Päivitetty 21.03.2020

Kodin saanut koira: PIKKUKARHU


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
21.3.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Pikkukarhun taustasta ei tiedetä paljoakaan, ennen kuin se eräänä päivänä löytyi autotien vierustalta ja tuotiin Cosoban tarhalle hoidettavaksi. Pikkukarhu oli tullut auton töytäisemäksi ja sen häntä oli ottanut tapaturmassa osumaa sen verran pahasti, että se jouduttiin amputoimaan. Onneksi mitään pahempaa ei sattunut ja pikkuruinen hännäntynkä ei Pikkukarhun menoa haittaa.

Pikkukarhu asustaa tarhalla isossa pentuporukassa ja tulee muiden koirien kanssa hienosti toimeen. Ruoka tosin on tälle nallelle pyhä asia ja sitä se ei mielellään jaa koirakavereidensa kanssa, vaan saattaa sanoa yhden jos toisenkin valitun sanan sille, joka lähestyy Pikkukarhun ruokakuppia.

Pikkukarhu on muuten kaikkien kaveri, karvaan, rotuun tai lajiin katsomatta. Se tulee hyvin juttuun myös tarhan kissojen kanssa ja ilahtuu kovasti ihmisseurasta. Se on ystävällinen ja hakee vierailtakin ihmisiltä rapsutuksia ja kapuaa syliin painamaan päänsä ihmisen kainaloon. Pikkukarhu onkin todella tasapainoisen ja reippaan oloinen koira, joka varmasti voisi sopia monenlaiseen kotiin.

Pikkukarhu on nyt noin 30 cm korkea ja painaa noin 6-7 kiloa. Se tuskin enää erityisemmin kasvaa ja jäänee siis pieneksi koiraksi. Pikkukarhun ei ole kuultu erityisemmin haukkuvan.

Päivitykset

21.3.2020
Onnellisia uutisia! Pikkukarhu on saanut oman kodin Saksasta.

3.3.2020
Pikkukarhu aloitti kodin etinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pikkukarhu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pikkukarhu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pikkukarhun yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.