Päivitetty 11.10.2016

Kodin saanut koira: VIVIEN


Syntymäaika: 6-7/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

22.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti koiranpentuja. Niitä syntyy pelloille, kaatopaikoille ja ihmisten koteihin, joista ne ei-toivottuina heitetään ulos pärjäämään omillaan. Jo hengissä selviytyminen ilman emoa ja ihmisen apua on suuri ihme. Suuri osa näistä kaduilla kasvavista koirista päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille koiratarhoille, joiden kurjista oloista niillä on häviävän pieni mahdollisuus selvitä ulos hengissä. Pientä osaa kohtaa onni ja ne päätyvät rankkureiden sijaan eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille turvaan. Näin kävi sievälle Vivienille, jonka Kulkurien yhteistyötarhaa Sintestiä ylläpitävä Alina Murgu noukki turvaan tarhalleen.

Vivien on tyypillisen nuoren pennun tavoin aktiivinen ja vilkas. Siitä huolimatta se osaa kuitenkin myös rauhoittua. Vivien on äärimmäisen sosiaalinen tarhaoloista huolimatta ja se kerta kaikkiaan rakastaa ihmisvieraita. Päästessään syliin tyttö rauhoittuu heti nautiskelemaan läheisyydestä ja muutenkin se tuntuu olevan tyytyväinen, kunhan saa olla ihmisten lähellä. Vivien tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja se vaikuttaa muutenkin kovin tasapainoiselta ja iloiselta nuorukaiselta.

Vivien muistuttaa ulkonäöllisesti hieman hollanninpaimenkoiraa. Se on tällä hetkellä noin 45-50 cm korkea ja 15 kiloa painava, mutta saattaa vielä kasvaa hieman.

15.5.2016
Vivienistä on kevään mittaan kasvanut todella kaunis nuori aikuinen. Se jakaa häkkinsä useamman muun nuoren koiran kanssa ja tulee hienosti toimeen porukassa. Vivien vaikuttaa kaikin puolin tasapainoiselta koiralta. Se ei ujostele lainkaan uusia ihmisiä vaan tulee reippaasti tutustumaan tulijoihin. Se ei kuitenkaan myöskään ole mitenkään turhan villi, vaan osaa kohteliaasti antaa tilaa myös toisille koirille. Vivien on hyvin kiltin ja ystävällisen oloinen koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen perheeseen. Se ei tarhalla haukkunut juuri lainkaan.

26.5.2016
Ihastuttava Vivien on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

10.6.2016
Vivien on viime yönä lentänyt omaan kotiinsa. Onnea koko perheelle!

13.7.2016

Vivien, nyk. Helmi palaa etsimään kotia nykyisessä perheessä puhjenneen pahan allergian vuoksi.

Helmi on ehtinyt olla nykyisessä kodissaan vasta kuukauden ajan, mutta se on monilta osin sopeutunut kotielämään ihailtavan nopeasti. Se matkustaa hienosti autossa, osaa kiltisti odottaa työpäivän ajan kotona eikä se juurikaan ole haukkunut kerrostalossa kuuluville äänille. Helmi on satunnaisia vahinkoja lukuun ottamatta sisäsiisti ja se osaa hienosti kävellä hihnassa.

Luonteeltaan Helmi on ystävällinen ja kiltti. Se on ihmisille alistuva ja toisinaan jotkut ihmiset hieman ujostuttavat sitä. Helmi ei ole arka, mutta säikkyy esimerkiksi kovaa melua. Tietysti Helmissä on myös nuorelle koiralle tyypillinen leikkisä ja toisinaan riehakaskin puoli. Se osaa kuitenkin kotona rauhoittua ja tykkääkin nykyisen kodin mukaan lepäillä omalla pedillään tai leikkiä itsekseen. Nykyinen koti kuvailee Helmiä viisaaksi ja lempeäksi koiraksi.

Helmi on vielä melko arka toisten koirien kanssa. Tavatessaan muita koiria lenkillä Helmi hakee turvaa ihmisestä ja hakeutuu mieluummin pois tilanteesta. Se ei ole haukkunut tai muuten osoittanut aggressiivisuutta muita kohtaan. Rauhallinen ja reipas koirakaveri olisikin varmasti tervetullut Helmin uudessa kodissa.

Helmi on noin 50-52 cm korkea ja painaa noin 17 kiloa. Tulevan kodin on hyvä varautua siihen, että takapakkeja ja ongelmia saattaa vielä tulla.

Helmiä saa sovitusti käydä katsomassa nykyisessä kodissa.

27.9.2016
Vivien on tänään varattu uuteen kotiinsa. Onnea Vivien ja koko perhe!

11.10.2016
Kaunis Vivien on matkannut oman perheensä luo.

_______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vivien saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vivien on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.