Päivitetty 10.11.2019

Kodin saanut koira: NEGUTA (nyk. Lempi)


Syntymäaika: Noin 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

27.5.2019
Carpe on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carpen tarhan toiminnassa noudatetaan Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja.  Carpen tarhalle muutti Veera Nuri sen alkaessa olla jotenkin asuttavassa kunnossa kesällä 2018. Hän pyörittää tällä hetkellä tarhan toimintaa paikan päällä, muun muassa hoitaa tarhalla tällä hetkellä asuvaa noin 100 koiraa.

Neguta oli aiemmin asunut Bukarestissa eräällä kerrostaloalueella. Eräs paikallinen nainen oli sitä siellä kerrostaloalueella ruokkinut todella kauan, kunnes alueella alkoi pyöriä rankkureita. Nainen toi koiran Carpelle turvaan rankkureita. Neguta on asunut Carpella jo lähes vuoden, mutta se on ollut alkuun todella arka ja makasi kauan vain kopissaan, tulematta ulos ollenkaan. Toukokuun alkupuolella aktiivimme vieraillessa Carpella menivät he sen häkkiin testaamaan, miten arasti se ottaa vieraat vastaan, mutta mikä yllätys heitä siellä odottikaan! Neguta olikin reipastunut hurjasti ollen nyt todella reipas ja se sai vihdoin mahdollisuuden päästä adoptio-ohjelmaan.

Neguta antaa kiltisti koskea itseään ja se jää vieraan rapsutettavaksi, siitä ei uskoisi, että on ollut niin arka aiemmin. Varmasti tarhamiljöö ollut sille iso muutos kadulla asumisesta ja tehnyt sille hyvää. Namit kelpaavat Negutalle ja se tuleekin syömään ne vieraiden kädestä. Negutalla on jonkin verran hammaskiveä, eikä se kauheasti välitä, kun hampaita katsotaan ja se lähteekin tilanteesta pois. Se asuu tällä hetkellä samassa häkissä uroksen kanssa, jonka kanssa tulevat hyvin juttuun keskenään. Neguta haukkuu jonkin verran, kun muualla hakututaan, mutta ei varsinaisesti räksytä. Aktiivimme kuvaavat Negutan haukkua sellaiseksi matalaksi, todella miellyttävän kuuloinen haukuksi.  Neguta on äärimmäisen suloinen ja kaunis typykkä, jonka toivoisi pääsevän pian omaan kotiin.

Neguta on  kooltaan noin 40-45cm korkea ja se painaa 12kg.

 

Päivitykset

9.11.2019
Suloinen Neguta lensi omaan kotiinsa Suomeen ja sai uuden nimen Lempi. Onnea yhteiseen elämään Lempi & perhe.

14.8.2019
Neguta on varattu omaan kotiin.

8.8.2019
Neguta piiloutuu hetkeksi koppiin kun vieraat saapuvat sen häkkiin, mutta palaa pian ihmisten luo. Se hakee namia vieraiden kädestä, häntää se heiluttaa samalla alhaalla, mutta rauhallisesti. Neguta jää ihmisen luokse, se antaa rapsuttaa ja koskea kauttaaltaan vaikka sitä vähän jännittääkin. Tuntuu, että se on edelleen jatkanut rohkaistumistaan. Neguta on herttaisen kiltti ja lempeä tyttönen.

27.5.2019
Neguta aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neguta saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neguta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taru Partanen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.