Päivitetty 29.01.2017

Kodin saanut koira: REKS


Syntymäaika: 2006-2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

22.2.2016
Reksin tarina on hyvin tyypillinen Romanialaisen kodittoman koiran tarina. Sillä oli joskus oma koti ja perhe, kunnes perhe eräänä päivänä ei enää päästänytkään sitä sisälle kotiin. Reksin perheen naapurustossa asuva, Kulkurien toista pääyhteistyötarhaa ylläpitävä Carmen Mandescu seurasi surullisena useiden viikkojen ajan, kuinka Reks uskollisesti palasi päivä toisensa jälkeen entisen kotinsa ovelle. Huolimatta kokemastaan elämänmuutoksesta Reks säilytti iloisen ja ihmisrakkaan luonteensa. Se opetteli hiljalleen elämään kadulla naapuruston muiden koirien kanssa. Se tervehti iloisesti kaikkia naapuruston ihmisiä ja otti nämä omakseen seuraten näitä milloin mihinkin kaupalle, odottaen ulkona kunnes sai jälleen saattaa ihmiset takaisin kotiin.

Vuonna 2013 Bukarestissa astui voimaan laki, jonka avulla oli tarkoitus puhdistaa kaupungin kadut koirista. Peläten naapurustossaan asuvien ihmisrakkaiden koirien puolesta Carmen päätti pelastaa ne ylläpitämälleen tarhalle. Siellä Reks on nyt asunut viimeiset kolme vuotta. Tarhan stressaavat olosuhteet ja vähät ihmiskontaktit saivat kuitenkin Reksin masentumaan ja vetäytymään kuoreensa. Se muuttui ujoksi ja vetäytyi usein koppiinsa piiloon vieraiden tullessa lähemmäs. Niinpä se jäi vuosien ajan huomaamatta.

Jokin aika sitten Reksin häkkikaveriksi muutti Kulkurien adoptio-ohjelmasta löytyvä elämäniloinen nuori narttu Ronia. Tammikuussa vieraillessaan Glinan tarhalla aktiivimme kävivät viettämässä aikaa myös Ronian kanssa. Alkuun Reks pysytteli hieman taka-alalla. Se selvästi seuraili mitä vieraat ihmiset tekivät. Hetken tilannetta tutkittuaan se tuli varovaisesti lähemmäs ja antoi rapsutella itseään. Hiljalleen se alkoi rentoutua ja nauttia yhä enemmän saamastaan huomiosta. Kun alun jää oli rikottu, kävi ilmi kuinka suloinen persoona Reks todella onkaan. Se on mielettömän kiltti ja lempeä herrasmies, jolta löytyy kuitenkin myös hassutteleva ja hullunkurinen puoli. Se pyöri vuoroin jaloissa rapsuteltava ja hävisi sitten välillä koppiinsa turvaan. Kun kättä tarjosi kopin sisälle painautui Reks kättä vasten kuin peläten, että se häviäisi.

Tarhaa ylläpitävä Carmen kertoi, että Ronia on ollut suurena apuna Reksin reipastumiselle. Molemmat koirat ovat äärimmäisen reiluja ja kilttejä eikä kumpikaan komentele toista. Aiemman häkkikaverin komentamaksi jäänyt Reks on saanut jälleen itsevarmuutta asuttuaan Ronian kanssa. Ne intoutuvat välillä jopa leikkimään. Ronian ja Reksin leikki on todella hellyttävää. Se on hyvin varovaista ja hellää ja molemmat selvästi varovat satuttamasta toisiaan. Reks olisikin varmasti onnellinen jos sitä olisi kotona odottamassa kiltti koirakaveri.

Reks on noin 45-50 cm korkea ja painaa noin 15-18 kiloa. Ujon luonteensa vuoksi se tulee kaipaamaan ymmärtävää kotia, joka on valmis antamaan sille aikaa ja tukea uuteen elämään sopeutumiseen.

