Kodin saanut: BELLAC

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BELLAC

* n.4-5 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

5.11.2013

Uupumaton eläinsuojelija ja kaikkensa kodittomien eläinten eteen tekevä Romanialainen Giovanni Razvan kirjoittaa Bellacista näin:

“Hänellä oli kerran koti, hänen omistajansa muuttivat ja jättivät hänet… Jonkin aikaa häs asui kaduilla, ilman että kukaan hoiti häntä, aikaa myöten hänestä tuli luuranko….Hänestä tuli myös hieman arka niiden ihmisten vuoksi, jotka jahtasivat häntä siellä… Me löysimme hänet, huolehdimme hänestä ja toivomme että hän toipuu pian. Hän on hyvin rakastettava ja halailee paljon sen jälkeen kun hän on oppinut jälleen luottamaan ihmiseen…”

Giovannin kertomus Bellacista avaa paljon sen entisestä elämästä. Nykyisin tyttö asustelee Giovannin pienessä tarhassa, missä siitä huolehditaan ja missä se saa joka päivä ruokaa ja huomiota.

Kun Bellac on oppinut luottamaan ihmiseen, siitä kuoriutuu iloinen, leikkisä, hyppivä ja pussaileva pieni koira. Tyttö tulee toimeen toisten koirien, kissojen ja lasten kanssa. Se osaa myös kulkea valjaissa ja hihnassa hienosti.

Bellac ei juurikaan hauku, joten sen koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Painoa tytölle on kertynyt n.9-10 kg.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

17.12.13

Bella on varattu Saksaan

Bellacin varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: