Päivitetty 14.12.2020

Kodin saanut koira: BLACKY


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania ( Cosoba/ ioana Bodea)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

22.10.2020
Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Kaunis Blacky ehti viettää Mihailestin kunnallisella tarhalla kaksi vuotta. Neiti ei menettänyt siellä ollessaan iloa elämään ja luottamusta ihmisiä kohtaan. Nyt, lokakuussa 2020, Blacky on ollut myös parisen vuotta Ioanan hoivissa One Rescue Association tarhalla, Cosobassa. Vaikuttaa siltä, että Blackyn profiili ei vaan ole kulkeutunut oikean perheen tietoisuuteen vielä, sillä tämä tyttö on itsessään valtavan upea koira, niin sisäisesti kuin myös ulkoisesti.

Blacky on kaunis, sopusuhtainen ja upea koira. Blacky on ihmisille sosiaalinen, avoin ja ystävällinen. Neiti on kiinnostunut ja ottaa kontaktia hyvin aktiiveihimme jotka neiti näki ensikertaa elämässään. Blackyn kauniin turkin alle kätkeytyy kyllä vähän omaa tahtoa ja luonnetta. Blacky haukkuu kun näkee pihalla vapaana ulkoilevia muita koiria ja myös kameraan reagoi haukkumalla. Tarhalla olo on stressaavaa ja kun aktiviteettia ei niin paljon löydy (lue: ei ole mitään päivittäistä aktiviteettia, hyvällä lykyllä pääsee kerran viikossa ulos juoksentelemaan), se purkaantuu Blackylla haukkumisella kaikelle mikä liikkuu kaltereitten ulkopuolella.  Aktiivinen neiti varmasti vaatii kotioloissa aktivointia, ja liikuntaa eikä ihan pelkästään oleskelukaveriksi ole tämä neiti luotu. Blacky on voimakas narttu, ei mitenkään haastavan oloinen mutta neiti luovutetaan jo ennestään koirakokemusta omaavaan kotiin, ei siis sovellu ensimmäiseksi koiraksi. Blacky tulee tarhalla toimeen kaikkien koirien kanssa ja tykkää kovasti siitä kun pääsee juoksemaan ja leikkimään pihalla olevien koirien kanssa. Varmin vaihtoehto kaveriksi Blackylle olisi kuitenkin kiltti uros, joka ei olisi kovin määräilevä.

Neiti koostuu n.62cm ja n.28kg kompaktin kokoisista mitoista.

Päivitykset

14.12.2020
Blacky on Kotona! 12.12. koitti päivä jolloin kuljetusauto saapui tuoden mukanaan monta vuotta tarhoilla oleskelleen upean Blackyn.

3.11.2020
Ja niin siinä vihdoinkin kävi, että kiitosta Mustien koirien lokakuuta, Blackyn huomasi oikea henkilö, joka laittoi kyselyn vireille. Nyt tuo kysely on saatu päätökseen ja Blacky on Varattu koira <3 !

22.10.2020
Blacky on odottanut tarhalla jo yli vuoden. Tämä kaunotar on energinen ja aktiivinen koira ja tarvitsee itselleen sopivan perheen, jolla kokemusta, resursseja sekä puitteet tarjota tämän tyyppiselle koiralle kodin.

7.3.2020
Nyt Blacky on ollut Ioanan hoivissa hieman yli vuoden. Blacky asusti samaa häkkiä Christmas nimisen uroksen kanssa, joka jo on löytänyt oman kotinsa Suomesta. Saman kaverin kanssa neiti oli myös kunnallisella tarhalla ja he pääsivät pois samaan aikaan Ioanan avustuksella. Nykyään Blacky jakaa häkkinsä Sensei nimisen uroksen kanssa ja tulee tämän kanssa pääsääntöisesti hyvin toimeen. Blacky kuitenkin haluaisi leikkiä, eikä Sensei ole leikkivää sorttia ja tämä aiheuttaa välillä riitaa.

10.12.2019
Joulukuussa kun aktiivimme tapasivat Blackyn Cosoban tarhalla, se yritti kovasti päästä livahtamaan häkistä. Kun se ei tässä onnistunut, se hakeutui vierailijoiden lähelle nauttimaan rintarapsutuksista.

30.9.2019
Aktiivimme kävivät tapaamassa Blackyä syyskuun tarhamatkallaan. Todella kaunis Blacky otti vieraat vastaan häntä iloisesti huiskien. Tyttö haisteli vieraat huolellisesti melkein päästä varpaisiin. Blacky lähestyi vieraita rohkeasti, mutta oli pikkuisen huolestuneen oloinen ja otti välillä vähän etäisyyttä. Aluksi namitkaan eivät oikein jaksaneet kiinnostaa, mutta kun esiin otettiin erikoiskoiranmakkara, alkoi tapahtua ja namit joutuivat parempaan suuhun. Blacky antaa koskettaa itseään. Blackyllä on myös takajaloissaan kannukset. Häkkikaverinsa, uros Christmaksen kanssa Blacky tulee hyvin toimeen. Hienoisen varovaisuutensa takia Blackyä ei suositella ensikoiraksi, mutta oikeassa kodissa Blacky varmasti puhkeaa kukkaan. Lisätty kaunottarelle uusia kuvia ja video.

25.7.2019
Nyt on Blackyn vuoro aloittaa oman kodin etsiminen Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Tositarkoituksella tottakai.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Blacky saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Blacky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Blackyn yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.