Kodin saanut koira: UNELMA

Syntymäaika: 10/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat

07.10.2016
Lempeä ja ystävällinen tyttökoira Unelma on löydetty kadulta Onevetin työntekijän toimesta. Unelma oli pyörinyt kyseisen henkilön asuinpaikan lähellä, kun hän oli ulkoiluttanut omia koiriaan. Tällä hetkellä Unelma odottaa omaa loppuelämän kotiaan Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Onevetin koirahoitolassa.

Unelma on erittäin potentiaalinen kotikoira, joka vaikuttaisi luonteensa ja käytöksensä puolesta siltä, että sillä on ollut joskus oma koti ja ihminen. Ihana Unelma on luonteeltaan todella ystävällinen ja ihmisrakas ja se suorastaan rakastaa läheisyyttä, huomiota ja rapsutuksia. Myös tuntemattomia ihmisiä Unelma tulee innoissaan, töpö vimmatusti heiluen, moikkaamaan, mutta innostuksesta huolimatta se on osaa käyttäytyä hillitysti ja kohteliaasti.

Muita koiria kohtaan Unelma on todella sosiaalinen ja kiltti. Vaikka hoitolassa on ajoittain melkoinen hälinä, Unelma on siitä huolimatta rento ja rauhallinen. Hoitolassa Unelma ei hauku tai pidä muutenkaan meteliä itsestään, mutta on tärkeää muistaa, että kotiutumisen myötä kyseinen käytös voi muuttua.

Herttaisella Unelmalla on arvion mukaan painoa noin 10kg ja säkäkorkeutta noin 40cm.

Päivitykset

14.07.2018
Unelmalla on vihdoinkin oma koti. Unelma matkusti Suomeen omaan kotiinsa 13.7.

19.06.2018
Ihana Unelma on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Unelmalle ja sen tulevalle perheelle <3

31.03.2018
Kerrassaan rakastettava Unelma touhuilee pihalla muiden mukana kuten ennenkin. Unelma on kunnon emäntä, joka tulee saattelemaan postille asti ja joka on koko ajan huolehtimassa, että vierailla on kaikki hyvin tai parhaimillaan vaikka syli vapaana. Ihmiseltä saatu huomio on edelleen Unelmalle tärkeintä ja parasta koko maailmassa ja sitä se ei oikein haluaisi jakaa muiden koirien kanssa. Unelmaa sanoo hyvin herkästi, jos toinen koira yrittää saada osansa rapsutuksista. Unelman terveydentila on hyvä ja se ei ole mennyt huonommaksi edes kylmyyden vuoksi.

Lisätty ihanalle Unelmalle kuvia maaliskuulta.

27.11.2017
Unelma tuo, uskollinen ja sinnikäs assintentti, joka seuraa Onevetin tarhalla vierailijoita kuin varjo. Unelma seurasi Kulkurien aktiiveja kahden päivän ajan tarhalla ja aina tilaisuuden tullen, se kiipesi syliin, aivan ihmiseen kiinni. Ihana Unelma liikkuu tarhalla hyvin ja se ei vaikuta kipuisalta. Ihmiseltä saatu huomio ja läheisyys on Unelmalle ehdottomasti tärkein asia koko maailmassa, jopa niin tärkeä, että se voi murrailla toisille koirille hieman huomiosta. Koiralaumassa kaunis Unelma tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Unelma odottaa edelleen kovasti omaa kotiaan ja erityisesti ihmistä, jonka sylissä se saisi kaiken huomion ja rapsutukset, mitkä se on ehdottomasti ansainnut.

17.09.2017
Unelma on edelleen aivan ihana ja hellyyttävä nimensä veroinen oma itsensä. On melkeimpä mahdotonta keksiä enää miten sitä kehuu tai ylistää, jollain uudella tavalla. Syyskuisella Kulkurien aktiivien reissulla Unelma oli vielä aikaisempiin reissuihin verratuna oikein korostetun hellyyden -ja läheisyydenkipeä. Unelma oli aivan taukoamatta jonkun sylissä nauttimassa olostaan. Jos joku uskalsi istahtaa johonkin edes muutamaksi sekunniksi, oli Unelma jo salamana sylissä istumassa. Unelma todellakin kaipaa jo kovasti omaa kotiaan ja erityisesti sitä omaa ihmistä. Unelma ärhenteli toisille koirille jonkin verran ja neidillä oli hieman kireä tunnelma. Pihalla asuva Elektra oli ollut aikaisemmin Onevetin klinikalla viikon verran ja nyt Elektra oli tullut takaisin tarhalle, josta Unelman kireys ja ärhentely luultavasti johtui. Ihminen on selvästi Unelmalle suuri ja tärkeä resurssi, joten neiti nauttisi omassa kodissa luultavasti parhaiten perheen ainoana koirana. Voidaan vain toivoa, että ihastuttava Unelma on pian matkalla omaan kotiinsa.

