Varattu koira: TULUZ

Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (HDM)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.1.2024

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Komea, mahdollisesti aiempi metsästyskoira, Tuluz-herra asustelee Happy Dog Morenin tarhalla itsekseen odotellen toivoa paremmasta. Tuluz päätyi tarhalle kesäkuussa 2023 erään työntekijän pelastamana: herra oli todennäköisesti hylätty oman onnensa nojaan metsään, mistä sitten hän on päätynyt kadulle ja siten eläinsuojelijan huomiin. Löytöhetkellä herraskoira oli suorastaan surkeassa kunnossa: täysin luuta ja nahkaa, kovin laiha. Samaan aikaan Tuluz kärsi myös kapista, ja ihmiset välttelivät huomiota ja tukea hakevaa haisevaa herraa todenteolla. Tällä hetkellä kapi on hoidettu ja herran iho voi hyvin – muutoinkin herran komeus päässyt esiin ja painoakin on alkanut tasaisesti kertyä!

Eläintenhoitaja kertoi, että Tuluzin aiempi omistaja onnistuttiin löytämään ja hänelle oli annettu useita sanktioita koiran hylkäämisestä. Varmaa syytä Tuluzin hylkäämiseen emme tiedä – ehkä se oli hoitamaton kapi, “huono metsästysmenestys” tai aivan jokin muu syy. Ehkä hylkääminen kääntyy lopulta Tuluzin onneksi, ja mahdollistaa herraskoiralle viimein mahdollisuuden onnellisen koiran elämään, jonka tämä kultaherra todella ansaitsi kokea.

Tämä kovanonnen herraskoira on sellainen sydänten sulattaja, ettei vertaakaan! Tuluz katsoo kirkkailla silmillään ihmistä suoraan silmiin ja sanattomasti kertoo, miten ihanaa hänestä onkaan, että joku aidosti pysähtyy hänen vierelleen. Herra rakastaa ihmisiä, on avoin, reipas, iloinen ja kaikinpuolin ihana tyyppi. Tuluz vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja rauhalliselta tyypiltä, jota ei ainakaan kohdatessa jutut pahemmin hetkauta. Uusikin ihminen saa katsoa herran hampaat sekä korvat ja muutenkin koskea miten vain. Jännittäminen ja toisaalta myös innostuminen näkyy Tuluzilla siten, että herralta valuu kuola paksuista poskista ajokoiramaiseen tapaan. Herra on ihan koirankokoinen ja ikääkin jo on, mutta leikkisyys ja hupsuus on elää edelleen!

Eläintenhoitaja Marilena kuvailee Tuluzia sanoin “loyal” ja “easy-going”, ja sitä herra näyttää todella olevan! Tuluzin tavanneet aktiivimme ihastuivat tähän sympaattiseen herraan aivan tyystin. “Tuluz on aivan täydellinen höpsö, jonka soisi pääsevään pian omaan kotiin ja oman ihmisen vierelle.” aktiivimme kertovat. Herra on tyytyväinen, kun ihminen on vierellä, ja jos tarjolla läheisyyden lisäksi on vielä herkkuja ja rapsutuksia, Tuluz ei ole lähdössä minnekään!

Tuluz asuu tarhalla häkissään yksin, joten emme osaa sanoa, miten hän tulee toimeen muiden koirien kanssa. Vaikka herra on kovin innoissaan ihmisistä, herkuista ja uudenlaisesta tilanteesta, hänen ei kuulla haukkuvan tarhalla – tämä toki voi kotioloissa muuttua ja herra päättää esitellä upeaa ääntään.

Tuluz voisi sopia monenlaiseen kotiin: kerrostaloon, lapsiperheeseen, ensimmäiseksi koiraksi… Tuluzille tärkeintä on löytää se ikioma ihminen, jota saa rakastaa ja johon voi aina tukeutua. Kodin tulee olla valmis ohjaamaan ja tukemaan Tuluzia uuteen elämään positiivisen vahvistamisen kautta. Vaikka Tuluz onkin ollut aiemmin kotikoirana Romaniassa, monet suomalaisille kotikoirille tutut asiat voivat olla herralle täysin uusia ja vieraita, kuten vaikkapa hoitotoimenpiteet ja valjaiden pukeminen. Tuluz tulee tarvitsemaan aikaa ja rauhallista tutustumista uusiin asioihin.

Herraskoira on arviolta 49 cm korkea ja 20 kg painava. Tuluz saisi kerryttää vielä lisää painoa itselleen ollessaan edelleen suhteellisen hoikasssa kunnossa. Ulkoisesti Tuluz muistuttaa Copohound Transilvanian -koiraa, ja saattanee olla jopa ehkä puhdasrotuinen sellainen.

Päivitykset

9.2.2024

Tietäisipä Tuluz-herra, miten onnellisen alun viikonloppu mukanaan toi: komistus varattiin juuri ikiomaan kotiin Suomeen, jossa häntä oma ihminen jo kovin innokkaana odottaa. <3

17.1.2024

Kultainen Tuluz-herra astelee varmin askelin omaa kotiaan etsimään!

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tuluz-herra saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuluz on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Tuluzin kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tuluz-herran yhteyshenkilönä toimii Enni Rantala. 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: