Päivitetty 19.10.2016

Kodin saanut koira: TITI


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

13.11.2015
Yksi romanialaisista suurella sydämellä eläinten hyväksi työtään tekevistä eläinsuojelijoista on Luiza Mandru. Hän on Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani. Luiza ottaa suojiinsa apua tavitsevia eläimiä, jolloin ne saavat uuden mahdollisuuden elämässään ja pääsevät etsimään kotia.

Titin tarina ei poikkea lukuisista muista tarinoista Romanian kaduilta. Luiza löysi Titin ollessaan kauppamatkalla. Romanian kaduilla koirat ovat jatkuvasti vaarassa, joten Luiza otti Titin mukaansa ja on pitänyt siitä huolta siitä lähtien. Titi on ollut jo jonkin aikaa Luizan luona ja olisikin jo aika löytää Titille se ihan oma koti.

Titi on aivan tavallinen koira, jolla ei tunnu olevan kovin pahoja kokemuksia ihmisistä. Se on leikkisä ja reipas. Se tulle reippaasti vieraidenkin ihmisten luo ja on hyvin ystävällinen. Ominaispiirteenä mainittakoon, että Titi hymyilee seurustellessaan ihmisten kanssa. Se ei kuitenkaan ole liian tungettelevainen, ei ole ensimmäisenä tunkemassa syliin.

Vieraita enemmän sitä kiinnostaa koirakaverit, joita se onnellisena hakee leikkimään kanssaan. Se tulee hyvin toimeen myös kissojen kanssa. Hr. Mandru kertoo, että Titi tykkää pyydystellä hiiriä pihalla. Titi on hyvässä fyysisessä kunnossa. Se on vankkarakenteinen olematta kuitenkaan lihavassa kunnossa. Korkeudeltaan se on keskikokoinen, noin n 55 cm. Tällä hetkellä se vaihtaa karvaa, joten kuvista voi saada väärän käsityksen väristä, oikeasti Titi on musta. Tästä valmiiksi hyväntuulisesta koirasta joku saisi varmasti hyvän kotikoiran, sen oman helmensä.

23.3.2016
Uskomatonta, että tämä kaunotar on edelleen vailla omaa kotia! Eikä siinä kaikki, että se on luonnossa uskomattoman nätti, mutta kun luonnekin on puhdasta kultaa. Titi on sosiaalinen aivan kaikkia kohtaan, se tulee kohteliaasti tervehtimään sille vieraita ihmisiä. Siinä olisi valmis paketti ihmiselle, joka osaa arvostaa rauhallista ja lempeää koiraa.

18.8.2016
Saimme Luizalta uusi kuvia Titistä ja kyselimme samalla tarkemmin Titin tarinasta. Voitteko kuvitella, tämä ihana tyttö on asunut Luizan luona jo 6vuotta, lähes koko ikänsä siis. Vaikka Romanilaiseksi koiraksi Luizan luona Titin olot ovat todella hyvät, eivät ne korvaa normaaleja kotioloja. Titi on nyt turvassa ja saa säännöllistä huolenpitoa, mutta se joutuu jakamaan kotinsa (Mandrujen talon pihan) usean kymmenen muun koiran kanssa. Luiza kertoo että Titi on edelleen hyvin rakastettava ja mutkaton koira. Se tulee toimeen kaikkien kanssa ja soveltuneekin todennäköisesti helposti kotielämään Suomessa.

Lisätty uusia kuvia.

25.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Titin vieraillessan Mandrujen luona viime viikolla. Tuttuun tapaansa neiti otti vieraat vastaan riemulla. Titi on aidosti ihmisrakas ja kukapa ei olisi, kun on päässyt turvaan juuri Mandrujen kotiin. Aktiivien vierailun aikana Titi oli vapaana talon pihalla, jossa se juoksi innoissaan toisten koirien kanssa sekä seurasi uteliaana, mitä nuo kummaa kieltä puhuvat vieraat oikein touhusivat. Titin huomattiin käyttävän hyvin elekieltä, “puhuvan koiraa” muiden lajitovereidensa seurassa. Riekkuvan kakaran se komensi ruotuun mutta ei ole missään nimessä dominoiva, vaan oikeudenmukainen vanhempi narttu, jota kunnioitetaan ja joka kunnioittaa muita.

30.9.2016
Hurmaava Titi on pitkän odotuksen jälkeen varattu omaan kotiinsa Suomeen.

19.10.2016
Titi on saapunut tänään omaan kotiin.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Titi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Titi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.