Päivitetty 11.10.2017

Kodin saanut koira: TEDDY-BOY


Syntymäaika: 2/2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Moreni)
Kastroitu

Perustiedot ja taustat
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuvat pääosin häkeissään yksin. Niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia tarhalla asuvia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.Teddy on nuori poika, Anda löysi hänet kadulta 2015 joulukuussa, auton alle jääneenä ja toinen takajalka murtuneena. Anda otti hänet hoiviinsa ja nyt pojan liikkumista katsellessa ei uskoisi jalassa olleen minkäänlaista vammaa koskaan.

7.10.2017
Teddy Boyn tassut koskettivat suomen maata, ja hän otti oman ihmisensä varsin rakastavasti ja suukotellen vastaan. Kaikkea hyvää elämääsi Teddy perheesi kanssa. <3

8.9.2017
Ihana, touhokas Teddy poika saa pian karistaa romanian pölyt tassuistaan, hänet on tänään varattu omaan kotiinsa.

Aiemmat päivitykset
Tapasimme Teddyn heinäkuisella aktiivimatkalla ja poika on varsin mutkaton kaveri, ihmisläheinen ja läheisyydenkaipuinen. Häkinovea vasten painautuu hakien käden kosketusta, hellästi ottaa käden suuhun, ilman minkäänlaista puristusta, ihan kuin sanoen ettet vain lähde vielä pois. Ihmisten kanssa rauhoittui rapsutuksille mutta toki innokas ja huomasi miten nauttii olla tarhassa vapaana. Teddy on energinen pojankloppi, ja rakastaa juoksemista, toisten koirien kanssa leikkimistä ja hän tuleekin hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Koirakaveri olisi mukava tulevassa kodissa. Jalan vanhan vamman takia on tulavisuudessa hyvä panostaa monipuoliseen liikuntaan ja pitää paino hallinnassa. Nyt Teddyllä on hiukan ylimääräistä vyötäröllään. Teddyn mahdollisen metsästyskoira rotuperimän takia Teddylle paras koti olisi pieneläimetön ja kissaton, toki tapauskohtaisesti katsotaan kodin tilanne aina.

Teddy on keskikokoinen, n. 50cm poika.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Teddy saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Teddy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Teddyn yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.