25.3.2016
Reksin häkkikaveri Ronia pääsi omaan kotiinsa Suomeen ja nyt Reks on saanut kaksi uutta tyttökaveria Yumen ja Yinan. Alkuun tytöt hieman komensivat Reksiä ja poika oli siksi vähän peloissaan, mutta nyt kolmikko on saanut rauhassa tutustua ja Reks on jälleen oma iloinen itsensä. Reksin reipastuminen näyttää jatkuneen, sillä nyt poika uskaltaa jo leikkiä myös uusien tyttöjen kanssa. Myös luottamus ihmisiä kohtaan on yllättäen alkanut palautua. Kevään edetessä Reks on yhä useammin alkanut odotella ihmisiä koppinsa katolla, jossa se tepastelee häntä vispaten kunnes saa kovasti toivomiaan rapsutuksia. Reks on edelleen tarhalla hiljainen, rauhallinen ja kiltti. On kuitenkin ihana huomata, että sen elämänilo on hiljalleen palaamassa.

17.5.2016
Aktiivimme tapasivat toukokuun reissullaan myös sympaattisen Reksin. Päiviä jatkuneet kaatosateet ja tarhan mutavelli olivat ajaneet papan taas kyyhöttämään koppiinsa. Sieltä se katseli hieman surullisen oloisena häkissään pyöriviä vieraita ihmisiä. Rapsutukset olivat Reksin mielestä edelleen aivan ihania ja se painoikin tapansa mukaan päänsä rapsuttelevaa kättä vasten. Reksin olisi korkea aika päästä ansaitsemaansa kotiin, jossa se saisi nukkua lämpimällä pedillä ja löytää jälleen elämänilonsa takaisin.

11.7.2016
Reks on jälleen tullut lopputulokseen, että topakat naiset ovat pelottavia häkkikavereita. Viisaana herrasmiehenä se ei lähde naisten kanssa väittelemään, vaan on vetäytynyt hieman taka-alalle. Myös tuntemattomat ihmiset vähän ujostuttavat sitä, mutta tutuille Reks on edelleen äärettömän lempeä ja hellyydenkipeä. Rauhallisuudestaan huolimatta Reksissä riittää vielä virtaa ja tutut vieraat se ottaa edelleen vastaan iloisesti paikallaan stepaten. Reks on hieman ujo ja herkkä vanhamies, joka kaipaa kovasti rauhallista ja ymmärtävää kotia.

3.12.2016
Reksissä on jotakin erityistä. Kun sen tapaa Glinan tarhalla se seisoskelee usein koppinsa katolla hiljaisen arvokkaana. Sen häkkinaapurit käyvät jatkuvasti rähisemässä sille aidan takana, mutta Reks ei edes kiinnitä niihin huomiota. Sen katse on kiinnittynyt ihmisiin. Kun häkkiä lähestyy tuttu ihminen Reksin arvokas ensivaikutelma alkaa rakoilla. Se innostuu ja sen sisäinen pentu kuoriutuu väkisinkin pinnalle. Niinpä se alkaa malttamattomana stepata paikallaan samalla, kun sen häntä alkaa vienosti vispata yhä nopeammin. Kun häkkiin menee, Reks odottelee viisaasti hetken, jotta topakka häkkikaveri saa ensin käydä tervehtimässä tulijaa. Sitten Reksin ihmisrakkaus voittaa. Se pujahtaa nopeasti kiukuttelevan häkkikaverinsa ohi ihmisen vierelle ja työntää sitten varovaisesti päänsä kainaloon. Ja siihen se jää. Välillä rapsutusten lomassa kainalosta kuuluu vaimea, onnellinen huokaus. Reks on tavattoman kiltti ja upea koira. Siinä on vanhan katukoiran arvokkuutta ja itsevarmuutta, mutta samalla myös vuosien mittaan kertynyttä ujoutta ja varovaisuutta. Eniten siinä on kuitenkin lempeyttä ja viisautta. Ymmärrystä sietää kuukaudesta toiseen komentelevia häkkikavereita ja viisautta kulkea niiden rähinöistä huolimatta häkissä tyynen rauhallisena. Lempeyttä odottaa vuodesta toiseen pienessä häkissä sään armoilla ja silti olla ikionnellinen, kun ihminen joskus harvoin istahtaa sen luokse ja Reks saa painaa päänsä syliin.

Reksiä ei varmuuden vuoksi luovuteta toisen uroksen kaveriksi. Narttujen – myös kärttyisten – kanssa Reks tulee mainiosti toimeen.

27.12.2016
Sympaattisen vanhaherra Reksin korviin on tänään kantautunut elämän mullistava uutinen. Se on varattu ikiomaan, rakastavaan kotiinsa Suomeen.

29.1.2017
Reksin vuosien odotus on tänään päättynyt, kun se on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Nyt se saa vietää eläkepäivänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Reks saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reks on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.