Päivitetty 10.03.2017

Kodin saanut koira: VALDI (Team Corgimix), SUOMESSA


Syntymäaika: 4/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Espoo)
steriloitu

 

20.8.2016
Tämä täydellisen hurmaava “wannabe-corgi”-perhe odotti meitä Onevet- klinikan hoitolan häkissä Cosoban kylässä vieraillessamme Romaniassa heinäkuussa. Töppöjalkaporukan charmia on vaikea kuvailla, mutta ne ovat valtavan persoonallisen näköisiä, hauskoja, leikkisiä ja tahtovat kovasti luottaa ihmiseen. Töppisperheen taustoista tiedämme vähän. Ne on tuotu hoitolaan Rosiorin kunnalliselta tarhalta pentujen ollessa aivan vastasyntyneitä. Todennäköisesti emo Vivi on hylätty kodistaan sen tultua tiineeksi tai olleessan lähellä pentujen syntymää, kuten yleistä Romaniassa on ja niin tie on vienyt kunnalliselle tarhalle.

Pennut Verner, Valton, Vesseli sekä Valdi ja Veea ovat nyt kasvaneet noin neljän kuukauden ikään ja nyt niiden elämässä alkaa uusi tärkeä vaihe, omien kotien etsiminen. Pennuissa on pieniä luonne-eroja, riehakkaasta varovaisempaan, mutta yleisesti ottaen he kaikki ovat uteliaita, leikkisiä, kilttejä ja mielettömän suloisia.

Verner, Valton, Vesseli, Valdi ja Veea ovat tällä hetkellä noin 35 cm korkeita ja painavat noin 8 kiloa. Aikuisena ne tulevat olemaan emonsa tapaan corgimaisen jykeviä ja suht matalajalkaisia, noin 40-45 cm korkeita ja painoarvio aikuisiälle on noin 15-20 kiloa.

Valdi on porukan rasavilli. Se hyppelehtii iloisena ympäriinsä ja haastaa kaikki kynnelle kykenevät leikkiin kanssaan, oli kyseessä sitten ihminen tai koira. Sitä voisi sanoa joa hiukan hupsuksi, sillä se on niin kova menemään, että välillä tuntuu, että ajatus ei ehdi sen mukaan, kun se on jo touhuamassa. Vilkkaudestaan huolimatta Valdi on kiltti koira, joka antaa käsitellä itseään nätisti.

17.11.2016
Marraskuu toi Valdille mukanaan hetkellisen ripauksen kaivattua maustetta arkiseen olemiseen, kun se sai vieraakseen Kulkurien aktiivit. Neljästä vielä kotiaan odottavasta pennusta ihana pötkyläkoira Valdi oli innokkaimpana vastaanottamassa suomalaista yhdistyskomiteaa. Se pomppi, hyppi ja hyöri, jotta varmasti saisi osansa rapsutuksista ja herkuista. Koko pentue sai herkkuja ja Valdi osasi hienosti jakaa herkut sisarustensa kanssa. Koko pentue tulee hyvin toimeen toistensa kanssa. Koiralasten olisi jo korkea aika päästä omiin koteihinsa itsenäistymään ja kotikoiran saloja opettelemaan.

Lisätty kuvia ja video marraskuulta.

14.2.2017
Ystävänpäivän kunniaksi Team Corgmixin viimeinen koditon jäsen sai yhden suunnan lipun Suomeen. Se saapuu kotihoitoon 23.2.17 ja sitä voi kotihoidossa sovitusti käydä katsomassa.

23.2.2017
Valdi on saapunut Suomeen ja sitä voi sovitusti käydä tapaamassa kotihoidossa.

1.3.2017
Valdi on nyt ollut kotihoidossa viikon verran. Se on alkanut tulla kuorestaan jo hiukan, mutta se tulee tarvitsemaan paljon tukea, rakkautta ja kärsivällisyyttä, jotta se oppii kunnon koirakansalaiseksi. Se on kotihoidossa jo rohkaistunut paljon, joten suunta on hyvä. Valdi hyötyisi varmasti koirakaverista, johon se voisi tukeutua, mutta se viihtyisi hyvin oman ihmisensä silmäteränäkin, siitä ei ole epäilystäkään. Valdi on haukahtanut postinjakalle ja sen sisarukset haukkuvat ainakin jonkin verran, joten kodin tulee varautua siihen, että se haukkuu kodissaan.

Lisätty pari kuvaa kotihoidosta.

4.3.2017
Valdi on varattu omaan loppuelämän kotiinsa.

10.3.2017
Valdi on jättänyt kotihoidon taakseen ja on nyt ihan oikea perheenjäsen. Kiitos kotihoitajalle. Onnea Valdi ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Valdi saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valdi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Valdi  tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloida koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Valdin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Team Corgimix marraskuussa 2016:

Pennut ja emo Vivi elokuussa 2016:

Elokuu 2016:

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.