Päivitetty 10.09.2020

Kotia etsivä koira: VASQUEZ


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu

 

Vasquez on herättänyt lyhyessä ajassa niin paljon kiinnostusta, ettei hänestä oteta enempää kyselyitä vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedota ja tausta
07.09.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut Suomeen saapumista varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yksi Cosoban tarhan koirista oli Vasquez. Onnekkaana herrana Vasquez pääsi matkustamaan Suomeen kotihoitoon 5.9. Tarhalle saapuessa Vasquez on ollut hyvin arka, ujo ja epäluuloinen ihmisiä kohtaan, joihin se ei luota. Tarhalla Vasquez on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa, eikä se ole ollut erityisen äänekäs. Vasquez haukkui tarhalla lähinnä silloin, kun muut koirat ympärillä haukkuivat.

Alkujärkytyksen jälkeen Vasquezin matka kotihoidossa on alkanut hyvinkin lupaavasti. Vasquez on nopeasti oppinut luottamaan kotihoitajaan ja sitä on saanut jo käsitellä jonkin verran, esimerkiksi varusteiden pukeminen ja peseminen sujuu hyvin ja herra on oppinut nauttimaan saamistaan rapsutuksista. Suloinen Vasquez vaikuttaisi olevan erityisen iloinen, leikkisä ja hassu pörröparta.

Hihnassa ja ulkona Vasquez liikkuu kuin vanha tekijä ja yhä enemmän se tekee tarpeitaan ulos. Vasquez liikkuu jo hienosti rappusissa ylös ja alas ja vastaantulevista koirista se ei välitä. Sen sijaan vastaantulevat ihmiset saattavat aiheuttaa Vasquezissa pelkoa ja epäluuloa. Esimerkiksi rapussa vastaantulevalle naapurille se murisi ja haukkui. Vasquez tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan positiivisia kokemuksia vieraista ihmisistä, jotta se saa enemmän itseluottamusta ihmisten kohtaamiseen. Vasquez kuitenkin oppii hyvin nopeasti luottamaan myös vieraisiin ihmisiin, pikku hiljaa Vasquez uskaltautuu lähemmäs ja ruoka on sille erityisen toimiva motivaattori rikkoa jännitystä. Jännittävissä tilanteissa rauhallisuus, kannustus ja kärsivällisyys ovat tärkeitä asioita Vasquezille. Ensisijaisesti Vasquez etsii rauhallisesta ympäristöstä aikuiskotia. Yksin ollessaan pikkuinen on jäänyt kaivamaan ulko-ovelle, mutta oli sitten rauhoittunut ja yksin ollessa se ei ole haukkunut tai huutanut hoitajan perään. Kovin ääniherkältä Vasquez ei vaikuta, sillä se ei välitä esim. pesukoneesta tai sähköhammasharjan äänestä.

Vasquez on hoikassa kunnossa ja sillä ei vatsa vielä toimi stressin ja ympäristön muutoksen vuoksi täysin normaalisti. Ruokahalua herralta löytyy runsaasti. Vasquezilla on töpöhäntä ja siitä ei juurikaan irtoa karvaa. Säkäkorkeutta Vasquezilla on noin 40 – 45 cm.

Herttainen Vasquez on hyvin ystävällinen ja kiltti ihmisiä kohtaan, joihin se luottaa, mutta jos vieras yrittää esim väkisin suorittaa sille hoitotoimenpiteitä se saattaa näykkäistä. Herra on siis vieraita kohtaan epävarma ja se ahdistuu, mikäli sitä pakotetaan. Reaktiivisen koiran kanssa on erityisen tärkeää osata lukea koiran eleitä ja käytöstä, jotta ei toivottuja tilanteita voidaan ennaltaehkäistä.

07.09.2020
Vasquez on lisätty adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Vasquez saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vasquez on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vasquezin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa