Enkelikoira: TORO

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

10.3.2020

M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille.

Toro on asunut M.G. rescuen tarhalla vuodesta 2016 lähtien. Se oli silloin noin nelivuotias, joten puolet sen tähän astisesta elämästä on kulunut nyt koiratarhan aitojen sisäpuolella.  Alun perin Toro on lähtöisin kennelistä, jossa kasvatettiin Tosa inuja, mutta jossa koirat olivat kuulemamme mukaan kehnoissa oloissa syystä tai toisesta. Kasvattajan ystävä oli säälinyt koiraa ja tuonut sen Mihain tarhalle. Siitä lähtien tämä lempeä jätti on asustellut koiratarhalla suorittaen  siellä vahdin tehtäviään ja seurannut vuosi vuodelta, kun koirat lähtevät ja uudet saapuvat. Toro on ollut aiemmin Kulkurien adoptio-ohjelmassa, mutta se jouduttiin poistamaan, sillä se on niin suuri, ettei sen kuljettaminen lentokoneella olisi ollut säädösten vuoksi mahdollista. Kulkureiden siirtyessä maantiekuljetuksiin, aukeaa Torolle uusi mahdollisuus saada koti Suomesta.

Toro on kaikki nämä vuodet, kun olemme sen tunteneet, ollut aina iloisesti vastaanottamassa tarhalla vierailevat ihmiset. Se on lempeä jätti, joka nousee tervehtimään ihmistä nousten takajaloilleen ja laittaen etutassut ihmisen olkapäille. Sitten se nuolaisee naamaa valtavalla kielellään iloisesti. Toro on vuosien saatossa ikääntynyt ja rauhoittunut paljon ja nuoruuden hösäämiset ovat jo taakse jäänyttä elämää. Rapsutuksia Toro rakastaa ja sitä saa vieraskin ihminen käsitellä ja koskea ongelmitta. Toro suhtautuu tarhan meininkiin rauhallisesti, arvokkaasti ja melko välinpitämättömästi. Se tulee vapaana ulkoillessaan toimen ainakin narttujen kanssa moitteettomasti, mutta urokset saavat sen toisinaan hieman hermostumaan. Toro luovutetaan ensisijaisesti ainoaksi koiraksi. Nartun kaveriksi Toroa harkitaan tapauskohtaisesti, mutta silloin tulee talossa olla ehdottomasti eristysmahdollisuus. Toro luovutetaan ainoastaan kotiin, jossa on ennestään koirakokemusta molossikoirista. Kodilta myös toivotaan kokemusta tai vähintäänkin perehtymistä Tosa inuun rotuna. Toro luovutetaan ainoastaan omakotitaloon alueelle, jossa sen on mahdollista vartioida omaa tonttia niin, ettei siitä aiheudu ympäristölle haittaa. Ensimmäiseksi koiraksi Toroa ei luovuteta. Vaikka Toro on tarhalla järjestäen ystävällinen ja avoin jokaiselle tapaamalleen ihmiselle, tulee tulevan kodin huomioida, että Tosa inu voi suhtautua pidättyväisesti perheen ulkopuolisiin ihmisiin, eikä se välttämättä hyväksy vieraita koiria ta imuitakaan eläimiä reviirillään, eikä ole niin sanottu koirapuistokoira.

Painoa tällä upealla jässikällä on arviolta 65-70kg ja korkeutta noin 70-75cm.

Päivitykset

20.3.2020

Elämä tuntuu joskus niin kovin epäreilulta. Torolle aukesi mahdollisuus omaan kotiin adoptio-ohjelmaan pääsemisen kautta vain kymmenen päivää sitten. Eilen aamulla Toro löytyi menehtyneenä omasta häkistään. Anteeksi Toro, että et ehtinyt tuntemaan oman kodin lämpöä ja jakamatonta rakkautta. Olisit ansainnut niin paljon enemmän.

10.3.2020

Toro aloitti kodin etsimisen uudelleen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Toro saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Toro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Toron rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Toron yhteyshenkilönä toimii:  Nina Ehrström

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: