Päivitetty 30.09.2018

Kodin saanut koira: TICO-TICO


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

Kulkurien monivuotinen yhteistyökumppani on Carmen Mandescu. Carmenin kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo monen vuoden ajan ja tukeneet, sekä ottaneet koiria adoptio-ohjelmaan Glinan tarhalta jota ylläpitää Associata A Doua Sansa yhdistys, jonka Carmen perusti yhdessä muutaman muun romanialaisen kanssa aikoinaan. Ajat muuttuu, unelmia on joskus uskallettava seurata ja näin Carmen teki. Hän perusti oman yhdistyksen, Carpen ja Kulkurit lähti tukemaan ja auttamaan Carmenia tässä hänen projektissaan, rakentaa turvallisen ja nykyaikaisemman tarhan koirille kodittomille koirille. Voit lukea lisää tästä projektista kokonaisuudessaan Carpen projektisivuilta.

Carpea tukeva naishenkilö oli tuonut Myyn ja shih tzu -tyyppisen Tico Ticon Carpen tarhalle. Luultavasti nainen oli löytänyt kaksikon ja tuonut tarhalle turvaan.

Tico Tico on todennäköisesti osittain shih tzu rotuperimältään. Välillä innostuessaan Tico Tico saa lieviä hengenahdistuskohtauksia ja tämä johtuu todennäköisesti ahtaista hengitysteistä.

Upea Tico Tico on energinen neiti, joka pomppii hurjan korkealle saadakseen huomiota. Tico Tico on hyvin iloinen ja touhukas ja se suorastaan rakastaa ihmisiä. Myös vieraiden ihmisten luokse se menee innoissaan pyytämään rapsutuksia ja herkkuja. Tico Tico on hyvin miellyttämishaluinen ja se oppii heti muun muassa istumaan, kun hetken harjoittelee namien avulla. Pikkuinen tulee hienosti toimeen häkkikaverinsa Myyn kanssa. Tico Tico haukkuu huomiota tarhalla jonkin verran, mikä on toki ymmärrettävää, kun on on joutunut häkkiin eroon ihmisistä. Kun Tico Ticon häkissä on ihmisiä, se ei hauku. Tico Tico vaikuttaisi olevan todella tasapainoinen, reipas ja iloinen neiti.

Tico Ticolla on arvion mukaan painoa 5 kg ja säkäkorkeutta noin 25 cm.

30.09.2018
Tico Tico lensi Suomeen omaan kotiin 29.9.2018.

11.08.2018
Tico Tico on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea pikkuiselle ja sen tulevalle perheelle <3

06.07.2018
Tico Tico on lisätty adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tico Tico saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tico Tico on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tico Ticon yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.