Päivitetty 17.06.2022

Kotia etsivä koira: TINASI (molossilapset)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

17.6.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Tinasi on löydetty Bukarestista Carmenin työpaikan läheltä pieninä pentuina pahvilaatikkoon hylättyinä. Asuu samassa häkissä veljensä Taco B:n ja muiden pentujen kanssa. On kuuden koiran isossa häkissä pahnanpohjimmainen, alistuva ja väistää konflikteja. Kun aktiivit menevät häkkiin Tinasi hetken aikaa tuumailee, että mitäs nyt tapahtuu ja sitten hyppääkin Sallan syliin. Ei näytä niin selkeästi molossilta kuin veljensä. Ei kuulemma hauku ollenkaan tarhalla. Antaa silitellä miten vaan ja rauhoittuu nopeasti. Rauhallisempi ja harkitsevaisempi kuin veljensä.

Sisarusten suonissa virtaa ulkonäön perusteella jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta, mieluiten vahvarotuisista koirista. Tinasi tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Kokoa Tinasilla nyt noin 45cm ja 15kg. Aikuisena tulee olevaan melko iso, arviolta n. 55cm ja 25kg. Väritykseltään Tinasi on kauniin harmaa.

Päivitykset:

17.6.2022

Kesäkuun aktiivireissulla Romaniaan aktiivimme tapasivat Tinasin. Ulkonäkö on muuttunut jo kovasti edellisestä vierailusta, Tinasi näyttää jo aikuisemmalta koiraneidiltä. Hän asuu veljensä Taco-B:n kanssa. On selvästi arka, kulkee ujosti häntä koipien välissä. Tinasi antaa Carmenin koskea, ja pitää hänestä kovasti (häntä heiluu). Tinasi pysyy ihmisen lähellä, vaikka jännittääkin. Uskaltautuu ottamaan nameja suoraan kädestä ja pysyy niitä ottamassa useamman namin ajan.  Selvästi Taco B vie tilaa Tinasilta. Tinasi on kiinnostunut, hakeutuu ajan kanssa oma-aloitteisesti aktiivien vierelle, kunnes Taco B ärähtää ja Tinasi väistää. Alussa Carmen pakotti Tinasin pysymään häkin edessä, Carmen ei päästänyt sisälle piiloon. Carmen kertoo myös, että Taco B dominoi häkissä  ja Tinasi jännittää Taco B:tä tästä syystä ymmärrettävästi aika paljon.  Taco B on varattu omaan kotiinsa, joten voisi olettaa, että toisessa seurassa missä Tinasi saa tilaa ja edetä omalla tahdillaan hän saattaa hieman avautua ja reipastua ajan kanssa.

Lisätty kuvia ja videot.

18.4.2022

Molossilapsi Tinasi aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tinasin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tinasi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tinasi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Anne-Mari Vihtonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.