Kodin saanut koira: MINNI (ent. Vimpula) (Suomessa)

Syntymäaika: 1.10.2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.4.2023
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Vimpula hylättiin ihan pienenä pallerona tarhalle ja tarhalla se oli aika “peruspentu”. Vimpula asui muiden pienten pentujen kanssa sisätilojen huoneessa ja päivisin tarhan sisäpihalla. Ihana ja suloinen Vimpula saapui Suomeen n. 7 kk ikäisenä pentuna toukokuussa 2022 ja muutti asumaan kerrostaloasuntoon perheeseen, johon kuuluu kaksi aikuista omistajaa ja kaksi kissaa. Vimpula sai uudeksi nimekseen Minni.  Marraskuussa 2022 1-vuotias terrierimäinen Minni palautui yhdistykselle etsimään uutta kotia haasteidensa ja kodin henkilökohtaisen tilanteen vuoksi. Minni ei sopeutunut elämään kaupunkiolosuhteissa eikä kissojen kanssa pitkästä totuttamisesta ja ammattilaisten avusta huolimatta. Perheen kanssa yhteistyössä päädyttiin viimein siihen lopputulokseen, että Minnin on parasta lähteä etsimään uutta kotia. Kotihoidossa Minnillä on mennyt mainiosti ja se on edistynyt valtavasti useissa erilaisissa asioissa!

Edellinen koti kuvaa Minniä ihanaksi, rakastavasi, älykkääksi, oppivaiseksi ja miellyttämisenhaluiseksi koiraksi. Minni on namimotivoitunut, mikä auttaa häntä uusien asioiden oppimisessa. Myös lelut kelpaavat palkaksi mainiosti! Minni tykkää puuhata ihmisen kanssa ja nauttii virikkeistä. Minnin parhaita puolia on edellisen kodin mukaan sen ihmisläheisyys ja samaa korostaa myös kotihoitaja. Minni haluaa paljon fyysistä läheisyyttä ja tykkää nukkua lähellä ihmistä esimerkiksi kainalossa, omalla tyynyllä ihmisen vieressä tai ihmisen jalkojen juuressa. Kotihoidossa Minni on ollut kiinnostunut kaikista vierailijoista myös ja etenkin teini-ikäiset kiinnostavat Minniä – kotihoitoperheen teini on Minnin suosikki! Minni rakastaa muita koiria ja on tähän mennessä tullut toimeen kaikkien tapaamiensa koirien kanssa. Minni on reilu ja kohtelias muita koiria kohtaan, mutta leikkii myös mielellään, jos siihen on mahdollisuus!

Minni kiihtyy välillä ulkona etenkin toisista koirista, mikä purkautui entisessä kodissa räyhäämisenä sekä omien varusteiden ja omistajan näykkimisenä. Perhe asui hyvin vilkkaalla alueella kaupungin keskustassa, joten Minnin kierrokset eivät päässeet lainkaan laskemaan ja se oli jatkuvasti todella stressaantunut. Tämä tilanne ja perheellä olevat kissat aiheuttivat sen, että Minni oli hyvin stressaantunut myös sisätiloissa. Kotihoidossa ulkoiluja on harjoiteltu uudelleen ja lisäksi Minnin kanssa on saatu laskettua stressitasoja, joten vastaanlaisia haasteita ei ole ainakaan vielä esiintynyt. Välillä Minni saattaa haukahdella lenkillä, mutta pääsääntöisesti ulkoilu sujuu oikein hyvin – etenkin, jos Minnillä on koirakaveri mukana lenkillä. Vauhtia Minniltä kyllä löytyy ja välillä ihmisen tuleekin osata tukea Minniä rauhoittumisessa. Minnin kanssa käsittelytaidot vaativat myös harjoittelua ja etenkin kynsienleikkuu on Minnin mielestä jännittävää. Kynsienleikkuussa on otettu jo  harppauksia eteenpäin ja lisäksi Minnin kanssa on harjoiteltu esimerkiksi takin pukemista, mikä alkaa sujua jo hyvin! Edellisessä kodissa Minni on opetettu myös hampaiden harjaamiseen. 

Vaikka Minni on herkkä ja epävarma nuorukainen, oikeassa kodissa siitä varmasti kuoriutuisi oikea timantti! Minni etsii lapsetonta ja kissatonta kotia, jossa ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla. Minni hyötyy selkeästi toisen koiran seurasta, ja hänet luovutetaankin vain kotiin, jossa häntä on odottamassa tasapainoinen koirakaveri tai vaihtoehtoisesti lähipiirissä on tarpeeksi koiraseuraa. Minni tarvitsee kodin, jolla on kyky lukea koiraa sekä aikaa ja motivaatiota opettaa hänelle arjen asiat rauhalliseen tahtiin. Minni on käynyt eläinlääkärin tarkastuksessa, kiputesteissä ja luustokuvauksessa, ja näiltä osin siltä ei ole löydetty mitään poikkeavuuksia. ELL-paperit tulevat mukana Minnin uuteen kotiin. Minniltä on testattu multiresistentit bakteerit ja se oli aiemmin todettu ESBL-positiiviseksi. Multiresistenteista bakteereista voit lukea lisää täältä. Viimeisin testi helmikuussa 2023 näytti jo negatiivista. Minni tulee käymään vielä kahdessa kontrollitestissä, jotta varmistutaan, että hän on kokonaan ESBL-vapaa. Minniltä on tehty uusintatestit sydänmadosta, ihomadosta ja leishmaniasta Suomessa helmikuun lopulla 2023, ja kaikki olivat negatiivisia. Minnillä on myös pieni alapurenta. 

Tämä suloinen pieni Minni-hiiri on kooltaan n. 10 kg ja 38-40 cm. Lisää pienestä ja pippurisesta Minnistä voit lukea päivityksistä alta! 

Päivitykset

26.4.2023

Minni on päässyt omaan kotiin. Onnea uusiin seikkailuiin!

20.4.2023
Minni varattiin omaan kotiin <3

11.3.2023

Minni kävi viikko sitten edustamassa Kulkureita löytöeläinpäivillä. Hän oli reipas ja nautti ihmisten silityksistä. Tapahtumassa hän näki myös vieraita koiria, ja päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Minni kävi myös sydänmato-, ihomato- ja leishmania -testeissä, joista kaikki näyttivät negatiivista. Minnin painoksi punnittiin eläinlääkärissä tautitestien yhteydessä tasan 10 kg.

Tänään Minni osallistui lasten syntymäpäiväjuhliin. Paikalla oli iso joukko ihmisiä ja yhteensä yhdeksän koiraa, melko aktiivinen päivä neidillä on siis ollut! Minni haki rapsutuksia kaiken ikäisiltä ihmisiltä ja leikki toisten koirien kanssa.

22.2.2023

Minnin ESBL-testi näytti negatiivista! Minni tulee käymään vielä kahdessa kontrollitestissä, jotta nähdään, että hän on puhdistunut kokonaan ESBL:stä.

Minnin kehitys kotihoidossa jatkuu tasaisesti. Minnin käytössä ollut oma tila on purettu kokonaan pois ja neiti viettää päivät vapaasti asunnossa. Hänellä ei ole ollut ongelmia  tämän suhteen ja yöt Minni nukkuu nykyään muiden kanssa makuuhuoneessa omalla pedillään. Yksinolot alkavat olla Minnillä hyvin hallussa.

Minnillä ei ole ollut enää juurikaan ongelmia resurssien kanssa. Mikäli Minnillä on ollut herkkuluu hallussaan ja toinen koira on pyrkinyt saamaan Minniltä tätä pois, on Minni koiramaiseen tapaa murahtanut –  mikä onkin koiralle lajityypillistä käytöstä. Hoitotoimenpiteet onnistuvat koko ajan paremmin. Hampaiden harjaus oli opittu jo edellisessä kodissa ja tämä on yhä Minnille mieluista puuhaa. Kynsienleikkuussa ollaan edetty niin pitkälle, että Minni on alkanut oppimaan viestimään ihmiselle jos tilanne jännittää liikaa – se painaa pään kättä vasten. Tätä taitoa aletaan nyt vahvistamaan lisää. Tulevassa kodissakin on tärkeää, että Minnin eleitä kuunnellaan ja kunnioitetaan, eikä häntä laiteta liian vaikeisiin tilanteisiin. Tämä on tärkeää, jotta kynsien leikkuun opettelussa edetään positiiviseen suuntaan ja jotta Minnillä on mukava olla.

Minni on ollut nyt täysin sisäsiisti sekä kotihoidossa, että myös kotihoitajan kahdessa vakiokyläpaikassa. Toisessa kyläpaikassa on usein myös 8-13-vuotiaita lapsia, joiden kanssa Minni on tullut toimeen sujuvasti. Minni on päässyt mukaan käymään ruokaostoksilla ja on käyttäytynyt myymälässäkin kuten nuoret koirat yleensä. Ulkona kävelyä harjoitellaan aktiivisesti. Riistavietti ei ehkä ole enää yhtä kova, mutta on siti yhä vahvasti läsnä. Aidan päällä olevat pikkulinnut pitäisi hätyyttää pois ja myös hajujäljet kiinnostavat kovasti! Minnille ihanteellisessa kodissa olisi oma, aidattu piha.

1.2.2023

Lisätty helmikuun kunniaksi kaksi videota Minnistä. Yksi videoista on tilanteesta, jossa Minni tapaa täysin vieraan ihmisen ulkona hihnassa. Aluksi Minni oli selkeästi innostunut ja kiihtynyt haukkuen samalla vierasta ihmistä, mutta hyvin nopeasti Minni hakeutui vieraan ihmisen luokse siliteltäväksi. Minni siis lämpenee hyvin nopeasti vieraille ihmiselle huomattuaan, että ihminen on kiva juttu ja ihminen pysyy rauhallisena. Minni pärjäsi siis hienosti, vaikka ympärillä ei ollut tukena muita koiria, eikä taluttajanakaan ollut tällä kertaa kotihoitaja itse.

Minni rakastaa touhuta muiden koirien kanssa, ja uudessa kodissa onkin tärkeää, että hän saa toteuttaa leikkisää puoltaan rauhoittumiseen opettelun lisäksi. Minni on tullut tähän mennessä toimeen kaikkien koirien kanssa ja on alistuva, mikäli toinen koira ärisee tai haastaa Minniä. Hyvistä kommunikointitaidoistaan huolimatta Minnille sopisi parhaiten kaveriksi tasapainoinen koira.

16.1.2023
Kotihoitaja kertoo Minnistä näin:
Minni on asettunut meidän rutiineihin nopeasti. Sillä on yhä oma tila rauhoittumista varten ja se viettää osan öistä siellä ja osan teinin huoneessa. Tarkoitus on että Minni rauhassa opettelee elämään vapaammin ja jos päivisin on ollut paljon aktiviteettia, Minnille taataan paras palautumismahdollisuus leväten omassa tilassa pari yötä. Päivät Minni viettää toisen koiramme kanssa vapaana muualla asunnossa ja toistaiseksi nämä ovat sujuneet ongelmitta, vain eteinen on rajattu pois koirien käytöstä. Minni on sisäsiisti, ei tuhoa kuin omia narulelujaan ja pikkuhiljaa kynsienleikkuu treenit alkavat tuottamaan tulosta myös. Olemme päässeet leikkaamaan ensimmäiset kynnet ilman ongelmia. Minni poistuu paikalta, jos tilanne on sille liikaa. Ruoka ja leluresurssit alkavat vähenemään myös ja Minni luopuu aarteitaan helposti namipalaa vastaan, jätä käskyä on harjoiteltu muutenkin jotta luopuminen tapahtuisi ulkonakin nopeasti tarvittaessa. Ulkoilu on välillä vauhdikasta, Minnin mielestä voitaisiin mennä niin kovaa kuin jaloista lähtee. Vastaantulevia koiria Minni ensin vinkuu ja jos ei pääse tapaamaan niitä, se vähän haukkuu mutta tilanne ei aiheuta mitään sen suurempaa reaktiota. Minni on päässyt jo vähän pidemmille lenkeille mukaan myös, sekä kyläreissuille. Kylässä Minni touhottaa omaan tapaansa joko lelujen kanssa tai kyläpaikan koirien kanssa, ihmisten huomio on silti parasta mitä se tietää. Ja ruoka. Minnin kanssa treenaaminen on helppoa. Se on motivoitunut harjoittelemaan myös niiden epämukavien asioiden totutteluun, kunhan tiedossa on palkka. Minni on tosi sympaattinen pieni koira joka on varustettu pienellä alapurennalla ja hyvällä huumorintajulla.

