Päivitetty 21.01.2017

Kodin saanut koira: TIRRI


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

08.11.2016
Kulkurien Romanialaisen pääyhteistyökumppanin, OneVet-klinikan koiratarha sijaitsee Bukarestin lähistöllä, Cosoban kylässä. Tarha on tällä hetkellä täynnä hylättyjä koiria ja erityisesti pentuja on paljon. Cosoban kylässä tiedetään, että OneVetissa koirista pidetään huolta, ja niinpä paikalliset ovat ottaneet tavaksi hylätä ei-toivotut pentunsa koiratarhan läheisyyteen. Mitäpä muutakaan eläisuojelija voisi tehdä, kuin ottaa huostaansa oman onnensa nojaan jätetyn pikkutirriäisen?

Yksi kymmenistä omaa kotiaan odottavista, romanialaisittain äärettömän onnekkaista pennuista on noin komikuinen Tirri. Kulkurien aktiivit tapasivat tämän pikkuisen hulivilin vieraillessaan OneVetissa marraskuun alussa. Tirri on pentu, johon ei kertakaikkiaan voi olla rakastumatta. Se on reipas ja leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Uusia ihmisiä se ei vierastanut tippaakaan, vaan tuli heti häkin ovelle kärkkymään ja huomiota hakemaan. Koiralaumassa se käyttäytyy rohkeasti, eikä jää muiden jalkoihin, vaikka onkin pienikokoisin. Toisten pentujen kanssa se tulee tällä hetkellä hyvin toimeen. Tirri on melko äänekäs pentu ja on todennäköistä, että se reagoi haukunnalla myös aikuisena. Kooltaan Tirri tulee jäämään pieneksi.

27.12.2016
Tirrin vuosi sai mitä parhaimman päätöksen. Pienokainen sai tänään tietää, että hänet ollaan varattu omaan loppuelämän kotiinsa ja tulee matkustamaan sinne pikimmiten <3

21.01.2017
Pieni Tirri-poika lensi tänään Suomeen oman perheensä luokse <3 Onnea Tirri ja perhe!

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tirri tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tirri saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tirri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Nora Anttila

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.