Päivitetty 14.12.2020

Kodin saanut koira: EELIS


Syntymäaika: Noin 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

23.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Eelis on tuotu tarhalle yhdessä Geraltin kanssa. Eelis ja Geralt ovat aiemmin olleet kotikoiria ja asuneet samassa kodissa. Koirien omistaja valitettavasti menehtyi ja näin Eelis ja Geralt tuotiin Cosoban tarhalle. Eelis ja Geralt ovat suunnilleen samanikäisiä uroksia ja ne ovat todennäköisesti asuneet yhdessä koko ikänsä. Aktiivimme tapasivat Eeliksen Cosoban tarhalla joulukuussa 2019. Eelis oli tällöin viettänyt tarhalla muutaman kuukauden ja se asuu samassa ulkohäkissä Geraltin kanssa.

Eelis on leppoisan oloinen jo hieman varttuneempi koira. Se tulee rauhalliseen tyyliin tervehtimään sen häkkiin tulevia ihmisiä ja tulee herkuttelemaan vierailijoiden tuomilla herkuilla. Eelis on selkeästi tottunut ihmisten seuraan eikä se ujostele sen häkkiin saapuvia vierailijoita. Se on uteliaan oloinen ja käy haistelemassa ihmistä tarkkaan. Vieraiden kosketus on alkuun hieman outoa, mutta Eelis kuitenkin antaa ihmisen koskea ja rapsutella itseään. Eelis on hieman häkkikaveriaan reippaamman oloinen ja selkeästi vieraiden tuomat herkut saavat sen lähestymään ihmistä rohkeasti. Eelis varmasti arvostaisi rauhallista oleilua omassa kodissa ja kiireettömiä lenkkejä, joilla se saisi nuuskutella uusia tuoksuja.

Eeliksellä on korkeutta noin 55 cm ja painoa 30 kg.

Päivitykset

14.12.2020
Ihana pappa Eelis pääsi matkustamaan kotiinsa 12.12, ja saa viettä tulevan joulun perheensä kanssa!

22.11.2020
Eelis on tänään varattu omaan, loppuelämänsä kotiin, minne hän toivon mukaan pian pääsee nauttimaan elämästä kuten kuuluukin <3 .

23.12.2019
Suloinen seniori Eelis pääsee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia.


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eelis saapuu Suomeen  kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eelis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.