Kodin saanut koira: VOLK

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

7.4.2019

Carpen tarha on Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun sekä aktiivimme Veeran ylläpitämä tarha, jota on sinnikkäästi rakennettu viime vuosien aikana. Nykyään tarhalla asustaa noin sata koiraa. Yksi näistä koirista, jotka ovat tarhalle päätyneet, on komea ja surusilmäinen Volk.

Volkilla on ennen ollut omistaja, jonka kanssa tämä on asunut kotikoirana Bukarestissa. Volk on siis tottunut kaupungin hälinään ja osaa myöskin kävellä hienosti hihnassa. Tämän komean koirapojan tie johti kuitenkin Carpen tarhalle sen omistajan joutuessa vankilaan. Omistajan ei halunnut luopua koirasta, mutta ei uskaltanut jättää sitä hoitoon kenellekään lähipiiristään. Niinpä Volk päätyi Carpeen odottamaan omistajansa vapautumista. Omistajan oli tarkoitus hakea koira pois tuomionsa istuttuaan mutta aika kului, eikä omistajaa kuulunut. Lopulta tuli lupa, että Volkille saa alkaa etsiä uutta kotia. Volk on edellisen omistajan kertoman mukaan puhdas amstaffi, mutta puhdasrotuisuutta ei toki voi varmaksi taata. Volk osaa joitakin käskyjä. Se osaa ainakin istua pyynnöstä, sekä odottaa lupaa ruokaa saadessaan.

Volk on energinen ja tarmokas nuori, joka purkaa patoutunutta energiaansa syömällä koppiaan sitä mukaan, kun Veera sitä uudelleen kasaan nikkaroi. Tähän mennessä poika on tekemisen puutteeseensa syönyt kaksi koirankoppia. Volk on todella läheisyydenkipeä ja todella innoissaan saadessaan ihmisvieraita. Ihmisten tullessa sen häkkiin, se saattaa alkuun innostuksissaan hyppiä ihmistä vasten rajustikin ja innostuessa, sekä kierrosten noustessa se käyttäytyy muutenkin pentumaisen häslästi. Volk osaa kuitenkin myös rauhoittua, kun vierailijat ovat rauhassa, eivätkä villitse poikaa riehumaan. Volk antaa käsitellä itseään hienosti, mutta sen on hieman hankala asettua aloilleen, mieluummin hyörisi ja pyörisi ihmisen ympärillä. Volk haluaisi olla mukana kaikessa touhuilussa ja yksin jäädessään jääkin surusilmillään tuijottamaan haikeana poistuvan ihmisen perään. Kun ihminen kävelee sen häkin ohi, se painaa päänsä häkin verkkoon kiinni saadakseen rapsutuksia. Yksinäisyys ja eristäytyneisyys ihmisistä on alkanut vaikuttaa myös sen vireeseen ja se on päivä päivältä enemmän apaattinen seuratessaan kaltereiden läpi ohi lipuvia päiviä ja viikkoja.

Volkin entinen omistaja kertoi, ettei Volk tule toimeen muiden koirien kanssa. Koiran stressin minimoimiseksi sille rakennettiinkin näköesteet viereisiin häkkeihin. Näiden esteiden yli Volk välillä kuikuilee naapuri aitauksen tyttökoiraa. Ajoittaista rähähtelyä syntyy, mutta erityisen stressaantuneelta Volk ei naapuriasukkaastaan vaikuta. Usein Volk istuskeleekin koppinsa (tai sen mitä siitä on jäljellä) päällä ja haikeana tuijottelee ympäristön tapahtumia. Varmuuden vuoksi Volk luovutetaan silti ainoastaan ainoaksi koiraksi ja kotiin, jolla on kokemusta entuudestaan tämän tyyppisistä koirista. Volkia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä myöskään pikkulapsiperheeseen, sillä poika voi innostuksissaan kaataa massallaan pienimmät perheenjäsenet kumoon. Volk tulee tarvitsemaan perheen, jossa se saa riittävästi aktiviteetteja energiansa kanavoimiseen, ja jossa sille opetetaan uusia asioita positiivisesti, koiralähtöisiä metodeja käyttäen. Volk ei erityisemmin hauku.

Tällä upealla jässikällä on korkeutta noin 55cm ja painoa sillä on noin 32kg. Iältään Volk on noin 2,5-3 – vuotias. Volkia ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan kastroimaan ennen Suomeen saapumista.

Päivitykset

12.11.2019

Volkin pitkä odotus päättyi, kun se lensi vihdoin 9.11. oman kotinsa luo Suomeen. Kaikki on mennyt erinomaisesti ja Volk on jo ottanut paikkansa rakastettuna perheenjäsenenä.

23.7.2019

Tänään aurinko nousi kuumana koiratarhan yläpuolelle ja häkissään heräili myös Volk, kuten niin monena aamuna aikaisemminkin. Jokin oli kutenkin toisin. Pian Volkin ei tarvitse enää herätä paahtavaan aurinkoon tai ukonilmaan. Sillä on nimittäin oma koti Suomessa, jonne sitä odotetaan jo kuumeisesti saapuvaksi.

2.6.2019

Volk odottelee yhä omaa kotiaan tarhalla. Se ottaa vierailijat iloisesti vastaan malttaen kuitenkin myös rauhoittua. Se vaikuttaa tasapainoiselta nuorelta koiralta ja on ihmistä kohtaan todella avoin. Volk on silminnähden onnellinen saadessaan rapsutuksia ja myöskin namit kiinnostavat poikaa kovasti. Ympäristönä tarha on Volkille aivan väärä, sillä se tuntuu kärsivän yksin häkissään vietetystä ajasta kovasti. Veera epäilee Volkin olevan jossain määrin masentunut, sillä Volk ei ole viime aikoina välittänyt edes tuhota koirankoppiaan enää. Se istuu kopin päällä haikena näköisenä katsellen tarhan tapahtumia. Ihmisen kulkiessa häkin ohi, se painautuu verkkoon kiinni ja katselee surusilmillään suoraan silmiin. Volkin ei kuultu haukkuvan. Lisätty kuvia ja video.

7.4.2019

Volk ilahtuu ikihyviksi saadessaan vieraita. Ihmisen seura on sille tärkeää ja se silminnähden nauttii tästä harvinaisesta herkusta. Se osaa kuitenkni rauhoittua ja suhtautuu ihmisiin kohteiaasti ja maltilla. Se vaikuttaa todella tasapainoiselta koiralta ja nauttisi varmasti monenlaisesta puuhailusta. Volk pääsi hiljattain yhteiskävelylle kahden eri narttukoiran kanssa ja se suhtautui näihin tyttökoiriin ystävällisesti ja kohteliaasti. Harkinnanvaraisesti Volkillavoisi olla tulevassa kodissaan tyttökoira kaverina.

8.1.2019

Volk aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Volk saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Volk on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Volkin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Volkin yhteyshenkilönä toimii:  Nina Ehrström

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: