Päivitetty 11.10.2015

Enkelikoira: YAKY G


 

Yaky G 9/2015

Yaky G 9/2015

YAKY

* uros

* arvioitu syntymävuosi n. 2008

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

20.6.2014
Yakylla oli joskus onni. Onni jokaiselle koiralle tarkoittaa omaa kotia. Yakyn onni ei ehkä ollut ihan samaa tasoa kuin suomalaisilla koirilla, mutta onni kuitenkin. Yakyn onni kääntyi, kun hänen kotinsa päätti hylätä hänet, ottaa onnen pois ja jättää jo vanhenevan pojan oman onnensa nojaan. Sen verran oli onnea Yakylla mukana, että omistaja soitti eläinsuojelija Carmen Mandesculle suunnitelmastaan viedä Yaky Mihailestin kunnalliselle koiratarhalle, joka on surullisen kuuluisa kärsivistä, kituvista ja kuolemaan tuomituista koiristaan. Carmen kielsi omistajaa tekemästä tätä ja haki Yakyn Glinan tarhalle, jossa tämä herraskoira asuu tälläkin hetkellä.

Yaky asuttaa häkkiä yhdessä useamman koiran kanssa. Yaky on melkoinen persoona ja vähän jopa sellainen “päsmäri” luonteeltaan, siksi hän välillä joutuu murinoihin toisten koirien kanssa. Tästä syystä hienointa olisi, jos Yaky saisi tulevaisuudessa elää perheessä ainoana koirana. Kiltti ja luonteeltaan pehmeä narttukaan ei ole poissuljettu vaihtoehto. Ihmiselle Yaky on mitä ystävällisin ja sympaattisin, se rakastaa huomiota ja rapsutuksia ja näyttää sen myös avoimesti. Yaky käyttää ääntään tarhaoloissa, joten kerrostaloelämään herrasta ei ole.

Yaky on kooltaan keskikokoinen, n. 50cm ja painaa tällä hetkellä vain alle 15kg. Tämä tarkoittaa että Yaky on turhan laihassa kunnossa luultavasti ruoasta käytävän kilpailun ja tarhaoloista johtuvan stressin vuoksi. Tästä huolimatta Yaky vaikuttaa hyvin energiseltä ja iloiselta koiralta, joka kaipaisi vain omaa tilaa, omaa rauhaa, omaa perhettä. Omaa elämää.

15.7.2014
Herra Yaky valloitti ihmisrakkaudellaan niin varaajansa kuin muutkin Kulkurien aktiivit, jotka tapasivat hänet heinäkuisella matkallaan Romaniassa. Käheä-ääninen vanhempi herra vaikuttaa oikein reviiritietoiselta ja tilaansa puolustavalta, mutta ainoastaan muilta koirilta. Ihmistä Yaky rakastaa estoitta ja hakeutuu heti ihmisen luo tämän tullessa häkkiin. Yaky myös vaatii ihmistä suoriutumaan häkkiin menemisestä nopeammin haukkumalla. Yaky ei siis sovi äänille herkkään kerrostaloon, sillä käheäksi äänensä haukkunut koira haukkuu luultavasti enemmänkin.

Yaky asuu samassa häkissä vanhemman ja nuoremman nartun kanssa. Näiden kanssa Yakylla ei ole mitää ongelmaa, mutta naapurihäkin urokselle sen käy räyhäämässä aina välillä. Uroksen kanssa samaan kotiin Yakya ei siis luovuteta ja nartunkin kanssa tullaan olemaan tarkkana.

6.11.2014
Yaky ei arastele ihmisiä, ei yhtään. Rohkeasti ja ystävällisesti se lähestyy vierastakin ihmistä, joka sen häkkiin astuu. Herrasmies jakelee pusuja vieraille ja rauhallisesti asettuu huomiolle. Se nauttii suunnattomasti huomiosta ja rapsutuksista. Yakylla on ikäänsä nähden todella hyvät hampaat ja rakenteeltaankin se on kovin terveen oloinen, jopa turkki on hyvässä kunnossa. Kun Yaky nauttii todenteolla rapsutuksista, heittäytyy se selälleen maahan antautuen ihmisen huomiolle täysin.

Missä olisi Yakylle oma rapsuttava käsi, lämmin kainalo ja pehmeä peti?

20.3.2015
Romaniassa vierailleet Kulkurien aktiivit luonnehtivat Yakya reippaaksi ja kohteliaaksi koiraksi. Yaky tulee heti tutustgumaan ihmiseen ja vaikka se on silmin nähden innoissaan, ei se esimerkiksi hypi vasten. Namia vastaan herra istuu ja yrittää muutenkin tehdä kaikkensa herkun eteen, kuitenkaan hötkyilemättä turhia. Yaky ei murissut nameista häkkikaverillensa Rozalle ja tulee muutenkin tämän kanssa loistavasti toimeen. Yaky tuntuu olevan kovin nopea oppimaan ja pitää ihmisen läheisyydestä kovasti.

12.5.2015
Yakyn iloinen ja reipas luonne tekee ihmisiin positiivisen vaikutuksen. Vaikka herralla intoa riittäisikin ja malttamattomuuttaan haukuskelee ja “komentaa” tekemään jotain kanssaan, ei Yaky missään nimessä oli epäkohtelias tai käyttäydy huonosti. Carmenin syliin Yaky tunkee häntä heiluen, mutta vieraisiin herra tutustuu hieman maltillisemmin tulemalla viereen silitettäväksi. Yaky on hyvin touhukas herra, eikä siitä pelkäksi sohavperunaksi ole tulevassa kodissakaan. Namien eteen Yaky on valmis tekemään töitä ja yrittää kovasti keksiä, miten namin saisi itselleen. Aktiivinen eläkekoti siis haussa tälle herralle!

21.7.2015
Glinan tarhalla jo liian pitkään asunut Yaky hurmaa vieraat jälleen kohteliaalla ja ystävällisellä käytöksellään. Yakylle tärkeintä maailmassa on ihmiseltä saama huomio, eikä se huomion aikana lähde edes haukkumaan muiden mukana vaikka muuten ääntään tykkääkin käyttää. Tämä pusutteleva herrasmies kaipaa edelleen sitä omaa aktiivista, sitoutunutta ja rakastavaa kotiaan. Tylsyyksissään Yaky ja häkkikaveri Roza pilkkovat koppejaan ja muuta irtaimistoa, joten tulevassa kodissa tulisi panostaa Yakyn aktivointiin aivojumpan avulla liikunnan lisäksi.

28.9.2015
Yhdistyksemme edustajat tapasivat herrasmiesmaisen Yaky G:n Glinan tarhalla syyskussa. Yaky G osaa hakea ihmiseltä huomiota mukavalla ja kivalla tavalla. Yaky on iloinen ja touhukas tapaus jolle ihmiskontakti on kovin tärkeä. Ukkeli painautuukin tiiviisti kiinni ihmiseen heti kun siihen on mahdollisuus. Yaky selvisi helteisestä Romanian kesästä ja nyt toivomme, että Yaky löytäisi oman kotinsa ennen talven tuloa.

Lisätty uusia kuvia Yaky G:stä.

11.10.2015
Valitettavasti Yaky ei tule enää koskaan löytämään tiensä kotiin Suomeen tai minnekään muualle tässä elämässä. Yaky on siirtynyt sateenkaarisillalle, jossa ei enää huolet paina, ei kivut tunnu eikä välinpitämättömyyttä ole olemassa. Olen iloinen, että pääsin tapaamaan ja halaamaan Sinua, Yaky, vaikkakin vaan pienen hetken.

“Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.”

Rauhallisia unia, Yaky <3

—————————————————————————————————————————

Yaky luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Tutustuthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ennen yhteydenottoa!

Harkitut yhteydenotot Yakyn yhteyshenkilöön, Mia Takolanderille.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.