Päivitetty 12.10.2015

Kodin saanut koira: TIKY


Tiky 8/2015

Tiky 8/2015

TIKY

* arvioitu syntymäaika 5/2015

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

17.8.2015
Kevät ja kesä ovat Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Pikkuherra Tikyn on tuonut Luizan luokse sama koditon mies, joka on jo aiemmin pelastanut pentuja kadulta Luizan hoiviin. Luizan Naapurustossa asuva nainen oli nähnyt pienen pennun tyhjällä tontilla etsimässä ruokaa ja kertonut siitä Luizalle. Kun Luiza meni katsomaan tilannetta, oli eläinrakas koditon mies tuonut pennun Luizalle, jotta pentu saisi mahdollisuuden löytää hyvän kodin.

Tiky on Luizan mukaan oikea aarre ja ilopilleri. Se on ystävällinen, sosiaalinen, erittäin leikkisä ja lempeä pieni koiranalku. Tikystä huolehtiva Luiza sanoo, että Tiky on juuri sellainen onnellinen, innokas, hassu ja kekseliäs nuorukainen, joka pienen pennun tulee ollakin. Tiky ei ole kova haukkumaan ja osaa hienosti leikkiä niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa.

Tiky on hieman korkeuttaan pidempi, eli aavistuksen makkaramallinen. Se jää selvästi pienikokoiseksi ja tulee aikuisena olemaan arviolta 8-9 kiloinen. Tikyllä on Luizan mukaan vauhdikkaat isot korvat, jotka sen tarkkaillessa jotakin saavat Tikyn muistuttamaan pupua.

22.8.2015
Tiky on varattu omaan kotiin Suomeen.

12.10.2015
Pikkuinen Tiky saapui viikonloppuna vihdoin omaan kotiinsa. Paljon onnea Tiky ja perhe!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tiky tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tiky saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tikyn yhteyshenkilönä toimii Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.