Päivitetty 15.02.2022

Kodin saanut koira: TIGRU


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Eräs nainen pelasti Tigrun vuorilta ja toi hänet turvaan tarhalle. Valitettavasti emme tiedä Tigrun menneisyydestä tämän enempää. Tigru asuu tällä hetkellä vapaana pihalla koiralaumassa. Hän on kovin ystävällisen oloinen ja pysyttelee pois koiralauman draamasta. Tigru pysyttelee myös hieman kauempana vierailijoista eikä hakeudu itse tarhalla vierailevien aktiivien luokse. Tigru vaikuttaakin enemmän alistuvalta luonteelta eikä lainkaan pomottelevalta. Tigru rohkaistuu selkeästi saadessaan nameja ja tuleekin myöhemmin namien perässä ihmisten luokse ja istuu nätisti odottamaan herkkuja. Tigru heiluttaa häntää rennosti, vaikka kamera vähän jännittääkin. Todennäköisesti Tigru reipastuisi kotona nopeastikin. Adinan mukaan Tigru antaa koskea ja käsitellä itseään. Tigrun ei kuulla haukkuvan tarhalla, mutta tämä käytös saattaa toki muuttua kotiutumisen myötä.

Tigrulle etsitään kotia, jossa ollaan valmiita etenemään kotiutumisessa kärsivällisesti koiran ehdoilla. Tigru voisi luonteensa puolesta sopia myös ainoaksi koiraksi. Tulee varmasti viemään aikaa, ennen kuin Tigru uskaltaa luottaa ihmiseen täysin. Tigrua tulee ohjata lempeästi positiivisin koulutusmetodein ja pienin askelin. Tigrua ei varmuuden vuoksi ensisijaisesti luovuteta lapsiperheeseen ujouden takia.

Tigru on arviolta kooltaan n. 45cm ja painaa n. 15kg.

Päivitykset

18.12.2021
Tigru saapui Suomeen ja matkasi omaan loppuelämän kotiinsa.

13.11.2021
Tigrun ei tarvinnut kauaa odotella, sillä oma koti on nyt löytynyt.

5.11.2021
Suloinen Tigru aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tigru saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tigru on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.