8.1.2022
Minnin joulu ja uusivuosi sujuivat rauhallisesti. Hän ei ollut moksiskaan rakettien paukkeista, vaan vietti uudenvuodenaaton lasten kanssa oleillen ja rapsutuksia hakien. Toki uuteen vuoteen oli varauduttu laittamalla verhot kiinni, pitämällä televisiota päällä taustahälinänä ja tarjoamalla puruluita. Myös koiraseurassa leikkiminen oli isossa roolissa uutenavuotena. Riehumisen jälkeen Minniltä loppuikin virta ja hän päätyi makaamaan rauhallisesti keskelle kulkuväylää.

Minni tykkää pyöriä kotihoitopaikan pihalla ihmisten seurassa. Minni on yleensä yksin ollessaan omassa, rajatussa tilassaan. Nyt hän on päässyt harjoitelemaan pari kertaa yksinoloa samassa huoneessa kotihoitopaikan koiran kanssa tunnin pätkissä. Nämä tilanteet ovat sujuneet yllättävän hyvin. Minni on ravannut jonkin verran edestakaisin, mutta ei ole kuitenkaan näyttänyt ahdistuneelta tai erityisen stressaantuneelta.

Minni pääsi myös yksityiseen koirapuistoon leikkimään muiden koirien kanssa. Hän tuli hyvin toimeen kaikkien kanssa ja oli innokas leikkijä. Lisätty myös pari uutta kuvaa Minnistä.

20.12.2022
Lisätty jouluisia kuvia Minnistä!

14.12.2022
Kotihoitaja on saanut seurata Minniä nyt noin kuukauden ja kertoo, että Minni on edistynyt kotihoitopaikassa. Kotihoitajan mukaan Minni pystyy tällä hetkellä rauhoittumaan paremmin samaan tilaan muiden kanssa verrattuna aiempaan. Myös resurssien puolustaminen on vähentynyt. Koirien kaikki lelut ovat saaneet olla lattialla ilman, että Minni olisi alkanut puolustaa niitä. Myös kotihoitopaikan toinen koira on saanut tulla samaan petiin Minnin kanssa, vaikka Minni olisi ollut lelulla leikkiminen kesken.

Ruokailut Minni hoitaa omassa tilassa, kuten myös puruluiden syömiset. Ruokailurauha on hyvä olla järjestettävissä myös uudessa kodissa, jotta Minnin ei tarvitse turhaan stressata, että hänen syömistä tultaisiin häiritsemään. Tyhjät ruokakipot eivät ole aiheuttaneet kotihoitopaikassa Minnillä puolustamisen tarvetta.

Ulkoilu on muuttunut helpommaksi Minnille. Kotihoitaja saa laitettua Minnille takin päälle, ja Minni selkeästi pystyy olemaan rentona ulkoiltaessa lähiympäristössä. Kotihoitopaikassa on käynyt muutaman kerran vieraita, ja myös vierailut ovat sujuneet hyvin.

