Kodin saanut koira: TURBO

Syntymäaika: 06/2022
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

 

Luethan Turbon kuvauksen huolella – husky ei söpöstä ulkomuodosta huolimatta sovellu jokaiseen kotiin, vaan vaatii rotua jo tuntevan kodin, taikka kodin, jolla on muutoin erityisen hyvät edellytykset huskyn kotiuttamiseen.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.03.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain

Turbo on alun alkaen ollut omistettu koira – se oli lahja naiselle, joka luopui Turbosta sen ollessa vain vajaa puoli vuotta, koska koki vauhdikkaan, nuoren, kotona tylsyyksissään paljon tuhoja tekevän sekä ääntään käyttävän huskyn liian hankalana. Turbo on ollut tarhalla marraskuusta 2022 lähtien.

Turbo asuu isossa laumassa tarhan sisäpihalla, ja on selkeästi koiraporukan suosikki ja muiden koirien huomion keskipiste – itselleen suosikiksi hän on valinnut Jymyn. Turbo on hyvin leikkisä, täynnä huskymaista, riemukasta energiaa, ja yksitoikkoinen, puuduttava tarhaelämä onkin sille selkeästi hyvin hankalaa. Turbo rakastaa tuttua ihmistä, tarhan Adinaa, ja suhtautuu uusiin ihmisiin vähän sähläten ja ylikierroksilla, mikä onkin nuorelle, aktiivisen rodun edustajalle varsin tyypillistä.
Turbo tulee muiden koirien kanssa juttuun, toki nuoruuden huumassaan tykkää vähän kiusata muita ja haastaa leikkiin. Huskyperimänsä vuoksi emme luovuta sitä kerrostaloon eikä siitä ole vain sohvaperunaksi – huskyt ovat hyvin älykkäitä, aktiivisia työkoiria ja tykkäävät usein käyttää myös ääntäänkin ulvomalla ja muuten juttelemalla. Ne tarvitsevat paljon virikkeitä ja lajityypillistä puuhaa pysyäkseen tyytyväisinä – mm. vetolajit, metsäjuoksu ja jäljestys ovat erityisen hyviä aktiviteetteja huskyille. Muutoin Turbon voisi kuvitella monenlaiseen ympäristöön, kuitenkin jo rotua ennestään tuntevaan kotiin, tai kotiin jolla on muutoin erityisen hyvät edellytykset huskyn kotiuttamiseen. Lisää huskyista rotuna voit lukea täältä.
Turbo ei ole joka kodin koira, mutta aktiivisessa perheessä, jossa sille tarjotaan paljon laji- sekä rotutyypillistä tekemistä päivittäin, siitä saa varmasti aivan mielettömän perheenjäsenen.
Turbo on vielä hyvin nuori koira, teini-iässä. Turbon omistajalta vaadimme ymmärrystä nuoren koiran sielunelämään sekä ehdottoman positiivista ja lempeää otetta tarhalta tulevan koiran kotiuttamiseen. Turbo on nyt noin 50 cm korkea ja 20 kg, mutta kasvaa varmasti vielä aikuistumisen myötä jonkin verran.

Päivitykset
8.5.2023
Turbo on saanut kodin Romaniasta.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Turbo saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Turbo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Turbon yhteyshenkilönä toimii Salla Honkapää

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: