Päivitetty 20.12.2016

Kodin saanut koira: VEEA (Team Corgimix)


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet, Cornelia Stan)
steriloitu

 

20.8.2016
Tämä täydellisen hurmaava “wannabe-corgi”-perhe odotti meitä Onevet- klinikan hoitolan häkissä Cosoban kylässä vieraillessamme Romaniassa heinäkuussa. Töppöjalkaporukan charmia on vaikea kuvailla, mutta ne ovat valtavan persoonallisen näköisiä, hauskoja, leikkisiä ja tahtovat kovasti luottaa ihmiseen. Töppisperheen taustoista tiedämme vähän. Ne on tuotu hoitolaan Rosiorin kunnalliselta tarhalta pentujen ollessa aivan vastasyntyneitä. Todennäköisesti emo Vivi on hylätty kodistaan sen tultua tiineeksi tai olleessan lähellä pentujen syntymää, kuten yleistä Romaniassa on ja niin tie on vienyt kunnalliselle tarhalle.

Pennut Verner, Valton, Vesseli sekä Valdi ja Veea ovat nyt kasvaneet noin neljän kuukauden ikään ja nyt niiden elämässä alkaa uusi tärkeä vaihe, omien kotien etsiminen. Pennuissa on pieniä luonne-eroja, riehakkaasta varovaisempaan, mutta yleisesti ottaen he kaikki ovat uteliaita, leikkisiä, kilttejä ja mielettömän suloisia.

Verner, Valton, Vesseli, Valdi ja Veea ovat tällä hetkellä noin 35 cm korkeita ja painavat noin 8 kiloa. Aikuisena ne tulevat olemaan emonsa tapaan corgimaisen jykeviä ja suht matalajalkaisia, noin 40-45 cm korkeita ja painoarvio aikuisiälle on noin 15-20 kiloa.

Veea on pentuviisikon rohkeimpia. Se tulee reippaasti tutustumaan ja ihmiset tuntuvat olevan sille muutenkin mieleen. Sen häntä heiluu alituiseen ja se touhottaa iloisesti. Veea on leikkisä pentu, joka sinnikkäästi käy houkuttelemassa sisaruksiaan leikkiin.

17.11.2016
Marraskuu toi Veealle mukanaan hetkellisen ripauksen kaivattua maustetta arkiseen olemiseen, kun se sai vieraakseen Kulkurien aktiivit. Aktiivit ihastuivat kertaheitolla Veean uskomattoman kauniiseen katseeseen. Neljästä vielä kotiaan odottavasta pennusta suloinen Veea vastaanotti suomalaisen yhdistyskomitean hiukan ujostelleen. Saadessaan huomiota se rohkaistui ajattelemaan, että nämä ovatkin ihan kivoja ihmisiä. Veea tarvitsee hieman omaa tilaa, jotta saa edetä omaan tahtiinsa. Koko pentue sai herkkuja ja Veea osasi hienosti jakaa herkut sisarustensa kanssa. Koko pentue tulee hyvin toimeen toistensa kanssa. Koiralasten olisi jo korkea aika päästä omiin koteihinsa itsenäistymään ja kotikoiran saloja opettelemaan. Veeaa voisi hyvin ajatella kerrostaloonkin, sillä vierailun aikana siitä ei lähtenyt ääntäkään.

Lisätty video ja kuvia marraskuulta.

22.11.2016
Onnekas Veea ollaan tänään varattu omaan kotiinsa! Onnea Veea ja perhe!

20.12.2016
Kaunis Veea lensi oman perheensä luokse Suomeen 17.12.

———————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Veea saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Veea on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Veea tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Veean yhteyshenkilö: Nora Anttila

Team Corgimix marraskuussa 2016:

Pennnut ja emo elokuu 2016:

Elokuu 2016:

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.