14.05.2017
Rakastettava Unelma on erittäin kaunis tyttö ja hirmu ystävällinen. Nimensä mukaisesti Unelma on unelmien koira. Se pärjää Onevetin tarhalla yllättävän hyvin, koska se lähestyy kaikkia koiria ja ihmisiä kohteliaasti ja ystävällisesti. Unelma tulee sujuvasti toimeen kaikkien kanssa. Tilaisuuden tullessa Unelma liimautuu ihmiseen aivan kiinni, ottaen kaiken irti mahdollisuudesta. Onevetissa Unelman liikkumisesta ja olemuksesta ei huomaa lainkaan sen vanhaa vammaa.

Lisätty Unelmalle kuvia toukokuulta.

02.04.2017
Ihana Unelma on kerrassaan täydellinen neiti, joka Onevetissa tykkää seurata ihmisiä ja olla mukana siellä missä tapahtuu. Sisätiloissa Unelma on koko ajan jaloissa pyytämässä huomiota ja rapsutuksia. Ulkona pikkuinen käyttäytyy kuin se omistaisi koko hoitolan tontin. Unelma rakastaa niin ihmisiä kuin nameja ja se on ihmisille loputtoman kiltti ja ystävällinen ja juoksee heti syliin, kun huomaa “uhrin” lattialla. Unelma osaa istua saadakseen nameja. Neiti tulee tosi hienosti toisten koirien kanssa toimeen ja myös kissat ovat sen kavereita, paitsi silloin jos ne alkavat juosta, jolloin Unelma innostuu jahtaamaan. Aina kun Dr. Adina komentaa Unelmaa se esittää kuin ei olisi tehnyt mitään ja katsoo Adinaa silmät suurina. Hoitolassa Unelma liikkuu kuin se ei olisi lainkaan kipeä.

Lisätty suloiselle Unelmalle kuvia ja video maaliskuulta ja vaihdettu artikkelikuva.

03.03.2017
Unelma palaa uudelleen kotia etsiviin koiriin erityisadoptiona. Unelmalla on tutkimuksissa todettu vanhoja murtumia lantion alueella, joita ei ole kannattavaa operoida. Tilanne ei Unelman suhteen ole tällä hetkellä akuutti, koska neiti on täysikasvuinen, kooltaan pieni ja sillä ei tuntuisi olevan kipuja. Herttainen Unelma etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä osataan ja pystytään hoitamaan realistisesti tilanteen vaatimalla tavalla. Neidin vanhojen vammojen takia on erittäin tärkeää, ettei sille kerry lainkaan ylipainoa sen tulevassa kodissa. Unelma tulee luultavasti Suomessa tarvitsemaan muun muassa ortopedisen tutkimuksen, fysioterapiaa ja tarvittaessa esim. kipulääkityksen.

Kulkurien aktiivit tapasivat Unelman helmikuussa Onevetin tarhalla. Unelma liikkuu hyvin ja se elää ajoittain tarhalla monen muun koiran kanssa vapaana. Unelma voi alkaa rähisemään toisille koirille resursseista, mutta tämä voi tietenkin johtua myös kivuista, joten tilannetta täytyy seurata tarkasti neidin tulevassa kodissa. Lempeä Unelma on erityisen ihmisrakas koira, joka nauttii suunnattomasti ihmisen läheisyydestä, mihin se hakeutuukin omatoimisesti. Tilaisuuden tullen Unelma kiipeää itse syliin ja heittäytyy selälleen odottamaan rapsutuksia.

02.11.2016
Ihana Unelma on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Unelmalle ja sen tulevalle perheelle <3

25.10.2016
Suloisesta Unelmasta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille, jotka ovat valmiita tarjoamaan kodin tälle ihastuttavalle neidille.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Unelma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Unelma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Unelman yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: