Päivitetty 20.12.2021

Kodin saanut koira: TIUHTI


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.8.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tiuhti on alueen pormestarin entinen koira. Pormestari on halunnut Tiuhtista eroon, koska se on kuulemma ollut aggressiivinen.

Tiuhti on kuitenkin kaikkea muuta kuin aggressiivinen. Hän on todella kiltti ja lempeä sekä kaikin puolin sympaattinen tapaus. Tiuhti hakee vierailtakin huomiota heti tilaisuuden tullen, kun vieraat astuvat sen häkkiin sisälle. Tiuhti painautuu lähelle, sulkee silmät ja selkeästi nauttii ihmisen läheisyydestä ja huomiosta. Tiuhti on rauhallinen, mutta välillä käytöksestä huomaa, että Tiuhti saattaisi olla hyvinkin leikkisä, kunhan pääsisi ensin rentoutumaan rauhallisempaan ympäristöön. Luonteen ja käytöksen perusteella Tiuhti voisi sopia monenlaiseen kotiin, mikäli tarjolla olisi vain tarpeeksi aktiviteetteja ja rapsutuksia.

Tarhalla Tiuhti asuu tällä hetkellä samassa häkissä Dodin kanssa. Adinan mukaan Tiuhti on ruokailutilanteissa topakka, mutta muuten tulee muiden koirien kanssa toimeen. Tiuhti on hiljainen tarhalla, eikä juurikaan pidä ääntä, mutta käytös saattaa toki muuttua kotiutumisen myötä.

Tiuhti on arvioidulta kooltaan n. 55cm ja painaa n. 20-25kg.

Päivitykset

18.12.2021
Tiuhti pääsi vihdoin matkustamaan Suomeen omaan kotiinsa. Onnea Tiuhtille ja perheelle yhteiseen elämään!

14.10.2021
Tiuhtin onnenpäivä on koittanut. Hänet on varattu omaan kotiin!

19.8.2021
Tiuhti on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiuhti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiuhti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.