Päivitetty 14.06.2016

Kodin saanut koira: WANDA


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
ei steriloitu

3.6.2016
Târgovișten kaupungissa Romaniassa asuu yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista, eläinsuojelija Mihaela Soare. Hän asuu omakotitalossa äitinsä kanssa ja he tekevät kaikkensa kaupungin kulkukoirien hyväksi. Heidän hoidossaan on jatkuvasti noin 20 koiraa joille he etsivät koteja. Koirat saavat ulkoilla aidatulla pihalla sekä elävät muutenkin kotimaisissa oloissa Mihaelan luona kunnes ne löytävät oman adoptiokodin.

Mihaelan ystävät löysivät Wandan romuauton alta. Lähellä asuvan perheen tyttö oli käynyt ruokkimassa pentua, mutta ei ollut saanut viedä sitä kotiinsa. Wanda oli aluksi peloissaan kun se saatiin auton alta pois, mutta rauhoittui nopeasti sylissä. Nyt koiraneiti on Mihaelan luona turvassa.

Tämä pienokainen on todella ystävällinen ja kiltti, se nauttii rapsutuksista ja sylissä olemisesta. Wanda on iloinen perus pentu joka uteliaasti tutustuu kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Lääkärintarkastuksessa ja rokotuksilla neiti oli reipas eikä jännittänyt yhtään, se oli ennemminkin innoissaan saamastaan huomiosta.

Wanda tulee toimeen muiden koirien sekä kissojen kanssa. Se kunnioittaa vanhempia koiria eikä ole mikään älytön riiviö, mutta pentuenergiaa neidistä löytyy.

Neitokainen tulee isona kasvamaan noin keskikokoiseksi, arviolta 15-20kg kokoiseksi.

10.6.2016
Wanda painaa tällä hetkellä noin 5kg ja se opettelee kävelemään nätisti hihnassa Mihaelan kanssa. Lisätty uusi kuva pikkuneidistä.

14.6.2016
Wanda löysi oman kodin Saksasta. Onnea uuteen elämään pikkuinen <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Wanda tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Wanda saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wanda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.