Kodin saanut koira: MYY (nyk. Safi)

Syntymäaika: Noin v2015-2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta

5.7.2018
Kulkurien monivuotinen yhteistyökumppani on Carmen Mandescu. Carmenin kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo monen vuoden ajan ja tukeneet, sekä ottaneet koiria adoptio-ohjelmaan Glinan tarhalta jota ylläpitää Associata A Doua Sansa yhdistys, jonka Carmen perusti yhdessä muutaman muun romanialaisen kanssa aikoinaan. Ajat muuttuu, unelmia on joskus uskallettava seurata ja näin Carmen teki. Hän perusti oman yhdistyksen, Carpen ja Kulkurit lähti tukemaan ja auttamaan Carmenia tässä hänen projektissaan, rakentaa turvallisen ja nykyaikaisemman tarhan koirille kodittomille koirille. Voit lukea lisää tästä projektista kokonaisuudessaan Carpen projektisivuilta.

Yksi koirista joka nyt asustelee Carpella kunnes oma koti löytyy on pieni Myy.

Carpea tukeva naishenkilö tuonut tämän ja häkkikaverina asuvan pienin shih tsu -tyyppisen tytön Carpeen. Ilmeisesti nainen oli löytänyt kaksikon  jostain ja tuonut turvaan.

Myy on äärettömän sympaattinen tapaus. Häkkikaveri on aikamoinen tättähäärä ja Myy jää helposti tämän jalkoihin, mutta ei silti sano missään vaiheessa mitään vaan väistää pois tieltä. Alkuun vähän ihmettelee vieraita, mutta samantien kun saa rapsutuksia ja herkkuja on ihmisen paras kaveri. Todella hiljainen ja huomaamaton, lähinnä seurailee perässä ja tapittaa ihmistä. Ei kuultu haukkuvan kertaakaan. Hyvin kiltti ja lempeä, antaa todella nätisti käsitellä itseään eikä jännitä esimerkiksi sylissä. Kaipaa kyllä varmasti rauhallista kotia koska on itse aika hissukka. Ihan valmis kotikoira.

Myy on kooltaan noin 20cm, 4kg. Pienen koonsa vuoksi Myy luovutetaan harkinnanvaraisesti perheeseen jossa on lapsia tai isompia koiria.

Myyllä on pikkukoirille melko tyypilliseen tapaan etujalat hieman rokokoo-malliset, eli kääntyvät hieman ulospäin. Tämä ei tavallisesti haittaa koiraa mutta on tärkeää huomioida ettei liikapainoa tulisi koska muiden terveysongelmien riskin kasvamisen ohella, myös nivelongelmat lisääntyvät liikapainon alla. Myyllä on myös hampaissa pientä kiillevauriota, joka saattaa johtaa juurensa pentuaikana mahdollisesti sairastettuun penikkatautiin. Meillä ei kuitenkaan ole varmaa tietoa siitä, että Myy olisi sairastanut penikkataudin pentuna. Hammaskiillevauriot ei tavallisesti vaivaa koiria mutta hyvästä hammashoidosta tulee pitää huolta, esim opettaa positiivisesti hammaspesulle ja tarvittaessa käyttää hammaskiven poistossa eläinlääkärin luona.

 

Päivitykset

10.11.2018
Myy pääsi vihdoinkin, pitkän odotuksen jälkeen lentämään oman perheensä luokse, omaan kotiin.

23.7.2018
Myy varattiin tänään omaan kotiinsa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Myy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Myy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Myyn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: