Päivitetty 09.03.2017

Kodin saanut koira: CHAIN


Syntymäaika: 6/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Itä-Suomi)
kastroitu

 

08.04.2016
Herttainen Chain odottaa omaa kotiaan Onevetin koirahoitolassa, joka on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyö tahoista. Chain nähtiin kadulla juoksemassa ketju roikkumassa sen perässä, jolloin Onevetin työntekijät kahden viikon yrittämisen jälkeen, saivat napattua sen turvaan. Chain nimettiin tämän tapahtuman mukaan, sillä Chain tarkoittaa suomeksi ketjua.

Komea Chain tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja se asuu hoitolan ulkorakennuksessa kahden muun koiran kanssa.

Ihmiset ovat Chainille hieman jännittävä asia ja tulevalta kodilta poika tarvitsee jonkun verran aikaa, kannustusta ja kärsivällisyyttä.

Ystävällisellä Chain nuorukaisella on arvion mukaan painoa noin 15kg ja säkäkorkeutta noin 50cm. Chain on arvion mukaan alle vuoden vanha, joten se ei oletettavasti kasva enää.

18.05.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja 6.5. he vierailivat Onevetin koirahoitolassa, jossa monen muun koiran tavoin myös Chain odottaa omaa kotiaan. Tästä hurmaavasta pojasta saimme seuraavanlaisia kuulumisia:

Chain on aivan ihana ja helpon oloinen koira, joka on Onevetin työntekijöille aivan erityinen ja yksi heidän suosikki koiristaan. Suloinen Chain on todella kiltti ja alistuva. Ihmisiä tavatessaan Chain pussailee ja kierii maassa.

Lisätty myös uusia kuvia tästä herttaisesta pojasta.

16.06.2016
Lisätty video ihanasta Chain karvapallerosta.

19.07.2016
Lempeä ja iloinen Chain on kastroitu. Tämä nuoriherra on kaikkien kaveri ja se tulee hienosti toimeen niin toisten koirien kuin ihmistenkin kanssa. Hoitolassa Chain elää yksin häkissään, sillä sen kaveri on matkustanut Suomeen omaan kotiin. Innostuessaan Chain voi hyppiä välillä ihmisiä vasten. Ystävällisen Chainin turkki on karkea, mutta todella pehmeä. Valokuvaamista ja tutkimusta varten Chain nostettiin sen kopin päälle, joka oli melko jännittävää. Chainin tavanneiden aktiivien sanoja lainaten, Chain on erityisen ihanan oloinen koira.

Lisätty Chainille video heinäkuulta ja uusi kuvia.

Ihastuttava Chain on siirretty nyt ikänsä puolesta kotia etsiviin aikuisiin koiriin.

07.10.2016
Iloinen Chain on edelleen hurmaava oma itsensä eli vilkas ja energinen nuorukainen, joka riemastuu hirmuisesti nähdessään ihmisiä. Chain tykkää kovasti ihmisistä, läheisyydestä ja rapsutuksista. Ihmisten luokse Chain hyppii innoissaan ja se antaa hienosti nostella ja käsitellä itseään. Onevetin tarhalla Chain ei hauku juuri lainkaan, vaikka muut koirat sen ympärillä haukkuvat kovasti.

Lisätty lempeälle Chainille kuvia syyskuulta.

11.10.2016
Chainia kohtasi onni, josta monet vain haaveilevat: se varattiin omaan kotiin, johon se toivottavasti pääsee pian matkustamaan.

29.10.2016
Tänään iltapäivällä saapui Suomeen iloinen ja reipas pusuttelijapoika, kun Chain kohtasi vihdoin oman ihmisensä. Onnea matkaanne, Chain ja perhe.

18.11.2016
Chain on palannut itsestään riippumattomista syistä takaisin kotia etsiviin koiriin. Se on tällä hetkellä kotihoidossa Itä-Suomessa, jossa sitä voi sovitusti käydä tervehtimässä. Tullessaan kotihoitoon se oli stressaantunut ja levoton ja reagoi pariin kertaan murisemalla ja hyökkäilemällä. Muutaman kotihoitopäivän jälkeen se alkoi rentoutumaan ja se sai nukkua hyvin. Nyt, oltuaan pari viikkoa kotihoidossa, se on taas oma itsensä. Kotihoitaja kertoo sen olevan todella kiltti ja älykäs koira. Chain kaipaa elämäänsä rutiineja ja selkeitä ja johdonmukaisia sääntöjä siitä, mikä on sallittua ja mikä ei. Se tulee kotihoitoperheen kahden muun koiran kanssa moitteetta toimeen, joskin nämä silloin tällöin koettavat leikeissään rajuotteiselle Chainille ilmoittaa, että hei, vähempikin riittää. Iästään huolimatta Chainissa on vielä paljon pentumaisuutta ja tämä yhdistettynä älykkyyteen aikaansaa sen, että se tarvitsee paljon aktivointia ja virikkeistämistä sekä muita luvallisia energianpurkutapoja. Ilman näitä kodin kannattaa varautua siihen, että omistajien poissaollessa Chain on modernisoinut sisustusta reilummalla tassulla ja hampaalla. Chain kulkee hihnassa hienosti ja suhtautuu ohimeneviin koiriin rauhallisesti ja uteliaasti. Se ei myöskään hauku ja se kävelee rappuset reippaasti, joten sen suhteen Chainia voi ajatella kerrostaloonkin. Ihan pienten lasten kanssa Chainia ei luovuteta kokonsa ja rajun leikkityylinsä vuoksi. Samoin Chainin kodilla tulee olla koirakokemusta ja halua sekä osaamista iloisen riekkujakoiran ruodussa pitämiseksi positiivisin metodein. Chainista saisi varmasti oivan harrastuskaverin, sillä se on miellyttämishaluinen ja rakastaa oppia uusia juttuja.

Lisätty pari kuvaa Chainista kotihoidossa.

9.12.2016
Chanin matka omaan kotiin jatkuu edelleen. Se etsii paitsi kotiaan, myös itseään. Se ei ihan vielä osaa reagoida asioihin siten, kuin siltä toivottaisiin. Tulevalla kodilla tulee olla kärsivällisyyttä ja ymmärrystä ja olisi mukavaa, jos sillä olisi aikuinen koirakaveri, jolta se voisi ottaa mallia. Se arvostaisi toki myös hieman riehakkaampaa leikkiseuraa ja ihmistä, joka jaksaa keksiä sille tekemistä. Chainin voisikin hyvin nähdä jonkin harrastuksen parissa.

10.1.2017
Chain odottelee edelleen kotiaan kotihoidossa. Se on alkanut asettumaan taloksi ja ottaa mallia perheen kahdelta muulta koiralta. Sen alun ärhäkkäät reaktiot ovat vähentyneet ja poistuneet, kun se on löytänyt yhteisen kielen kotihoitajan kanssa. Chain tarvitsee tukea opetellessaan asioita ja kasvattaessaan itseluottamustaan. Kotihoitaja kertoo: “Huomasin jutellessani naapurin miehelle, joka laitteli samalla autoa ja katsoi pitkään minua/koiraa, niin Chain alkoi murisemaan ja tuli epävarmaksi. Nyt kyllä hakee noissa tilanteissa heti multa kontaktia/apuja, joka on tosi huippua verrattuna alkuun. Samaten uusi vuosi, kun täällä oli aikamoinen meteli… Kun itse pysyy rauhallisena ja Chain saa tulla viereen, se ei  pelkää eikä koe syytä reagoida omatoimisesti. Jäin taas tahallani juttelemaan samaisen miehen kanssa ja nyt ei koira edes murissut, oli ihan luottavainen asian suhteen. Pikkuhiljaa se kai oppii, ettei vieraiden  katseet/tuijotus ole uhka. Samaten omat koirat kun on kuuroja kaikelle paukkumiselle ja ystäviä kaikkien kanssa, antavat hyvän mallin ettei mitään hätää näissä tilanteissa. Uusi vuosi meni siis erittäin hyvin, Chain luotti hoitajaan ja nukkui vieressä”. Enää Chain on vailla omaa ja sitoutunutta kotia.

31.1.2017
Chain oli pari päivää hoidossa kotihoitajan ollessa matkoilla. Siellä sillä oli kavereinaan kaksi jo hieman varttuneempaa urosta, joista toinen on suomalainen ja toinen alunperin romanialainen. Chain tuli erinomaisesti toimeen molempien kanssa muutaman päivän vierailun aikana voitiin todeta, että Chain on hyväntuulinen vesseli, joka kaipaa kovasti paitsi ihmisen seuraa, myös koirakaverin.

Oheisesta vierailusta lisätty kuvia ja videota.

17.2.2017
Kun Chain saapui kotihoitoon, se oli melko hoikassa kunnossa, eikä sen painoa ole halutusti saatu nousemaan oksentelun ja ripuloinnin vuoksi. Chain oli hiljakkoin eläinlääkärin vastaanotolla, jossa sillä todettiin haiman vajaatoiminta. Se on nyt parin viikona ajan syönyt entsyymivalmistetta ja sen oireet ovat käytännössä lakanneet kokonaan. Tulevan kodin onkin kyettävä sitoutumaan siihen, että Chain tulee olemaan haiman vajaatoiminnan korvaushoidossa lopun ikäänsä. Sen ruokahalu on myös kohentunut, samoin sen energiatasot ovat entisestään nousseet. Chain tulee tarvitsemaan kodin, jossa se saa säännöllisesti ja usein purkaa energiaansa ja se nauttisi suunnattomasti koirakaverista, joka ei ota nokkiinsa, jos sitä revitään hännästä ja korvista. Chainin leikkiminen ei ole rauhoittunut, vaan kunnon kohenemisen myötä se on entistäkin raisumpi. Se rakastaa edelleen ihmisiä ja koiria ja kotihoitajan mukaan “Joku saa siitä täyden kympin koiran”.

3.3.2017
Chain hurmasi ja niin se varattiin omaan sitoutuneeseen, loppuelämän kotiin. Onnea matkaanne, Chain ja perhe.

9.3.2017
Chain on matkannut tänään omaan kotiinsa. Onnea, ihana ja Chain ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Chain saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chain on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Chainin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.