Päivitetty 03.05.2019

Kotia etsivä koira: TAFFY P (nyk. Tafi), SUOMESSA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (Pk-seutu)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.4.2019
Pikkuruinen Taffy, uudelta nimeltään Tafi palaa kotia etsiväksi koiraksi, sillä se stressaa kovasti nykyisessä ympäristössään. Tafi on herkkä, pieni koira, joka ahdistuu perheen tämän hetkisestä elämäntilanteesta ja kaipaa tällä hetkellä rauhaa ympärilleen.

Tafi asustelee tällä hetkellä rivitaloasunnossa yhdessä sekä uros- että narttukoiran kanssa. Koirat tulevat näennäisen hyvin toimeen keskenään, mutta aktiiviemme tavatessa Tafin, se ei hakeudu kahden muun koiran seuraan vaan on omissa oloissaan.

Kun Kulkureiden aktiivit kävivät vierailulla Tafin kotipaikassa, tulee Tafi vierailijoita ulos vastaan. Se heiluttaa häntää tulijoille jo kaukaa ja tulee iloisesti ja mutkattomasti tervehtimään. Tafi rakastaa huomiota, rapustuksia ja kehuja ja lähtee kävelylle sille tuntemattoman ihmisen kanssa iloisesti häntä puolelta toiselle viuhuen. Kävelyllä oltaessa Tafia vastaan kävelee toinen koira, jonka Tafi ohittaa kauniisti, lainkaan tätä huomioimatta.

Tafi on asunut kotikoirana jo useamman vuoden ja kotikoirana oleminen on sille tuttua. Tafi osaa tehdä tarpeensa ulos, mutta tällä hetkellä sen virtsaamisen tarve on tihentynyt ja yöllä voi käydä vahinkoja, ellei Tafi pääse ulos riittävän tiheästi. Terveydellisiä syitä on tutkittu laajasi, eikä mitään fyysistä vikaa ole tytöstä löytynyt. Luultavasti virtsailu liittyy tämän hetkiseen kroonistuneeseen stressitilaan ja onkin mahdollista, että vaiva väistyy, kun Tafi pääsee tasaamaan stressitasojaan. Tafin vatsa reagoi myös herkästi esimerkiksi ruokamerkin muutokseen, tämäkin toki saattaa olla osittain stressitasoista johtuvaa. Yksinolo Tafilla sujuu, mutta tulee muistaa, että ympäristönvaihdos voi ainakin hetkellisesti tuoda takapakkia sekä sisäsiisteyteen, että yksinolemiseen. Nykyisessä kodissa Tafilla on koirakaverit aina seuranaan, joten täysin yksin tyttö ei ole joutunut olemaan. Tafi kuitenkin voisi viihtyä myös ainoana koirana, sillä se ei tälläkään hetkellä tukeudu perheen koirakavereihin, vaan jää syrjään ja hakeutuu itse omiin oloihinsa.

Tafi haukkuu takapihallaan aidan toisella puolella olevalle koiralle, sekä omistajan kertoman mukaan myös ohikulkijoille ajoittain. Asia on varmasti työstettävissä, mutta tulevan kodin tulee varautua siihen, että Tafi voi etenkin kotiutumisvaiheessa reagoida ääniin tai ulkona liikkujiin. Varmuuden vuoksi Tafia ei sijoiteta kerrostaloon, sillä rappukäytävän äänet saattavat aiheuttaa haukkumisreaktion.

Tafi on nykyiselle perheelleen rakas, eikä luopumispäätös ollut helppo, mutta koiran hyvinvoinnin kannalta on tällä hetkellä parasta, että tyttö pääsee muuttamaan sille sopivampaan ympäristöön. Tafia ei ensisijaisesti luovuteta lapsiperheeseen, vaan etsinnässä on rauhallinen aikuiskoti omakoti- tai rivitalosta. Tafi on mutkaton, iloinen hännäheiluttaja, josta joku onnekas saa itselleen täydellisen sohvanvaltaajaan sekä lenkkeilykaverin. Tafi ei ole kovin iso koira, vaan säkäkorkeus on noin 40-45cm ja painoa sillä on max 10kg.

Päivitykset

21.4.2019
Tafi palaa kotia hakevaksi koiraksi.

30.1.15
Muutaman mutkan kautta Taffy P saapui tänään perheensä luokse ja on nyt ihan oikea kotikoira. Onnea Taffy P ja perhe!

5.3.15
Taffy P on saanut itselleen suomalaisen nimen ja on tätä nykyä Tafi. Se on välittömällä ja iloisella olemuksellaan hurmannut paitsi perheensä, myös kaikki, jotka sen tapaavat. Näin ihania kuulumisia saimme kodilta:

“Hyvin ja hauskasti meillä menee! Tafi naurattaa lähes joka päivä myös vieraita ihmisiä ulkona ollessamme, jos joku vain alkaa jutella sille kiemurtelee ja luikertelee se aivan onnesta soikeana. Samoin sillä on kunnon “sopraano-haukku”, kun se tahtoisi mennä johonkin lähinnä toisen koiran luo. Siinä on korvissa pitelemistä, niin kimeä haukku on noissa tilanteissa. Kaikki siis toimii kuin rasvattu, ei vahinkoja sisälle, on hiljaa yksin ollessaan, on kaikille ystävällinen ja avoin eikä missään tilanteessa arka, on hyvä ruokahalu ja ripuleita ei ole ollut sen alkupäivien jälkeen. Turkki kiiltää ja koira on kaikin puolin onnellisen oloinen. Aivan ihana rakkaus-pakkaus.

Tafi on käynyt muuten koirapuistoilemassa ja siitä tuleekin aivan hurja tyttö, kun sattuu sopivan rajuja kavereita. Eräs paikalle saapuva nainen sanoit, että hän katseli kauempaa, että tuo loikkiva otus taitaa olla fretti, kun Tafi veteli hepuleissa toisten koirien yli kaaressa :)) Niin valtavan ihana tämä tytteli on, että ollaan aivan hurmiossa tytön kanssa tästä edelleen joka päivä. Yhtään ihanampaa koiraa ei olisi voinut saada!!! Katselemme nyt keväällä sopivaa pentujen koulutuskurssia, mihin menisimme Tafin kanssa opettelemaan kontaktia ja kuuntelemista myös toisten koirien läsnä ollessa.”

Tafin kuvakavalkadiin lisätty myös muutama kuva kotoa. Lämmintä jatkoa Tafille ja perheelle.

29.12.14
Taffy P:n kuluva vuosi päättyy ja uusi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä se on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

4.12.14
Neitosen kuvagalleriaa on täydennetty jälleen muutamalla uudella kuvalla.

20.11.2014

Romanialainen eläinsuojelija Roxana Deissima löysi Taffy P:n bukarestilaisen kerrostalon takaa lymyilemästä. Hämmentyneenä se seurasi jokaista siellä liikkuvaa ihmistä, mistä saattoi päätellä sen olevan ihmisen sinne hylkäämä. Tällä hetkellä tyttönen on kotihoidossa Roxanan tuttavalla, mutta tuttava on sanonut, ettei pidä sitä enää kauaa, jolloin se joutuu tarhalle. Vaikka Taffy P tarhalla onkin turvassa rankkureilta ja pahoinpitelyiltä, se ei ole pienen, ihmisystävällisen koiran paikka olla ja elää. Tämän hetkinen hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa ja asuminen siellä on sujunut ongelmitta, sillä Taffy P ei ole kova haukkumaan. Se tulee toimeen muiden koirien kanssa ja käyttäytyy muutenkin kuin kuka tahansa hyväntuulinen pentu: se rakastaa leikkiä ja ihmisiä. Kissoja se ei ole tavannut, mutta oikeanlaisella sopeuttamisella sitä saattaisi ajatella kissaperheeseenkin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Tafi on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja steriloitu. Lisäksi Tafi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tafin yhteyshenkilö on Mia Takolander.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa