Päivitetty 15.05.2021

Kodin saanut koira: THEODOR (nyk.Thor)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.2.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Arviolta noin 2-vuotiaan Theodorin tarina on surullinen. Theodorilla ja Ivalla oli yhteinen omistaja ja rakastava koti, mutta omistajan menehdyttyä ne jäivät kodittomiksi. Onneksi Mihai otti koirat tarhansa suojaan ja Theodor ja Iva saivat uuden mahdollisuuden onnelliseen loppuelämään Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Theodor on herttainen poika, joka ei tee itsestään kovin suurta numeroa. Se viihtyy ihmisseurassa, mutta on uusien tuttavuuksien kanssa aluksi vähän ujo ja tarvitse oman aikansa luottaakseen uuteen ihmiseen. Toisten koirien kanssa Theodor on ystävällinen ja sosiaalinen tyyppi, joka viihtyy lajiseurassa. Koska Theodor aina on elänyt koiraseurassa, saisikin sen tulevasta kodista mielellään löytyä sosiaalinen koirakaveri, joka voisi toimia Theodorille tiennäyttäjänä uuteen elämään.

Kooltaan Theodor on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kiloa.

Päivitykset

15.5.2021
Theodor pääsi muuttamaan omaan kotiinsa 7.5.2021 ja sai takaisin alkuperäisen nimensä, Thor <3

29.3.2021
Hurmavaa Theodoria koitti onni, hän pääsee matkustamaan Suomeen kotihoitoon huhtikuun 10. päivä! Theodor tulee oleskelemaan Espoossa, kunnes oma koti löytyy.

10.2.2021
Theodor aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Theodor saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Theodor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Theodor yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.