Minni on hyvin kiinnostunut nameista, mutta samalla kotihoitaja on huomannut, että ne kiihdyttävät Minniä melko paljon. Kotihoitaja onkin testannut palkitsemista pallolla, mikä on myös ollut Minnin mieleen. Minni on tottunut aiemmassa kodissa puuhastelemaan kongien kanssa, mutta tällä hetkellä aktivointilelut kiihdyttävät häntä liikaa.

Minnillä vaikuttaa olevan lihasjumeja, mikä johtunee todennäköisesti ainakin osittain Minnille ominaisesta herkkyydestä ja stressaamisesta. Etenkin lavat tuntuvat olevan herkkä paikka ihmisen silittäessä häntä.

Minnillä on varattu aika eläinlääkäriin ESBL-testiin, jotta nähdään, näyttääkö testi vielä positiivista tulosta.

1.12.2022
Minni siirtyi marraskuun alkupuolella kotihoitopaikkaan rauhalliseen luhtitaloon hiljaiselle asuinalueelle. Minnin kotihoitoperheeseen kuuluu kotihoitajanainen, teini-ikäinen poika ja 3 narttukoiraa. Minni on hyötynyt kotihoidossa toisen koiran seurasta jo hyvin lyhyessä ajassa. Minni on leikkisä koira, ja toisaalta tasapainoinen koirakaveri on varmasti positiivinen asia itsevarmuuden kehittämisessä ja stressin kertymisen vähenemisessä. Etenkin pienet koirat ovat Minnin mieleen, eikä hän provosoidu, vaikka kotihoitopaikassa oleva vanhempi koira komentaa Minniä välillä Minnin härkiessä liikaa.

Kotihoitoon siirtyessä Minnin stressitasot olivat korkealla. Minnillä on kotihoidossa oma huone, johon se viedään rauhoittumaan tilanteen niin vaatiessa, vaikkakin hän osaa myös itse mennä rauhoittumaan sinne. Ulkoilu on edelleen vähän jännittävää, mutta siinä Minni on edistynyt huikeita harppauksia kotihoitopaikan koiran tuella! Ulkoilut on pidetty kotihoidossa hyvin lyhyinä, jotta stressitasot eivät nouse liikaa. Ulkona Minni pälyilee ympärilleen ja jännittyessään hän jää maahan makaamaan. Nyt Minni on alkanut jo myös rallitella ulkona!

Minni pitää ruokaa melko tärkeänä resurssina, ja tämä pitääkin huomioida uudessa kodissa ja antaa koiran hoitaa ruokailu omassa, turvallisessa tilassaan, koiraa häiritsemättä. Kynsien leikkuu ei vielä oikein onnistu, mutta kotihoidossa on aloitettu rauhallinen totuttelu kynsisaksiin. Tätä tulee jatkaa myös uudessa kodissa, Minnin tahtiin ja ilman pakottamista. Kotihoidossa Minni on kuitenkin kommunikoinut hienosti ja kertoo selkeästi, mikä on hänelle ok ja mikä on liian jännittävää.

Yksinolot ovat sujuneet kotihoidossa tähän mennessä hienosti, joskin maton hapsut ovat saaneet kyytiä. Suurimman osan ajasta Minni silti nukkuu ollessaan yksin. Minni näki kotihoidossa myös sukulaisen lapsia, jotka osasivat hienosti olla Minnin seurassa. Oleskelu lasten kanssa kanssa sujui hyvin. Tästä huolimatta Minniä ei luovuteta kotiin, jossa on pieniä lapsia. Vähän vanhempien lasten kanssa Minni voisi tullakin toimeen myös omassa kodissaan! Tämä vaatii kuitenkin tarpeeksi koirakokenutta perhettä.

14.5.2022
Vimpula, uudelta nimeltään Minni, saapui omaan kotiinsa!

2.3.2022
Vimpula varattiin omaan kotiin!

13.2.2022
Vimpula aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Minni saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Minni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Minnin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: