Kodin saanut koira: VALPURI (nyk. Tofu)

Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: Narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

6.1.2020
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Cosoban tarhalle saapuu uusia koiria lähes päivittäin ja mitä erilaisimmista syistä. Valpurin on tuonut tarhalle muutama kuukausi sitten eräs nainen, joka on tuonut turvaan muitakin Bukarestin suljetun vesipuiston alueelta löytämiään kodittomia koiria. Aktiivimme tapaavat Valpurin joulukuussa ja se asuu tällöin Cosoban ulkohäkeissä Fozzien ja Scooterin kanssa ja kolmikko vaikuttaakin tulevan hyvin keskenään toimeen. Valpuri on aluksi hieman hämillään monesta vieraasta omassa häkissään, mutta reipastuu nopeasti, kun huomaa, että vierailijoilta saa myös herkkuja. Valpuri vaikuttaakin olevan hyvin motivoitavissa herkuilla ja se innostuu paljon hyvistä nameista. Lisäksi Valpuri näyttää hyötyvän reippaista häkkikavereistaan ja saa rohkeutta myös itse lähestyä ihmisiä kavereiden esimerkkiä noudattamalla. Pienen alkuhämmennyksen jälkeen Valpurista kuoriutuukin mukava, iloinen ja reipas pentu. Rapsutukset vaikuttavat alkuun myös hieman kummallisilta, mutta pian Valpuri huomaa, ettei rapsutuksetkaan ole hassumpia. Valpuri varmasti hyötyisi kotiutumisessaan siitä, että kotoa löytyisi kiva, kiltti koirakaveri ennestään. 

Tällä hetkellä tämä iloinen pentu painaa noin 20-22 kg ja sillä on korkeutta noin 45-50 cm. Valpuri kenties vielä hieman tästä kasvaa, mutta jäänee keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

10.10.2020
Valpuri pääsi kotiin, odottavan perheensä luokse.

6.7.2020
Tänään on ilon päivä, Valpuri on varattu omaan kotiinsa <3 !

6.1.2020
Valpuri pääsi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä omaa kotia, jossa kasvaa ja kehittyä pennusta aikuiseksi koiraksi.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Valpuri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valpuri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kulkuun, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Valpurin yhteyshenkilö on Mia Takolander.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: