Kodin saanut: UKKO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

15.7.2013

UKKO

* n. 8v

* uros

* Virossa.

 

 

 

 

 

24.8.2012

Ukko on noin 7-vuotias uroskoira Rakveren tarhalla. Ukon piti jäädä tarhan omaksi koiraksi, koska vanhalle ja suurelle koiralle on vaikeaa löytää uusi koti Virossa. Elämäntapansa parantunut rikollinen kuitenkin halusi antaa papalle uuden elämän, niin kuin hänkin oli ajatellut tehdä. Kävi kuitenkin niin, että uusi omistaja ajautui takaisin vankilaan ja Ukko jäi tämän narkomaani-tyttöystävän hoidettavaksi. Tässä kohtaa Rakveren tarha teki päätöksen hakea pappa takaisin ja niin hän on jälleen kotia vailla..

Ukko on hyvin rauhallinen ja kiltti koira. Rotuperimästä voisi todennäköisesti löytyä rottweileria sekoitettuna johonkin tai joihinkin muihin rotuihin. Vaikka kaulapannan laittoi hermostunut ja nopea liikkeinen ihminen, ei pappa laittanut pahakseen vaan odotti kohteliaasti ja rauhassa. Lenkille lähdettiin iloisesti ja vähän joka paikkaan merkkaillen ja huomasimme Ukon merkkausvärkin ehkä vuotavan hiukan, sillä tippoja tuli juostessakin. Onhan Ukko jo ikääntynyt eikä kaikki paikat välttämättä enää ole kunnossa, uuden kodin tuleekin varautua ikääntyvän koiran vaivoihin ja niiden hoitoon.

Ukko voisi rauhallisuutensa puolesta sopia lapsiperheeseenkin, mutta täytyy muistaa että vanhempi koira kaipaa myös omaa rauhaa. Ukko ei kovinkaan haukkunut tarhalla, mutta kerrostalon rappusten kiipeäminen voisi olla liian haasteellista ainakin myöhemmin ja rotuperimästä luultavasti löytyy vahtivaa rotua, joten kerrostalo ei Ukolle sovi. Uudessa kodissa ei tule olla toisia uroskoiria, mutta narttu voisi olla ihan ok. Vaativan rotuperimän vuoksi tulevassa kodissa tulisi olla kokemusta vahvaluontoisista koirista. Jämptillä ja lempeällä opastuksella Ukosta tulee varmasti mitä ihanin kotikoira!

 

27.12.2012

Ukko on edelleen iloinen ja ihmisrakas oma itsensä. Ukko on oppinut uuden keinon saada ihmiseltä huomiota: kun noinkin suuri koira istuu koppinsa päällä etutassut ilmassa kuin pupu, ei sitä voi olla huomaamatta ja ihastelematta! Lisätty kuvia.

 

16.1.2013

Lisätty Ukon bravuuritempusta kuva.

 

9.2.2013

Valitettavasti tarhallaolo on “tehnyt tehtävänsä” myös Ukon kohdalla, joka nyt luultavasti stressin takia on valmis syöksymään jokaisen vastaantulevan koiran luokse, eikä mitenkään positiivisella mielellä. Ihmisille Ukko on silti edelleen hyvin kiltti ja rakastava, joten Ukko luovutetaan ainoastaan ainoaksi koiraksi kotiin, jossa saadaan sekä pideltyä että opetettua Ukolle remmikäytöstapoja!

 

23.7.2013

Ukolle lisätty uusia kuvia!

 

1.8.2013

Ukko on säilyttänyt rakkautensa ihmisiin stressaavista tarhaolosuhteista huolimatta. Kulkurien ihmiset tapasivat Ukon reissullaan heinäkuussa. Ukko nautti päästessään pois häkistään ihmisten huomion keskipisteeksi. Lisätty kuvia ja päivitetty ikä.

 

5.11.2013

Ukko on saanut oman kodin Virosta!

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: