle enää voi tehdä mitään näin jälkikäteen. Tulevan kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että ortopedinen osaaminen on eri tasolla Romaniassa kuin Suomessa, on mahdollista että tassu olisi Suomessa operoitavissa. Tavatessamme Tanon, sen oikea  etujalka ei haitannut sen menoa ja se varaa painoa normaaliin tapaan jalalle kävellessä, ravatessa ja kiipeillessä häkin aitaa pitkin. Tanon ei vaikuta kipeältä ja se antaa koskea tassuun, kipukäyttäytyminen saattaa kuitenkin ilmetä vasta myöhemmin kotiutuessa ja se saattaa alkaa oirehtia. Tanon saattaa tarvita hoitoa Suomessa kuten kipulääkitystä, fysioterapiaa, hierontaa tms.  Lisäksi sen korvista puuttuu paloja, Adina epäilee, että rotta on niitä syönyt ennen löytöhetkeään. Tanon on tavatessa hieman hoikassa kunnossa.

Tanon on korkeudeltaan noin 55-60 cm ja painaa noin 30 kg.

 

Päivitykset

5.10.2019
Tanon saapui tänään Suomeen oman perheensä luo, paljon onnea yhteiseen elämään Tanon ja perhe!

1.9.2019
Upea Tanon varattiin tänään omaan kotiin.

1.8.2019
Ihastuttavaa Tanonia onnisti ja se pääsi ulkoilemaan aktiivimme kanssa. Pihalla sille on tärkeää nuuskia ensin kaikki mielenkiintoiset hajut huolellisesti ja ihmiset vasta sen jälkeen. Kun maltti ihmisten kanssa hengailuun nuuskimisen jälkeen löytyy, heittäytyy poika nurmikolle koko pituuttaan ja voi miten hyvää tekeekään kun se saa masurapsuja ihmiseltä, siitä tämä hassuttelija poika kuulkaa nauttii antaumuksella. Tanon on saanut massaa muutaman kuukauden aikana ja on hieman pulskassa kunnossa nyt.

27.5.2019
Aktiivimme tavatessa Tanonin, sen on vaikea keskittyä, kun  se niin kovasti haluaisi vain häkistään ulos pihalle puuhastelemaan. Tanon on huskymaiseen tapaan aktiivinen koira, joka kaipaisi tekemistä, häkissä olo on sille turhauttavaa. Sen oikea etujalka ei näytä vaivaavan sitä tälläkään vierailu kerralla. Upealle ja komealle Tanonille on lisätty kuvia ja video.

6.4.2019
Tanon aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tanon saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tanon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Tanonin yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.