Päivitetty 11.07.2018

Kotia etsivä koira: TORO


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Sanctuary)
kastroidaan

 

Perustiedot ja taustat: 
Tämä upea, järkälemäinen koira on saanut nimensä espanjankielen sanasta härkä, El Toro. Toro on pelastettu paikasta, jossa sitä ei kohdeltu hyvin ja todennäköisesti se on elänyt tähän asti häkissä ulkona. Nyt Toro odottaa oman kodin löytymistä Kulkurien yhteistyökumppanin tarhalla.

Kooltaan Toro on noin 65-70 cm korkea ja painoa sillä on arviolta noin 65-70 kg. Luonteeltaan Toro on hyvin lempeän ja ihmisrakkaan oloinen jättiläinen.

Toro on hyvin todennäköisesti puhdasrotuinen tosa. Rotumääritelmän mukaan tosan tulisi olla rohkea, rauhallinen ja peloton koira, joka on lojaali omistajalleen. Emme kuitenkaan Toron taustan huomioiden voi mennä takuuseen, että se on täysin rotutyypillinen tosa. Tosilla esiintyy vahtiviettiä, joten Toron tulevan omistajan tulisikin olla varautunut tähän. Toro ei sovellu asumaan kerrostaloon. Etsimme Torolle koirakokenutta kotia, jossa on ymmärrystä ja kokemusta vahvemmista molossityyppisistä roduista.

Torolla on naamassa arpia, joten on mahdollista, että se on aiemmin tapellut toisen koiran kanssa. Tosat eivät välttämättä ole koirasosiaalisia ja tästä johtuen luovutamme Toron varmuuden vuoksi vain ainoksi koiraksi. Innostuessaan Toro saattaa olla varomaton ja hyppiä, joten emme luovuta sitä pienten lasten perheeseen.

Päivitykset

11.7. 2018

Komean Toron kodin etsiminen adoptio-ohjelmassa jatkuu. Tarhaolosuhteet eivät näytä vaikuttaneen upean pojan avoimeen luonteeseen. Aktiiviemme heinäkuisella vierailulla Toro tervehtii aitauksessaan vieraita iloisesti ja aitaukseen voi mennä sisälle ongelmitta. Toro nauttii rapsutuksista ja ottaa huomionosoitukset mielellään ja tyytyväisenä vastaan. Mihai kertoo ulkoiluttavansa varmuuden vuoksi Toroa ainoastaan kytkettynä, jotta se ei joudu riitatilanteisiin muiden koirien kanssa. Muiden koirien ollessa lähellä,  kärhämää ei synny, vaan Toro suhtautuu rauhallisesti kaikkiin ainakin tarhaolosuhteissa.  Toro jatkaa kuitenkin rotuperimänsä vuoksi sellaisen perheen etsimistä, johon se pääsee varmuuden vuoksi ainoaksi koiraksi. Aktiiviemme kuvatessa Toroa ja muita koiria, käy Toro varastamassa vieruskaverin häkin aidan raosta lelun, joka suussa ylväänä seisoskelee häkissään. Hampaissa tällä upealla pojalla on jonkin verran hammaskiveä, joten hammashuollon poika tulevassa kodissaan vaatinee. Lisätty uusia kuvia.

2.7.2018

Lisätty upealle Torolle uusi video.

4.12.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Toron marraskuussa ja kertoivat tapaamisesta näin:
“Kun menemme Toron häkin luo, heiluttaa koira rauhallisesti häntää ja tervehtii ystävällisesti häkin läpi. Toro vaikuttaa olevan lempeä jätti. Tutun ihmisen mennessä häkin luo, hyppää Toro heti häkin verkkoa vasten ja yrittää nuolla kasvoja. Toro päästetään ulos aidatulle alueelle lähtee lönkyttelemään pihaa ympäriinsä. Menee haistelemaan aidan läpi toisella puolella olevaa Leon-staffia. Koirien välille ei synny rähinöitä ja Toro jatkaakin matkaansa. Haistelee hajua ja tutkii ympäristöä. Menemme lähemmäs Toroa jolloin se noteeraa myös vieraat ja pysähtyy tekemään tuttavuutta. Herrasmiesmäisesti se ilahtuu, kun joku huomioi sen, on rauhallinen ja ystävällinen. Sitten hyppääkin vierasta päin halaamaan. Tämän tekee kuitenkin hyvin rauhallisesti, vaikka on iso koira. Toro tekee tätä kuulemma usein ja osaa myös käskystä hypätä ihmistä vasten. Vieraidenkin seurassa Toro on täysin rento ja luottavainen. Siinä Toro sitten seisookin hyvän aikaa rapsuteltavana ja kuvattavana. Toro tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa, kunhan toinen koira ei ole dominoiva. Toro ei pidä kissoista eikä maatilan eläimistä. Omaan häkkiinsä Toro juoksee kiltisti vierellä tutun ihmisen kanssa.”

13.9.2017
Kulkurien Nea vieraili Mihain tarhalla elokuussa 2017 ja tapasi siellä Toron. Nea kertoi Toron olevan valtavan upea poika, joka nauttii päästessään häkistään ulos juoksentelemaan. Tällöin Toro spurttailee hieman, haistelee tarkkaavaisesti uusia hajuja ja katselee paikkoja sen jälkeen, kun on ensin moikannut ihmiset nätisti. Vapaana ollessaan Toro ei kiinnitä huomiota muissa häkeissä haukkuviin koiriin eikä aidan takana olevaan vanhaan uroskoiraan. Pyydettäessä Toro palaa nätisti takaisin omaan häkkiin. Toro nauttii selvästi ihmisten huomiosta, mutta osaa pyytää sitä kohteliaasti eikä ole lainkaan päällekäyvä. Lisätty uusia kuvia ja videoita Torolle.

15.04.2017
Toro on todella ystävällinen ja upea luontoinen herrasmies. Se käyskentelee usein vapaana koko tarhanalueella nauttimassa elämästä. Toron ylväs ja komea olemus saa kenet tahansa pysähtymään hetkeksi ihan vain tuijottamaan tuota upeaa olentoa. Mutta missä olisi se, joka ei voi kääntää enää katsettaan pois vaan olisi se Toron oma ihminen..?
Torolle lisätty muutama uusi kuva.

23.02.2017
Upea Toro on edelleen oma iloinen itsensä. Se rakastaa ihmisiä ja huomiota ja todella osaa vaatia huomionsa. Torosta lisätty muutama kuva ja video.

6.9.2016
Toro ottaa vieraat vastaan tasapainoisen kohteliaasti ja on hyvin avoimesti hakemassa kaikilta rapsutuksia ja huomiota. Toro hakee rapsutuksia painautumalla ihmisiä vasten ja tuttuja päin se saattaa hieman hyppiäkin. Toro antaa nätisti vieraankin ihmisen käsitellä itseään. Kokonaisuutena Toro on rauhallisen ja kohteliaan oloinen sekä itsevarma herra.

————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Toron rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Toro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Toro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Toron Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Video 16.11.2017

Video 1 30.8.2017

Video 2 30.8.2017

Video 8/2017

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa