Kodin saanut koira: TIA (nyk. Lyyti)

Syntymäaika: Noin 3/2018
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

18.7.2018
Targovistessa asuu Kulkurien yhteistyökumppani monen vuoden takaa, Mihaela Soare äitinsä kanssa. Heidän lisäksi talossa asuu myös noin 15 koiraa ja kissoja. Heinäkuussa kävimme Romaniassa ja tällä kertaa suuntasimme myös vierailulle Mihaelan luokse. Mihaelalta tulee tällä kertaa viisi uutta tulokasta adoptio-ohjelmaan. Kaksi näistä, siskot Tia ja Marla, asuvat Mihaelan kotona sillä välin kun odottavat oman kodin löytymistä. Rokotusohjelma tulisi olla valmis siten, että pennut ovat valmiita matkaamaan koteihinsa heinäkuun lopussa. Ensin esitellään vaalea, pörröisempi pentu, Tia.

Tia on jätetty siskonsa Marlan kanssa erään Targovistessa sijaitsevan koiratarhan eteen pahvilaatikossa. Tällöin ne olivat noin kuukaden ikäisiä, eivätkä ne olleet kovin hyvässä kunnossa. Pennut kuitenkin alkoivat saada hoitoa ja keräsivät voimiaan ja nyt kaksikko on valmis astumaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Tia on siskoaan Marlaa isompi. Se on myös rauhallisempi kuin Marla. Tia on jotenkin kovin liikuttava, hän on tullut vasta vastikään Mihaelalle kotiin ja on vielä vähän pihalla kaikesta. Tia on avoin ja reipas pentu, joka myös mielellään leikkii ja tulee ihmisen luokse. Hänet saa nostaa syliin ja katsoa hampaita yms. todella hienosti. Sisko Marla on aikamoinen väkkärä ja leikkii aika rajusti Tian kanssa. Marla ei ainakaan tällä hetkellä sano vastaan, vaan antaa toisen roikkua korvissa ja suupielessä yrittäen hellyyttävästi “taistella” itsensä vapaaksi. Voi siis olla, että Tia on hieman vässykkä, kaikella rakkaudella, joten jos kodisaa on toinen koira ennestään, tulisi katsoa ettei Tia jää ihan jalkoihin tai toisen pomotettavaksi. Kissojen kanssa ainakin tällä hetkellä ok.

Tia on malliltaan hieman pötkylä ja painaa tällä hetkellä noin 5kg, korkeutta on sellaiset 25cm tällä hetkellä. Ikää on noin 4 kuukautta.

Päivitykset

10.9.2018
Tia lensi Suomeen 1.9.2018 ja matka lentokentältä jatkui yhdessä perheensä kanssa.

27.7.2018
Tia varattiin tänään omaan kotiin, iloa ja onnea ja tsemppiä viimeiseen odotukseen ennen kotiintuloa 🙂


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tia saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Tia kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tian yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: