Kotia etsivä koira: VELIPOIKA

Velipoika on innokas, avoin ja reipas nuori herra, joka etsii aktiivista, huumorintajuista ja sitoutunutta kotia. Velipojasta tulisi oiva kaveri monelaiseen menoon ja touhuun!
Syntymäaika: 1/2023
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:60 cm/30 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.2.2024

Happy Dogs Moreni on Marilena Barbulescun yhdistyksen Asociatia Cainele Meu omistama yksityinen koiratarha noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista. 

Marilena Barbulescu on omistautunut auttamaan koiria ja kissoja jo noin 20 vuoden ajan. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla koiramäärä on jo vuosien ajan onnistuttu pitämään tasaisena maksimissaan noin 200 koirassa, tarhalla on myös noin 40 kissaa. Tarha on siisti ja siellä on useita onnistuneita ratkaisuja esimerkiksi tilojen käytön ja aidatun sisäpihan suhteen, mutta tarhalla on vielä myös paljon kehitettävää. Happy Dogs Morenin tarha tekee tiivistä sterilointiyhteistyötä Cumulus Vetin kanssa. Morenissa sijaitsee myös Noua Vieti Vet ja Marilenaa onnisti, sillä klinikan omistaja, Andra Radulescu auttaa nykyisin Happy Dogs Morenin koiria.

Velipojan tarinasta tiedetään sen verran että se on löytynyt kadulta veljensä kanssa pieninä pentuina. Paikallinen nainen on ruokkinut pentuja ensin kadulla ja sittemmin ottanut ne pihalleen / autotalliinsa elämään, mutta pentujen kasvettua ja tultua kunnon riiviö-vaiheeseen, on nainen tuonut pennut tarhalle. Tarhalla Velipoika asui alkuun veljensä kanssa samassa häkissä, mutta kaksi isoa ja energistä nuorta urosta pienehkössä tilassa ei ollut hyvä yhdistelmä ja pojat erotettiin asumaan omiin häkkeihinsä. Nyt Velipoika asuttaa häkkiään yksin, mutta se saattaisi vähemmän stressaavassa ympäristössä ja kotioloissa hyvinkin tulla toimeen ainakin kivan narttukoiran kanssa.

Velipoika on valtavan ihastuttava ja innokas ja riemastuu tylsän tarhaelämän keskellä häkkiinsä saapuvista vieraista ihmisistä, kun Kulkurien toimijat tapaavat sen lokakuussa 2023. Velipoika ei jännitä yhtään, vaan ilahtuu niin ettei tiedä pussaisiko, hyppäisikö syliin, varastaisiko namit taskusta vai kaikkea yhtäaikaa. Tarhalla koirat saavat vain rajallisesti ihmisen jakamatonta huomiota resurssien vähäisyyden vuoksi ja tästä syystä ne eivät useinkaan osaa aivan olla ihmisen kanssa kuten suomalainen kotikoira, kukaan ei ole opettanut niille miten olla. Velipoika on iso ja energinen koira ja sen tulevan kodin täytyy varautua opettamaan Velipojalle kaikki koikoiran elämän aakkoset alusta lähtien. Velipoika on avoin ja reipas koira, joka positiivisilla koulutusmetodeilla varmasti oppisi mielellään ja nopeasti kaiken mitä sille opettaa. Tietenkin myös riittävä liikunta ja muu virikkeistäminen ja aktivointi tasaavat nuoren miehen kierroksia ihan itsessäänkin.

Velipoika ei ole mahdoton räksyttäjä, mutta innostuessaan ääntelee jonkin verran haukahtelemalla, “mutisemalla” ja “ilomörisemällä”.

Velipoikaa voidaan ihmisrakkautensa ja reippaan luonteensa vuoksi ajatella monenlaiseen asumismuotoon, kunhan liikunnasta ja muusta fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista huolehditaan. Ihan kaupungin keskustaan emme Velipoikaa luovuta ja parhaimmillaan Velipoika varmaan olisi muualla kuin kerrostalossa. Velipojan tulevalla kodilla tulee olla koirakokemusta mielellään isoista ja aktiviistista koirista ennestään ja motivaatiota kasvattaa ja kouluttaa Velipojasta mallikansalainen kärsivällisyyden ja johdonmukaisuuden keinoin. Huumoristakin lienee apua tämän hulivilin kanssa! Velipojasta saisi varmasti aktiivisen lenkkikaverin pidemmillekin retkille ja jokin harrastus voisi myös olla Velipojan mieleen, kotioloissa tai muualla!

Velipoika on noin 60 cm korkea ja painaa noin 30 kiloa. Velipoika on hoikassa kunnossa.

Päivitykset

7.2.2024
Velipoika aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Velipoika saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Velipoika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Velipojan  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: