Päivitetty 12.04.2019

Kotia etsivä koira: ZAMINA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.10.2018
Romaniassa kodittomia koiria on todella paljon. Suurin osa on hylätty kaduille ja teiden varsille kodeista, kun omistaja ei ole enää halunnut tai voinut pitää niitä kotonaan. Toisinaan omistaja on niin tietämätön, että vie koiransa suoraan kunnalliselle tarhalle, missä sen mahdollisuudet päästä enää koskaan elämään normaalia elämää ovat häviävän pienet. Onneksi kunnallisilla tarhoilla vierailee myös eläinrakkaita ihmisiä. Tällaiselta Zaminan entinen omistaja sai neuvon viedä koiran yksityiselle tarhalle sen sijaan, että hylkäisi sen löytämälleen kunnalliselle tarhalle. Niinpä Zamina päätyi Kulkurien yhteistyökumppanin Carmenin uudelle Carpen tarhalle, mistä käsin se nyt etsii ikiomaa kotiaan.

Zamina oli ymmärrettävästi alkuun tarhalle jouduttuaan hyvin hämillään uudesta ympäristöstä. Nyt se on saanut rauhassa totutella uuteen paikkaan ja sen todellinen luonne on alkanut tulla esiin. Se on tyypillinen nuori ja isokokoinen koira, eli energiaa ja virtaa olisi paljon enemmän kuin häkissä saa kulutettua. Niinpä Zamina on häkissä hieman turhautunut. Tästä huolimatta se on äärettömän kiltti ja kohtelias ihmisiä kohtaan. Se on aina ensimmäisenä häkin ovella vastassa, mutta ei hypi tai muuten riehaannu, vaan seurailee kiltisti ihmisen vierellä saadakseen huomiota. Zamina touhuaa mielellään ihmisen kanssa ja sillä onkin selvästi miellyttämishalua, vaikka myös omaa tahtoa löytyy. Zaminan ulkonäön perusteella sen perimässä saattaa olla myös haastavampia rotuja, joten sille etsitään ensisijaisesti koirakokenutta kotia.

Zamina on noin 60 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa. Se on tarhalla todella hoikassa kunnossa. Zaminaa ei varmuuden vuoksi luovuteta toisen nartun kaveriksi. Zamina on kissatestattu ja ainakin tarhaoloissa se tulee hyvin toimeen kissojen kanssa.

Päivitykset
21.10.2018
Aktiivimme vierailivat jälleen syksyn tullen myös Carpella ja tapasivat siellä iloisen ja touhukkaan Zaminan. Zamina on tarhalla alkanut puhjeta kukkaan ja siitä on kuoriutunut todellinen hassuttelija. Zamina oli rapsutuksia pyytäessään vaivihkaa itse omatoimisesti tutkinut vierailijoiden hyväntuoksuiset taskut. Zamina suhtautuu vieraisiin ystävällisesti, tosin miehet vielä hieman jännittävät sitä. Aiemmin syksyllä Zamina pääsi hihnalenkille ja oli vieraassa ympäristössä kulkenut reippaasti ja uteliaasti. Valjaiden pukeminen ja hihnassa kulkeminen sujuivat hienosti ja Zamina oli selvästi mielissään päästessään touhuamaan ihmisen kanssa. Se kaipaisikin jo kovasti omaan kotiin, jossa saisi touhuta ja liikkua yhdessä oman ihmisen kanssa.

15.7.2018
Zamina aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Zamina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zamina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.