Päivitetty 21.01.2017

Kodin saanut koira: YUME


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

3.4.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa Kulkurien yhteistyötarhaa Glinaa ylläpitävä Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Satojen koirien joukosta mukaan valikoitui muutama onnekas, jotka syystä tai toisesta kiinnittivät vierailijoiden huomion. Luurangonlaiha Yume oli yksi näistä onnekkaista. Yume oli vääntänyt päänsä häkin pienen raon läpi samalla, kun se yritti haroa ohi kulkevia ihmisiä luokseen. Kun ihmiset pysähtyivät sen kohdalle, se suorastaan suli häkkiä ja rapsuttelevaa kättä vasten. Jos ihmiset siirtyivät kohti seuraavaa häkkiä, Yume alkoi jälleen ahdistuneesti haroa ilmaa saadakseen nämä jälleen takaisin. Niinpä Yume valikoitui satojen koirien joukosta mukaan ja nopean tarkistuksen jälkeen se pääsi suoraan vierailijoiden matkaan. Autossa likainen, aliravittu ja haavoja täynnä oleva tyttö käpertyi pieneksi keräksi lämpimään ihmisen syliin. Sen keho rentoutui ja hetkeä myöhemmin se oli täysin sikeässä unessa. Niin siitä tuli Yume – uni japaniksi.

Yumen tarinan käänteet eivät kuitenkaan aivan vielä olleet ohi. Vietettyään muutamia viikkoja hyvässä hoidossa se alkoi olla todella pyöreässä kunnossa. Epäilykset heräsivät ja lopulta eläinlääkäri vahvisti, että steriloiduksi luultu Yume oli jo kunnallisella tarhalla odottanut pentuja.

Nyt Yume on steriloitu ja se on saanut rauhassa palautua kokemastaan. Siitä on Glinalla kuoriutunut kultainen pieni tyttö, joka odottaa joka kerta innokkaasti ihmisiä vieraakseen. Yume on ihmisrakas ja se tuleekin heti kutsuttaessa luokse. Se on kiltti ja ystävällinen, eikä se ainakaan tarhalla ole ollut mitenkään mahdottoman energinen. Yume tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, mutta se on melko voimakastahtoinen emmekä siksi luovuta sitä toisen vahvaluontoisen nartun kaveriksi. Menneisyydestään johtuen Yume vielä hieman vahtii ruokaansa muilta koirilta. Tällä hetkellä se jakaa häkkinsä Reksin ja Yinan kanssa ja porukka tulee hyvin toimeen keskenään.

Yume on noin 50 cm korkea ja painaa noin 18 kiloa.

17.5.2016
Kultainen Yume odotteli vieraita malttamattomasti jälleen toukokuussa. Se tuli ihmisvieraita saadessaan heti pyörimään jalkoihin ja hyppi lopulta varovasti ihmisiä vasten, jos siitä tuntui että rapsutuksissa kesti liian kauan. Yume väisti kiltisti häkkikaverina asuvaa toista narttua, kun tämä häselsi ihmisten jaloissa. Yume on muutenkin kaikin puolin hiljaisen ja rauhallisen oloinen tarhalla. Se ei hauku tai riehu, vaan seurailee vaan lakkaamatta mitä ihmiset puuhastelevat. Ihmisten huomio on tytölle selvästi tärkein asia maailmassa. Se seurasi uskollisesti ihmisen vierellä koko vierailun ajan ja yritti lopulta jopa kiivetä selän kautta syliin, kun ihminen keskittyi rapsuttelemaan Yumen häkkikaveria. Yume on todella kiltti ja ystävällinen tyttö.

11.7.2016
Kesä on helpottanut tarhan mutatilannetta. Samalla on helpottunut myös Yumen mieli, sillä heinäkuussa se oli löytänyt aivan uuden, iloisen vaihteen itsestään. Vieraiden saapuminen sen häkkiin sai tytön niin onnelliseksi, että ilohepulihan siinä iski. Yumen riemu oli niin suuri, että se pyrähteli pitkin häkkiä ja hyppeli iloisesti ympäriinsä yrittäen saada ihmisiä leikkimään kanssaan. Kun suurimmat ilot oli hepuloitu – ja kun leikkikaveria ei irronnut – rauhoittui Yumekin. Omaan kultaiseen tyyliinsä se kipitti ihmisen lähelle ja pyysi nätisti huomiota. Yume on lempeä ja ystävällinen tyttö ja se kaipaisi jo kovasti omaa perhettään jonka kanssa jakaa ilot ja hellyys.

Lisätty Yumelle kaksi videota heinäkuulta.

3.12.2016
Pian on kulunut vuosi siitä kun Yume pääsi turvaan kunnalliselta tarhalta. Kuukaudet tarhalla eivät tee koiralle hyvää ja herttainen Yumekin on syksyn sateiden ja viiman myötä muuttunut vetäytyneemmäksi. Se otti marraskuussa Glinalla vierailleet aktiivimme iloisesti vastaan, mutta oli tavallista vaisumpi ja hieman luovuttaneen oloinen. Ihmisten läheisyys on sille edelleen kovin rakasta, mutta Yume ei marraskuussa enää vaatinut sitä yhtä tarmokkaasti kuin ennen. Lähelle päästessään se rentoutui ja tuntui hetkeksi löytävän jälleen sen onnellisuuden mikä siitä huokui, kun se sai nukahtaa ihmisen syliin autossa. Olisi hienoa jos kultainen Yume pääsisi pian omaan kotiinsa, jossa sen oikea iloinen ja lempeä luonne tulisi jälleen esiin.

Lisätty Yumelle myös tuore video.

20.12.2016
Suloinen surusilmä Yume sai tänä vuonna aikaisen joululahjan. Se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

21.1.2017
Yumen pitkä matka kunnalliselta tarhalta kotiin on vihdoin tänään päättynyt oman perheen syliin. Paljon onnea Yume ja koko perhe!

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yume saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yume on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.